Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Doktor musun be mübarek!

Allah aşkına daha leb demen leblebiyi anlayanlardan olmayın bir kerede yahu! Dün hükümet konağında memur arkadaşlar ile oturup sohbet ederken, bana bir video gösterdiler. Bulancak Devlet Hastanesinin orada çekilmiş bir görüntü.(yanlış değilse orası görüntüde öyle söyleniyordu) Karşıdan bir evden çekilmiş ve çeken kişide bir yandan konuşuyordu.(Bir hanım sesi duydum)” “İşte gördüğünüz bu kişi 36 yaşında, bugün Piraziz dolmuşu ile gelirken rahatsızlanmış ve acile getirmişler. Hastanede hemen koronavirüsü olduğunu doktor tespit etmiş ve şu an gördüğünüz gibi cankurtaran ile Giresun’a tedaviye götürülüyor” derken video sona eriyor. Şimdi bu nedir diye insan merak ediyor. Ben haberdi teberdi diye hemen her yere giderim. Aldığım bilgi kadarda yazarım. Tabii ki biz bu konuyu bildiğimiz için öyle şaşırmadık. Videoyu çeken kişi bu kişinin yüksek ateşle hastaneye geldiğini ve buradan hemen Giresun’a test yapılmak üzere gittiğini de bilmiyor. Sadece şüpheli bir durum olduğu için Giresun’a götürülüyor. Öyle Bulancak Devlet Hastanesinde virüslü diye bir test yapılmıyor ve böylede bir tanı konmuyor. Söz konusu bile değil. Birde “doktor koronavirüsü tespit etmiş” diyor ki; sanki doktorun yanında görevli kişi o. Nereden öğrenmiş o anda, nasıl bir bilgi almış, olacak şey değil. Yani bu kişi hastaneye gelip Giresun’a sevk edildiğinde ancak 5-6 dakikalık bir durum söz konusu. Hangi arada hastaneye birinin geldiğini öğrendin de telefonla görüntü aldın. Yoksa akşam sabah evin penceresinden acile gelenleri mi takip ediyor belli değil. Ya da hasta geldiğinde elinde telefon içeride görevli doktor ile mi haberleşiyordu anlamış değilim. Bunu birde whatsap grubundan herkesle paylaşmış ki, ne kadar marifetli olduğunu ispatlamış kendince. Olur olmadık işlere gerek yok. “Şu şunu dedi, bu bunu dedi, benim arkadaşım var o söyledi, o da birinden duymuş” gibi afaki şeylerin pek te tutar yanı yok.                    
Ekleme Tarihi: 25 Mart 2020 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Doktor musun be mübarek!

Allah aşkına daha leb demen leblebiyi anlayanlardan olmayın bir kerede yahu! Dün hükümet konağında memur arkadaşlar ile oturup sohbet ederken, bana bir video gösterdiler. Bulancak Devlet Hastanesinin orada çekilmiş bir görüntü.(yanlış değilse orası görüntüde öyle söyleniyordu) Karşıdan bir evden çekilmiş ve çeken kişide bir yandan konuşuyordu.(Bir hanım sesi duydum)” “İşte gördüğünüz bu kişi 36 yaşında, bugün Piraziz dolmuşu ile gelirken rahatsızlanmış ve acile getirmişler. Hastanede hemen koronavirüsü olduğunu doktor tespit etmiş ve şu an gördüğünüz gibi cankurtaran ile Giresun’a tedaviye götürülüyor” derken video sona eriyor.

Şimdi bu nedir diye insan merak ediyor. Ben haberdi teberdi diye hemen her yere giderim. Aldığım bilgi kadarda yazarım. Tabii ki biz bu konuyu bildiğimiz için öyle şaşırmadık. Videoyu çeken kişi bu kişinin yüksek ateşle hastaneye geldiğini ve buradan hemen Giresun’a test yapılmak üzere gittiğini de bilmiyor. Sadece şüpheli bir durum olduğu için Giresun’a götürülüyor. Öyle Bulancak Devlet Hastanesinde virüslü diye bir test yapılmıyor ve böylede bir tanı konmuyor. Söz konusu bile değil. Birde “doktor koronavirüsü tespit etmiş” diyor ki; sanki doktorun yanında görevli kişi o. Nereden öğrenmiş o anda, nasıl bir bilgi almış, olacak şey değil. Yani bu kişi hastaneye gelip Giresun’a sevk edildiğinde ancak 5-6 dakikalık bir durum söz konusu. Hangi arada hastaneye birinin geldiğini öğrendin de telefonla görüntü aldın. Yoksa akşam sabah evin penceresinden acile gelenleri mi takip ediyor belli değil. Ya da hasta geldiğinde elinde telefon içeride görevli doktor ile mi haberleşiyordu anlamış değilim. Bunu birde whatsap grubundan herkesle paylaşmış ki, ne kadar marifetli olduğunu ispatlamış kendince. Olur olmadık işlere gerek yok. “Şu şunu dedi, bu bunu dedi, benim arkadaşım var o söyledi, o da birinden duymuş” gibi afaki şeylerin pek te tutar yanı yok.                    

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.