Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

İki fırıldak mevzuya bakış

İki mevzuda son senelerde ülkemizde iyice yer etmiş bir halde. Birisi şu yaz boyunca her yerde aynı anda bir yerden emir almış gibi patlak veren orman yangınları. Diğeri de ekonominin her başı sıkıştığında ortaya atılan Ortodoks politikalar denen geyik muhabbeti. Önce rant için yakıldığı söylenen ve bir yere kadar doğru olan mevzuyu kalemin altına alıp kendimizce yorumlayalım. Mevzuyu her daim hükümet karşıtı olan bir arkadaşım ile geçen hafta içinde tartışıyorduk. Ben bu yangınların hiçte mantık içinde (insan olarak elbette bir mantığı olur, biri yakar, ev yapılacaktır, tarla yapılacaktır falan gibi ranta yakın bir sebebi olacağını bilirim) çokta net açıklanamayacağını ileri sürerken o ısrarla, “bunlar hep rant için yapılıyor” falan diyerek karşı atak yapmaya çalışıyordu. Ona, “sen herhalde olayın ne olduğunu anlamadan bilmeden bunları söylüyorsun” diyerek soru sordum. “Tamam ülkemizde şu ya da bu rant için bunu yapıyor, peki, Yunanistan’da, Cezayir’de, Kanada’da, ABD’ de, Havai’ de, Avusturalya’da, Güney Amerika’da, Çin’de Rusya’da da herkes rant için mi bu yangınları çıkartıyor?” diye sual eyleyince, gık mık etti. Yahu insan bir kez sorar be! Şimdi Erdoğan bu ülkelere telefon açarak adamlara, “rant var bu işte çok güzel ekmek yiyeceğiz” diye talimat verdi ve aynı anda bir gün içinde bu saydığım ülkelerde ve diğerlerinde 1400 yerde durup dururken yangın çıktı. Hele buzun içinde hayatın devam ettiği Kanada’da bunun izahı bile olamaz. Hele ki, Havai adasında ortalık yanıp yıkılıyor ve Allah’ın işine bakın Bill Gates, Elon Musk, Klaus Shap, sanatçılar, siyasilerin evlerinde tek bir yanık izi bile ortaya çıkmıyor. Allah adamları bunlar ondandır, diyelim ve diğer mevzuya geçelim. Ülkemizde ekonomi de her dar boğaz üstümüze çöktüğünde, akla her niye ise Ortodoks politikalar denen ne idüğü belirsiz faizci çözümler gelir. Şimdi sağıma bakıyorum, soluma bakıyorum cadde sokak geziyorum ancak tek bir Ortodoks olan bir kişiye rast gelmiyorum. Belki büyük şehirlerde vardır bilemiyorum. İster ibadet etsin, isterse etmesin, Müslüman kimliğe sahip bir ülkeyiz. Ateist, deist veya bir farklı inancı olanda olsa, Ortodoks olan kişi sayısı beş altıyı geçmez. Lakin bizde her niye ise bu politikalar için göbek atan çok sayıda hükümet yanlısı ve ona karşı olduğunu söyleyen kişilerde bu Ortodoks faizci sisteme dört elle sarılmak bir amentü olmuş. Boylarının ölçüsünü de alırlar yakında.                           
Ekleme Tarihi: 05 Eylül 2023 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

İki fırıldak mevzuya bakış

İki mevzuda son senelerde ülkemizde iyice yer etmiş bir halde. Birisi şu yaz boyunca her yerde aynı anda bir yerden emir almış gibi patlak veren orman yangınları. Diğeri de ekonominin her başı sıkıştığında ortaya atılan Ortodoks politikalar denen geyik muhabbeti.

Önce rant için yakıldığı söylenen ve bir yere kadar doğru olan mevzuyu kalemin altına alıp kendimizce yorumlayalım. Mevzuyu her daim hükümet karşıtı olan bir arkadaşım ile geçen hafta içinde tartışıyorduk. Ben bu yangınların hiçte mantık içinde (insan olarak elbette bir mantığı olur, biri yakar, ev yapılacaktır, tarla yapılacaktır falan gibi ranta yakın bir sebebi olacağını bilirim) çokta net açıklanamayacağını ileri sürerken o ısrarla, “bunlar hep rant için yapılıyor” falan diyerek karşı atak yapmaya çalışıyordu. Ona, “sen herhalde olayın ne olduğunu anlamadan bilmeden bunları söylüyorsun” diyerek soru sordum. “Tamam ülkemizde şu ya da bu rant için bunu yapıyor, peki, Yunanistan’da, Cezayir’de, Kanada’da, ABD’ de, Havai’ de, Avusturalya’da, Güney Amerika’da, Çin’de Rusya’da da herkes rant için mi bu yangınları çıkartıyor?” diye sual eyleyince, gık mık etti. Yahu insan bir kez sorar be! Şimdi Erdoğan bu ülkelere telefon açarak adamlara, “rant var bu işte çok güzel ekmek yiyeceğiz” diye talimat verdi ve aynı anda bir gün içinde bu saydığım ülkelerde ve diğerlerinde 1400 yerde durup dururken yangın çıktı. Hele buzun içinde hayatın devam ettiği Kanada’da bunun izahı bile olamaz. Hele ki, Havai adasında ortalık yanıp yıkılıyor ve Allah’ın işine bakın Bill Gates, Elon Musk, Klaus Shap, sanatçılar, siyasilerin evlerinde tek bir yanık izi bile ortaya çıkmıyor. Allah adamları bunlar ondandır, diyelim ve diğer mevzuya geçelim.

Ülkemizde ekonomi de her dar boğaz üstümüze çöktüğünde, akla her niye ise Ortodoks politikalar denen ne idüğü belirsiz faizci çözümler gelir. Şimdi sağıma bakıyorum, soluma bakıyorum cadde sokak geziyorum ancak tek bir Ortodoks olan bir kişiye rast gelmiyorum. Belki büyük şehirlerde vardır bilemiyorum. İster ibadet etsin, isterse etmesin, Müslüman kimliğe sahip bir ülkeyiz. Ateist, deist veya bir farklı inancı olanda olsa, Ortodoks olan kişi sayısı beş altıyı geçmez. Lakin bizde her niye ise bu politikalar için göbek atan çok sayıda hükümet yanlısı ve ona karşı olduğunu söyleyen kişilerde bu Ortodoks faizci sisteme dört elle sarılmak bir amentü olmuş. Boylarının ölçüsünü de alırlar yakında.                           

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.