Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

IŞIK HIZI İLE BULAŞIYORMUŞ?

Adamlarda dalga dümen bitmiyor.  Neymiş yeni bir mutasyona uğrayan virüs ışık hızı ile bulaşıyormuş. Önce dediler ki; delta varyantı 70 kat daha fazla bulaşıcı. Bunu çok ülke yemedi. Ölüm sayısı daha da düştü. Aşı satılamadı. İnsanlar artık bu numarayı yutmayınca akıllarına yeni bir dümen olarak omicron varyantı geldi. Birde bu mutasyonlarına adı hep yunan alfabesinden oluyor. Vardır bir hikmeti bununda. Son varyanta dikkate alınmayınca, planda bir değişiklik yaparak önce bu da çok bulaşıcı, çok hızlı yayılıyor her yer kapansın diyerek korkuyu devam ettirmekten çekinmediler. Ancak bir türlü olmayınca, vakalarda artmayınca yeni numara sahaya sürüldü. İngiliz uzmanalar demiş ki; son varyant ışık hızı ile bulaşıyor. Onun için herkes eve kapansın ve aşı olsun, demişler. Neye göre bunu demişler bir açıklama yok. Virüsün ışık hızı ile bulaştığını nasıl tespit etmişler, nasıl ölçmüşler, metre mi kullanmışlar, kilosunu mu tartmışlar, en hızlı araçla mı yarıştırmışlar, hangi laboratuvar da hız testine tutmuşlar bir bilgi yok. Ya da kaç kişiye ışık hızı ile bulaşırken, en gelişmiş optik cihazlar ile mi görmüşler ve resim çekmişler? Yahu ışık hızı saniyede 300bin km hıza ulaşıyor. Bu güne kadar ancak çok gelişmiş merkezlerde bunu tespit edebilirsin. Öyle ışık hızı ile bulaşıyor gibi sallama şeyler ile bu işler olmaz. Hele bilim dediğinde bunu ispatlarsın. Uzman kim ve nerede bunu yakalamış. Hadi böyle bir hız ile bulaşıyor; o zaman İngiltere’de hayatta kimse kalmazdı düne kadar. Bulancak’ta olsa idi bu ışık hızı bulaşma ile çoktan haritandan silinirdik. 50-60 bin kişi hayatını kaybeder ve ışık hızının önünde kimse duramazdı. İyi ki bunlar uzman. Birde olmasalardı, nasıl bir açıklama yaparlardı Allah korusun! Sonra şu hani aşıyı bulduğu söylenen Türk vardı hani? O da dün bir açıklama yapmış ve demiş ki; 3. doz aşı olanlara da bu varyant bulaşabilir. Yok ya! Ne oldu o kadar aşının koruyuculuğu, doz üstüne doz aşı oldu insanlar eee şimdi bu aşılar sizi korumayabilir, 4. doz aşıyı da olun ne demek ki? İnsanlar ile dalga mı geçiyorlar? Elde kalan çok aşı var anlaşılan!      
Ekleme Tarihi: 22 Aralık 2021 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

IŞIK HIZI İLE BULAŞIYORMUŞ?

Adamlarda dalga dümen bitmiyor.  Neymiş yeni bir mutasyona uğrayan virüs ışık hızı ile bulaşıyormuş. Önce dediler ki; delta varyantı 70 kat daha fazla bulaşıcı. Bunu çok ülke yemedi. Ölüm sayısı daha da düştü. Aşı satılamadı. İnsanlar artık bu numarayı yutmayınca akıllarına yeni bir dümen olarak omicron varyantı geldi. Birde bu mutasyonlarına adı hep yunan alfabesinden oluyor. Vardır bir hikmeti bununda. Son varyanta dikkate alınmayınca, planda bir değişiklik yaparak önce bu da çok bulaşıcı, çok hızlı yayılıyor her yer kapansın diyerek korkuyu devam ettirmekten çekinmediler. Ancak bir türlü olmayınca, vakalarda artmayınca yeni numara sahaya sürüldü. İngiliz uzmanalar demiş ki; son varyant ışık hızı ile bulaşıyor. Onun için herkes eve kapansın ve aşı olsun, demişler. Neye göre bunu demişler bir açıklama yok. Virüsün ışık hızı ile bulaştığını nasıl tespit etmişler, nasıl ölçmüşler, metre mi kullanmışlar, kilosunu mu tartmışlar, en hızlı araçla mı yarıştırmışlar, hangi laboratuvar da hız testine tutmuşlar bir bilgi yok. Ya da kaç kişiye ışık hızı ile bulaşırken, en gelişmiş optik cihazlar ile mi görmüşler ve resim çekmişler? Yahu ışık hızı saniyede 300bin km hıza ulaşıyor. Bu güne kadar ancak çok gelişmiş merkezlerde bunu tespit edebilirsin. Öyle ışık hızı ile bulaşıyor gibi sallama şeyler ile bu işler olmaz. Hele bilim dediğinde bunu ispatlarsın. Uzman kim ve nerede bunu yakalamış. Hadi böyle bir hız ile bulaşıyor; o zaman İngiltere’de hayatta kimse kalmazdı düne kadar. Bulancak’ta olsa idi bu ışık hızı bulaşma ile çoktan haritandan silinirdik. 50-60 bin kişi hayatını kaybeder ve ışık hızının önünde kimse duramazdı. İyi ki bunlar uzman. Birde olmasalardı, nasıl bir açıklama yaparlardı Allah korusun!

Sonra şu hani aşıyı bulduğu söylenen Türk vardı hani? O da dün bir açıklama yapmış ve demiş ki; 3. doz aşı olanlara da bu varyant bulaşabilir. Yok ya! Ne oldu o kadar aşının koruyuculuğu, doz üstüne doz aşı oldu insanlar eee şimdi bu aşılar sizi korumayabilir, 4. doz aşıyı da olun ne demek ki? İnsanlar ile dalga mı geçiyorlar? Elde kalan çok aşı var anlaşılan!      

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.