Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Uzaydan bakınca nasıl görünüyoruz acaba?

Akşamları eve giderken arkadaşların dükkanına uğrar muhabbet ederim. Günün nasıl geçtiğine dair hal hatır sorar sonra evime giderim. Bir akşam öncede her zaman uğradığım çiğ köfteci Sayim’in orada oturduk Aykut’la spor konusunda birkaç kelam ettik. O arada tv’de bir kanalda akşam saatlerinde ekrana gelen bir programın sesi beni rahatsız etti. “Sesini kısın şunun” dedim. Sesini kestiler sağ olsunlar. Her uğradığımda açık olan bu boş boş konuşulan ve insanın sabrını sınayan bu paspaye programların bu ülkenin insanına ne verdiğini, ne öğrettiğini, neler anlattığını bir türlü anlamadım ve anlayanında olduğunu zannetmiyorum. Birde bu programlar en çok izlenen programlar oluyormuş. Aynı tür bazı programlarda sabah sabah ekranlara geliyor. Kim seyreder, kim izler doğrusu bilmiyorum. Ya da bunu bu tv kanalarına kim sipariş eder de bu programlar yapılma gereği duyar? Hadi izleniyor diyelim; birde yapılan anketlerde bunların sunucuları, bu ülkenin en güveniler insanları seçilirmiş. Ben bugüne kadar bu anketlere bir kez bile denk gelmedim. Bizi mi kekliyorlar, biz mi yiyorlar belli değil. Kim ki bunlarda bu ülkenin en güvenilir kişileri seçiliyor ki? Bak nerden nereye geldim, aslında bu programlar ile ilgili başka bir noktaya temas edecektim, yazı sağa sola yalpa yaptı. Ha, bu programlardaki konuşulanların ne olduğunu hiç mi hiç anlamadım aslında. İzlediğimden değil, rast geldikçe, gördüğüm ve dinlediğim kadarıyla, ülkenin çivisi çıkmış, her yerden irin akıyor, aşağılık, rezalet, kimin kimle ne ettiği belli değil, herkes kötülük içinde, üçkağıt, alavere dalavere ülkeyi sarmış sarmalamış ve kim olduğumuz belli değil. Birisi demiş ki; “bu ülkenin insanlarını öyle bir gösterin ki, Türkiye de doğru dürüst kimse yok sansınlar.” “Nedir bu Allah aşkına bir cevap verilsin yahu.” Hakikatten de uzaydan bakınca nasıl görünüyoruz. Acaba bu yazdıklarım gibi mi? Başka ülkelerde bu tarz programlar var mı? Yoksa biz uzaydan geldik te, neye uğradığımızı bilemez halde miyiz?
Ekleme Tarihi: 13 Ocak 2020 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Uzaydan bakınca nasıl görünüyoruz acaba?

Akşamları eve giderken arkadaşların dükkanına uğrar muhabbet ederim. Günün nasıl geçtiğine dair hal hatır sorar sonra evime giderim. Bir akşam öncede her zaman uğradığım çiğ köfteci Sayim’in orada oturduk Aykut’la spor konusunda birkaç kelam ettik. O arada tv’de bir kanalda akşam saatlerinde ekrana gelen bir programın sesi beni rahatsız etti. “Sesini kısın şunun” dedim. Sesini kestiler sağ olsunlar. Her uğradığımda açık olan bu boş boş konuşulan ve insanın sabrını sınayan bu paspaye programların bu ülkenin insanına ne verdiğini, ne öğrettiğini, neler anlattığını bir türlü anlamadım ve anlayanında olduğunu zannetmiyorum. Birde bu programlar en çok izlenen programlar oluyormuş. Aynı tür bazı programlarda sabah sabah ekranlara geliyor. Kim seyreder, kim izler doğrusu bilmiyorum.

Ya da bunu bu tv kanalarına kim sipariş eder de bu programlar yapılma gereği duyar? Hadi izleniyor diyelim; birde yapılan anketlerde bunların sunucuları, bu ülkenin en güveniler insanları seçilirmiş. Ben bugüne kadar bu anketlere bir kez bile denk gelmedim. Bizi mi kekliyorlar, biz mi yiyorlar belli değil. Kim ki bunlarda bu ülkenin en güvenilir kişileri seçiliyor ki?

Bak nerden nereye geldim, aslında bu programlar ile ilgili başka bir noktaya temas edecektim, yazı sağa sola yalpa yaptı. Ha, bu programlardaki konuşulanların ne olduğunu hiç mi hiç anlamadım aslında. İzlediğimden değil, rast geldikçe, gördüğüm ve dinlediğim kadarıyla, ülkenin çivisi çıkmış, her yerden irin akıyor, aşağılık, rezalet, kimin kimle ne ettiği belli değil, herkes kötülük içinde, üçkağıt, alavere dalavere ülkeyi sarmış sarmalamış ve kim olduğumuz belli değil. Birisi demiş ki; “bu ülkenin insanlarını öyle bir gösterin ki, Türkiye de doğru dürüst kimse yok sansınlar.” “Nedir bu Allah aşkına bir cevap verilsin yahu.” Hakikatten de uzaydan bakınca nasıl görünüyoruz. Acaba bu yazdıklarım gibi mi? Başka ülkelerde bu tarz programlar var mı? Yoksa biz uzaydan geldik te, neye uğradığımızı bilemez halde miyiz?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.