Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Spor bakanı ne diyor?

Bugün de spor ile ilgili bir şeyler yazayım dedim. Öyle çok spor yazarak köşeyi doldurmak istemen genelde. Fakat spor bakanının gazetelerde beyanatını okuyunca birkaç satır yazmak caiz oldu. Oldum bittim bu sporun içinde her zaman olan birisi olarak ne bu spor bakanı, nede hatırladığım spor bakanları, ne de onlardan önceki spor bakanlarının sporla uzaktan yakından bir alakası olduğuna hiçbir an inanmadım. Kimim tarafından getirilirse spor bakanlığına getirilsin spor bakanlarının tek bir derdi vardır. O dertleri de ülkedeki profesyonel futbol kulüplerinin sorunlarına çare bulmaktır. Bu mevzu o kadar derin ve sıkıntılıdır ki, hiçbir spor bakanı bunun dışında bir iş yapmaz. Hele amatör spor kulüpleri onların ilgi alanına bir türlü giremez. Hatta sporun içinden gelmiş spor bakanlarının bile amatör spor nedir diye sorulduğunda vereceği bir cevap yoktur. Sadece program ve törenlerde boy göstermeyi bir marifet sayarlar. Tek bir amatör sporun ve amatör kulüplerin sorunlarından haberdar değildirler ve olmakta istemezler. Onun için senelerdir bu spor bakanlarının söylediği hiçbir sözün ve açıklamanın aslı astarı yoktur. Fazla sert yazıyorsun diyenlere, ise bu sayfalar yetmez cevabım diyebilirim. Hafta içinde spor bakanı amatör spor kulüplerine 17 milyon lira yardım yaptık, diye bir açıklama yapmıştı. 1905 takıma(engelliler spor kulüpleri de var içinde) bu miktar yardım yapılmış. Takım başına 8bin lira düşer. Yahu bu ülkede son kulüp sayısı 15binin biraz üzerinde. Yardım yapmışta gerisi ne olmuş peki? Onlara da bir sıkımlık diş macunu verilmiştir belki. Bu kulüplerin 10bini kadarı futbol dışında spor yapan kulüpler. Ha; size bir şey söyleyeyim mi bu arada, bu yardım alan kulüplerin çoğu da amatör futbol kulübü, dayısı dümende olan bu yardımları her sene alıyor. Şimdilik yazmayayım da spor bakanı mahcup olmasın. Yanisi, dostlar alışverişte görsün de spor bakanı ne çok iş yapıyor desin anlayacağınız…
Ekleme Tarihi: 13 Ocak 2020 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Spor bakanı ne diyor?

Bugün de spor ile ilgili bir şeyler yazayım dedim. Öyle çok spor yazarak köşeyi doldurmak istemen genelde. Fakat spor bakanının gazetelerde beyanatını okuyunca birkaç satır yazmak caiz oldu. Oldum bittim bu sporun içinde her zaman olan birisi olarak ne bu spor bakanı, nede hatırladığım spor bakanları, ne de onlardan önceki spor bakanlarının sporla uzaktan yakından bir alakası olduğuna hiçbir an inanmadım. Kimim tarafından getirilirse spor bakanlığına getirilsin spor bakanlarının tek bir derdi vardır. O dertleri de ülkedeki profesyonel futbol kulüplerinin sorunlarına çare bulmaktır. Bu mevzu o kadar derin ve sıkıntılıdır ki, hiçbir spor bakanı bunun dışında bir iş yapmaz. Hele amatör spor kulüpleri onların ilgi alanına bir türlü giremez. Hatta sporun içinden gelmiş spor bakanlarının bile amatör spor nedir diye sorulduğunda vereceği bir cevap yoktur. Sadece program ve törenlerde boy göstermeyi bir marifet sayarlar. Tek bir amatör sporun ve amatör kulüplerin sorunlarından haberdar değildirler ve olmakta istemezler. Onun için senelerdir bu spor bakanlarının söylediği hiçbir sözün ve açıklamanın aslı astarı yoktur. Fazla sert yazıyorsun diyenlere, ise bu sayfalar yetmez cevabım diyebilirim. Hafta içinde spor bakanı amatör spor kulüplerine 17 milyon lira yardım yaptık, diye bir açıklama yapmıştı. 1905 takıma(engelliler spor kulüpleri de var içinde) bu miktar yardım yapılmış. Takım başına 8bin lira düşer. Yahu bu ülkede son kulüp sayısı 15binin biraz üzerinde. Yardım yapmışta gerisi ne olmuş peki?

Onlara da bir sıkımlık diş macunu verilmiştir belki. Bu kulüplerin 10bini kadarı futbol dışında spor yapan kulüpler. Ha; size bir şey söyleyeyim mi bu arada, bu yardım alan kulüplerin çoğu da amatör futbol kulübü, dayısı dümende olan bu yardımları her sene alıyor. Şimdilik yazmayayım da spor bakanı mahcup olmasın. Yanisi, dostlar alışverişte görsün de spor bakanı ne çok iş yapıyor desin anlayacağınız…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.