Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

İNSANLARI EVE TIKMAK İÇİN ÇABALIYORLAR

Son senelerde hayatımızdaki değişimler bir yere doğru giderken çok da farkında olmadık. Kaç sene önce başladı bilemiyorum. Yeni bir hayat için dünyayı yönettiği ifade edilen güçler, bütün güçleri ile herkesi evlerine tıkmak için planlarını aşama aşama uygulamakta bir sakınca görmüyorlar. Yalın kılıç bütün güçleri ile saldırı üzerine saldır yapıyor ve buna biat eden çok sayıda insan buluyorlar. Bunu en çokta reklamlar ile yapıyorlar. Hemen hemen bütün sektörleri kapsayan reklamların tamamında bu hedeflenen yeni hayatla ilgili göze ve ruha hoş geldiğini anlatan hikayeler yer alıyor. Bu reklamlarda özellikle orta yaş ve daha yaşlı nesil için hiçbir güzel olacak tema yok. Bu yaş grupları gözden çıkartılmış ki, reklamlar 40 yaş altı ve tartışılmaz bir şekilde yeni nesil denilen kesime hitap eder halde. Bu reklamların büyük bir kısmı(yüzde 90-95’i)hayatın evde daha güzel olduğunu, tek bir tuşla, hayatın her yanına evden ulaşıldığını, ne yapılacaksa evde oturduğunuz yerden, akıllı telefon veya internet üzerinden yemek yemek, su içmek, gezmek, tozmak, spor yapmak(e- spor denen bir şey var artık, yorulmanıza bile gerek yok), ders çalışmak, okula gitmek, çay içmek, tanıdıklar ile sohbet etmek, düğün dernek, cenaze, eğlence ve daha bir sürü mevzuyu evden halledersiniz diyerek yeni bir hayatın var olduğunu size sunuyorlar. Demek istedikleri, kapıda dolaşmayın, kalabalık yapmayın(yine çetenin şifresi), Dünya’ya geldiniz, büyüdünüz ve öldünüz, hepsi ama hepsi evde olsun diyorlar. Buna ciddi ciddi inanan çok sayıda insan var, ülkemizde ve Dünya’da. Adamlar kendilerini tanrı yerine koymuş, ha bire nasıl bir hayat içinde olacağımızı bize dikte etmeye çalışıyorlar. Bu iş kölelik ve robot insana doğru gidiyor. Albenisi çok bu reklamlar ve sunulan düşünce biçiminin. Bende saf olsam belki de hop diye atlarım bu göz boyamalara. İşimiz çok zor bu saatten sonra. Çevremde çok insan var bu kafada olan. Yanlış anlaşılmasın, bir tercih yapmıştır insanlar bu hayatı çekerler. Benim gibi olanlarda, bir tas çorba ile temiz hava, bol gıdayla bugünlere gelir. Toprak, hava, su, tabiat ve her daim dışarıda olmak, yeni bir hayata on çeker. Çok ararsınız bunlar çok, demedi demeyin !
Ekleme Tarihi: 25 Aralık 2021 - Cumartesi
Erhan GÜNDOĞAR

İNSANLARI EVE TIKMAK İÇİN ÇABALIYORLAR

Son senelerde hayatımızdaki değişimler bir yere doğru giderken çok da farkında olmadık. Kaç sene önce başladı bilemiyorum. Yeni bir hayat için dünyayı yönettiği ifade edilen güçler, bütün güçleri ile herkesi evlerine tıkmak için planlarını aşama aşama uygulamakta bir sakınca görmüyorlar. Yalın kılıç bütün güçleri ile saldırı üzerine saldır yapıyor ve buna biat eden çok sayıda insan buluyorlar.

Bunu en çokta reklamlar ile yapıyorlar. Hemen hemen bütün sektörleri kapsayan reklamların tamamında bu hedeflenen yeni hayatla ilgili göze ve ruha hoş geldiğini anlatan hikayeler yer alıyor. Bu reklamlarda özellikle orta yaş ve daha yaşlı nesil için hiçbir güzel olacak tema yok. Bu yaş grupları gözden çıkartılmış ki, reklamlar 40 yaş altı ve tartışılmaz bir şekilde yeni nesil denilen kesime hitap eder halde. Bu reklamların büyük bir kısmı(yüzde 90-95’i)hayatın evde daha güzel olduğunu, tek bir tuşla, hayatın her yanına evden ulaşıldığını, ne yapılacaksa evde oturduğunuz yerden, akıllı telefon veya internet üzerinden yemek yemek, su içmek, gezmek, tozmak, spor yapmak(e- spor denen bir şey var artık, yorulmanıza bile gerek yok), ders çalışmak, okula gitmek, çay içmek, tanıdıklar ile sohbet etmek, düğün dernek, cenaze, eğlence ve daha bir sürü mevzuyu evden halledersiniz diyerek yeni bir hayatın var olduğunu size sunuyorlar. Demek istedikleri, kapıda dolaşmayın, kalabalık yapmayın(yine çetenin şifresi), Dünya’ya geldiniz, büyüdünüz ve öldünüz, hepsi ama hepsi evde olsun diyorlar. Buna ciddi ciddi inanan çok sayıda insan var, ülkemizde ve Dünya’da. Adamlar kendilerini tanrı yerine koymuş, ha bire nasıl bir hayat içinde olacağımızı bize dikte etmeye çalışıyorlar. Bu iş kölelik ve robot insana doğru gidiyor. Albenisi çok bu reklamlar ve sunulan düşünce biçiminin. Bende saf olsam belki de hop diye atlarım bu göz boyamalara.

İşimiz çok zor bu saatten sonra. Çevremde çok insan var bu kafada olan. Yanlış anlaşılmasın, bir tercih yapmıştır insanlar bu hayatı çekerler. Benim gibi olanlarda, bir tas çorba ile temiz hava, bol gıdayla bugünlere gelir. Toprak, hava, su, tabiat ve her daim dışarıda olmak, yeni bir hayata on çeker. Çok ararsınız bunlar çok, demedi demeyin !

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.