Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

İNSANLIK GÖRÜN!

Ballı börekli kaymak denince aklıma, bu salgın için bulunan aşı şirketleri geliyor. İki sene içinde dünyayı virüs korkusu ile çığırından çıkartan çetenin aşıyı satan ekibi akla hayale gelmeyecek paraları paylaşmaktan bir hal oldu. Bizim sayamayacağımız bir para bu para ha! Daha on sene falan ülkelere satılacak. Tahmini rakam 2 trilyon dolar bir ciro hedefliyorlar. Hapı da cabası. Bunu da paketleyecekler ülkelere. Bunların içinde hani; şu aşıyı bulduğu ifade edilen Türk bilim adamı ve hanımı da var. 2020 senesi öncesi senin benim gibi belli bir paraya çalışan ve bilim araştırması yapan adam yani! Bunun şirketi 2019’da zar zor hesabı tutturmuş. O sene 179 milyon Euro zarar etmiş. Sonra bu virüs numarası ortaya çıkmış ve şirket bu adam sayesinde aşıyı bulmuş!? Birden üç beş hafta içinde aşı şıp diye bulunmuş ve bunlar “yürü ya kulum” hesabı artık parayı koyacak yer bulamamışlar. 2020 senesinde 15 milyon Euro net kar ile defteri kapatmış. Toplam cirosu 19 milyar Euro(308 milyar türk lirası yapar)olmuş. 2021’de ise 13-17 milyar Euro arasında ciro yapmış. El yakıyor, ballı börekli bu paralar. 2022 daha hesap edilmemiş. Hepsi de insanlık için o biçim çalışıyor. Bizim adam bu şirkete ortak olduğundan yüzde 18 hissesine 2 senede düşen para da 7.6 milyar Euro olmuş. Benim için sayılacak kadar az para değil. Sülale boyu çalışsak bu parayı on bin senede ancak bir araya getiririz. Ya da bir Bulancak, ne bileyim, kaç sene çalışırsa bu parayı bulur. Bir hesap edelim; ilçede 50 bin insan ikamet etse, senelik 1 milyar lira ciro yapsa, kaba bir hesapla, 7.6 milyar Euro(123milyar lira eder)123 sene çalışmak lazım. Korkunç bir zaman dilimi. Ama bizim adamımız tek başına bunu bir aşı numarası ile cukkaya atıyor. Diğer aşı şirketlerini saymaya gerek yok. Ne para yaptılar değil mi, insanlara ilaç oluyoruz ayağı ile? Ülkeler felç oldu, ekonomi ve ticaret savruldu ve bu şirketlere hiçbir şey olmadan, “insanlık adına yapıyoruz” diyerek son iki senenin hasılatını götürdü. Hakikatten de, bu batı, insanlık aşığı, insanlar için yapmayacağı şey yok. İnsanlar için cansiperane mücadele ediyor ve bir virüs için bile bütün varını yoğunu ortaya koyarak, insanlar için ölümü göze alıp, laboratuvardan çıkmıyor, sağlığımız için 24 saat değil, sene, yüzyıl, asır demeden kendini paralıyor. Bizde buradan onlara etmedik laf bırakmıyoruz. Eee o kadar insanlık için, bu kadar para fedakarlığını da yapalım biz derim!       
Ekleme Tarihi: 05 Nisan 2022 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

İNSANLIK GÖRÜN!

Ballı börekli kaymak denince aklıma, bu salgın için bulunan aşı şirketleri geliyor. İki sene içinde dünyayı virüs korkusu ile çığırından çıkartan çetenin aşıyı satan ekibi akla hayale gelmeyecek paraları paylaşmaktan bir hal oldu. Bizim sayamayacağımız bir para bu para ha! Daha on sene falan ülkelere satılacak. Tahmini rakam 2 trilyon dolar bir ciro hedefliyorlar. Hapı da cabası. Bunu da paketleyecekler ülkelere. Bunların içinde hani; şu aşıyı bulduğu ifade edilen Türk bilim adamı ve hanımı da var. 2020 senesi öncesi senin benim gibi belli bir paraya çalışan ve bilim araştırması yapan adam yani! Bunun şirketi 2019’da zar zor hesabı tutturmuş. O sene 179 milyon Euro zarar etmiş. Sonra bu virüs numarası ortaya çıkmış ve şirket bu adam sayesinde aşıyı bulmuş!? Birden üç beş hafta içinde aşı şıp diye bulunmuş ve bunlar “yürü ya kulum” hesabı artık parayı koyacak yer bulamamışlar. 2020 senesinde 15 milyon Euro net kar ile defteri kapatmış. Toplam cirosu 19 milyar Euro(308 milyar türk lirası yapar)olmuş. 2021’de ise 13-17 milyar Euro arasında ciro yapmış. El yakıyor, ballı börekli bu paralar. 2022 daha hesap edilmemiş. Hepsi de insanlık için o biçim çalışıyor.

Bizim adam bu şirkete ortak olduğundan yüzde 18 hissesine 2 senede düşen para da 7.6 milyar Euro olmuş. Benim için sayılacak kadar az para değil. Sülale boyu çalışsak bu parayı on bin senede ancak bir araya getiririz. Ya da bir Bulancak, ne bileyim, kaç sene çalışırsa bu parayı bulur. Bir hesap edelim; ilçede 50 bin insan ikamet etse, senelik 1 milyar lira ciro yapsa, kaba bir hesapla, 7.6 milyar Euro(123milyar lira eder)123 sene çalışmak lazım. Korkunç bir zaman dilimi. Ama bizim adamımız tek başına bunu bir aşı numarası ile cukkaya atıyor. Diğer aşı şirketlerini saymaya gerek yok. Ne para yaptılar değil mi, insanlara ilaç oluyoruz ayağı ile? Ülkeler felç oldu, ekonomi ve ticaret savruldu ve bu şirketlere hiçbir şey olmadan, “insanlık adına yapıyoruz” diyerek son iki senenin hasılatını götürdü.

Hakikatten de, bu batı, insanlık aşığı, insanlar için yapmayacağı şey yok. İnsanlar için cansiperane mücadele ediyor ve bir virüs için bile bütün varını yoğunu ortaya koyarak, insanlar için ölümü göze alıp, laboratuvardan çıkmıyor, sağlığımız için 24 saat değil, sene, yüzyıl, asır demeden kendini paralıyor. Bizde buradan onlara etmedik laf bırakmıyoruz. Eee o kadar insanlık için, bu kadar para fedakarlığını da yapalım biz derim!       

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.