Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

İşleri güçleri palavra

Sabah sabah yol çıkmadan önce çay içip şöyle ağız tadıyla haber dinlemek isterim. Ne olmuş bitmiş haberimiz olsun diyerek bakarım tv’lere. Bazen gözden kaçan haberler olur. Gazetede okumadığımız bu haberleri ancak böyle öğrenirim. Evden çıkmadan baktığım bir tv kanalında salgının ilk günlerinden itibaren bir korku haberi dediğim, salgınla ilgili aklınıza gelecek her türlü haber yer alıyor ve bunların tamamı da korku üzerine oluyor. Bu tv’ler içinde en çok salgın aşığı tv.  Konuşanından tutunda, açıklama yapan akademisyenler, siyasiler, sağlıkçılar, devlet görevlilerin tamamı bu korku senaryosu ile milleti iyice deli emek için her yolu deniyor ve bu yönde algı oluşturmak için ellerinden geleni yapıyorlardı. Hala da salgın ile ilgili bu tür açıklamalar bu tv’de birinci sırada. Sabahı akşamı yok her haber takip ettiğim kadarıyla(öyle her an bunları seyretmiyorum, evde olduğumda arada sırada bakıyorum ne yumurtluyorlar diye)salgından başka bir şey yok haberlerinde. Sıradan bir haber yapsalar da hemen ardından, milletin uykusunu kaçıracak bir salgın haberi peşinden geliyor. İşte bu kanalın dün sabah haberlerinde bir biokimya uzmanı çıktı konuştu. Biraz izleyeyim diyerek baktım. Hoca anlatmaya başladı ve salgında eve tıkılan insanların epeyce bir kilo aldıkları ve bununda önemli bir sağlık sorunu ile bağışıklık sistemin bozduğunu söyledi. Neymiş bağışıklık sistemini bozarmış. Ben demiyorum bu işin uzmanı söylüyor. Bir daha tekrarlayayım, “bağışıklık sistemini bozarmış”, ne kadarda garip değil mi? Olacak şey mi şimdi bu, virüsten kaçarken doluya tutulmak denir buna. Salgın planını sadece virüs sananların hali pür meali ne olacak hep beraber gelecek senelerde izleyeceğiz. Virüs kimi hasta edermiş, salgınla ilgili açıklama yapanlar ne demişti her seferinde, bağışıklık sistemi bozuk olanları! Hadi ya! Nasılda turfaya geldik millet olarak. Oyun üstüne oyun, her kademesi planlanmış, ince ince ayarlanmış, aşısı ile ilacı, tedavisi ile, açıklamaları ile bir bütün halinde, aşamaları geldikçe oyun oradan devam ediyor. Sinekten yağ çıkartmak için her yolu bilen bu salgın oyunu oynayanlar, hayatta kalanları da bir güzel tedavi ederek söğüşleyecekler. Oyun dört dörtlük hesaplanmış. Siz yine de evde kalın, virüs sizi sokakta bulamasın, o sizi her yerde bulur, çıkmayın evden aman aman, kilo alın kilo üzerine!
Ekleme Tarihi: 02 Temmuz 2021 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

İşleri güçleri palavra

Sabah sabah yol çıkmadan önce çay içip şöyle ağız tadıyla haber dinlemek isterim. Ne olmuş bitmiş haberimiz olsun diyerek bakarım tv’lere. Bazen gözden kaçan haberler olur. Gazetede okumadığımız bu haberleri ancak böyle öğrenirim. Evden çıkmadan baktığım bir tv kanalında salgının ilk günlerinden itibaren bir korku haberi dediğim, salgınla ilgili aklınıza gelecek her türlü haber yer alıyor ve bunların tamamı da korku üzerine oluyor. Bu tv’ler içinde en çok salgın aşığı tv. 

Konuşanından tutunda, açıklama yapan akademisyenler, siyasiler, sağlıkçılar, devlet görevlilerin tamamı bu korku senaryosu ile milleti iyice deli emek için her yolu deniyor ve bu yönde algı oluşturmak için ellerinden geleni yapıyorlardı. Hala da salgın ile ilgili bu tür açıklamalar bu tv’de birinci sırada. Sabahı akşamı yok her haber takip ettiğim kadarıyla(öyle her an bunları seyretmiyorum, evde olduğumda arada sırada bakıyorum ne yumurtluyorlar diye)salgından başka bir şey yok haberlerinde. Sıradan bir haber yapsalar da hemen ardından, milletin uykusunu kaçıracak bir salgın haberi peşinden geliyor. İşte bu kanalın dün sabah haberlerinde bir biokimya uzmanı çıktı konuştu. Biraz izleyeyim diyerek baktım. Hoca anlatmaya başladı ve salgında eve tıkılan insanların epeyce bir kilo aldıkları ve bununda önemli bir sağlık sorunu ile bağışıklık sistemin bozduğunu söyledi. Neymiş bağışıklık sistemini bozarmış. Ben demiyorum bu işin uzmanı söylüyor. Bir daha tekrarlayayım, “bağışıklık sistemini bozarmış”, ne kadarda garip değil mi? Olacak şey mi şimdi bu, virüsten kaçarken doluya tutulmak denir buna. Salgın planını sadece virüs sananların hali pür meali ne olacak hep beraber gelecek senelerde izleyeceğiz. Virüs kimi hasta edermiş, salgınla ilgili açıklama yapanlar ne demişti her seferinde, bağışıklık sistemi bozuk olanları! Hadi ya! Nasılda turfaya geldik millet olarak.

Oyun üstüne oyun, her kademesi planlanmış, ince ince ayarlanmış, aşısı ile ilacı, tedavisi ile, açıklamaları ile bir bütün halinde, aşamaları geldikçe oyun oradan devam ediyor. Sinekten yağ çıkartmak için her yolu bilen bu salgın oyunu oynayanlar, hayatta kalanları da bir güzel tedavi ederek söğüşleyecekler. Oyun dört dörtlük hesaplanmış. Siz yine de evde kalın, virüs sizi sokakta bulamasın, o sizi her yerde bulur, çıkmayın evden aman aman, kilo alın kilo üzerine!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.