Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

HIZLA ÜZERİMİZE BİR CİSİM Mİ GELİYOR?

Meşhur bir filmde geçen bir sözdü bu söz. Gelen cisim mi, göktaşı mı, uçan daire mi, yoksa bir gezengen mi doğrusu kimse bilmiyor. Cuma günü rahatsızlığım sebebiyle evde kaldım. Kendime gelene kadar epeyce bir zaman geçti. Ben yatağımda yatarken yan odada iki ablam da tv’yi açmış, bir iki senedir, birçok kanalda yapılan yemek yarışmalarından birini izliyordu. O bitti başka bir kanaldakini takip etmeye başladılar. Sesleri sanki bir savaş varmış gibi kulağıma geliyordu. Akşama kadar üç yemek yarışmasını izlediler bıkmadan. Bunlar bitmeden ben kalktım ve haberleri açtım. Bu yemek yarışmaları ile ilgili iki yazı yazdım yanlış değilse. En iyi yemeği yapana 10-15bin civarında bir para ödülü veriliyor. Yarışmaya katılan erkek, hatun fark etmez, diğerinin yaptığı yemeği öyle bir tenkit ediyor, öyle bir küçümsüyor, rezil rüsva ediyor ki, anlatmak mümkün değil. Ben öyle yemekti, çaydı, çorbaydı yapmasını zerre bilmem. Aç kaldığımda varsa bir parça ekmek ve peynir alır yerim. Hangi yemek nasıl yapılır, nasıl pişirilir, çay suyu ne zaman konur gibi şeyleri bile yapmaktan aciz bir kulum. Varsa yerim, yoksa lokantaya giderim. Bunlar işin bir faslı. Bu ülkenin bir yemek adabı, usulü, yemek yemenin kültürü vardır. Hangi yerde yemek yenirse yensin bunlar olmazsa olmazıdır. Evde, düğünde, lokantada, açılışta, cenazede, hasta bakmada, kısaca yemeğin olduğu her yerde yemeğe bir saygı gösterilir ve “şu eksik olmuş, şu fazla konmuş, bunu beğenmedim, bu da yemek mi be” gibi bir söz söylemek olacak şey değildir. Şu yemek çok güzel olmuştur, bu yemek ise o kadar iyi değildir. Hop kaşıklarsın yersin. Bu kadar basit. Yuttun gitti. Hepsi aynı yere gider ve karnın doyar. Kimseye bunu için puanda vermeyiz. Bunun bir plan dahilinde olduğunu ve hayatımızın akışını değiştirmek için her yerden saldırının bu plana göre yapıldığını kaç kez yazdığımı bilmiyorum. Yok daha neler bu da mı, bir planın parçası diyenler olacaktır. Vallahi, bunlar öyle kendiliğinden olan şeyler olsaydı, tamam der geçerdim. Bana görünen hiçte öyle olmadığını söylüyor. Bir yere doğru hızla mı gidiliyor, yoksa bir yerden hızla üzerimize bir şey mi geliyor, bekleyip görecek zamanımız olacak mı onu da bilmiyorum.
Ekleme Tarihi: 29 Kasım 2021 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

HIZLA ÜZERİMİZE BİR CİSİM Mİ GELİYOR?

Meşhur bir filmde geçen bir sözdü bu söz. Gelen cisim mi, göktaşı mı, uçan daire mi, yoksa bir gezengen mi doğrusu kimse bilmiyor. Cuma günü rahatsızlığım sebebiyle evde kaldım. Kendime gelene kadar epeyce bir zaman geçti. Ben yatağımda yatarken yan odada iki ablam da tv’yi açmış, bir iki senedir, birçok kanalda yapılan yemek yarışmalarından birini izliyordu. O bitti başka bir kanaldakini takip etmeye başladılar. Sesleri sanki bir savaş varmış gibi kulağıma geliyordu. Akşama kadar üç yemek yarışmasını izlediler bıkmadan. Bunlar bitmeden ben kalktım ve haberleri açtım. Bu yemek yarışmaları ile ilgili iki yazı yazdım yanlış değilse. En iyi yemeği yapana 10-15bin civarında bir para ödülü veriliyor. Yarışmaya katılan erkek, hatun fark etmez, diğerinin yaptığı yemeği öyle bir tenkit ediyor, öyle bir küçümsüyor, rezil rüsva ediyor ki, anlatmak mümkün değil. Ben öyle yemekti, çaydı, çorbaydı yapmasını zerre bilmem. Aç kaldığımda varsa bir parça ekmek ve peynir alır yerim. Hangi yemek nasıl yapılır, nasıl pişirilir, çay suyu ne zaman konur gibi şeyleri bile yapmaktan aciz bir kulum. Varsa yerim, yoksa lokantaya giderim. Bunlar işin bir faslı. Bu ülkenin bir yemek adabı, usulü, yemek yemenin kültürü vardır. Hangi yerde yemek yenirse yensin bunlar olmazsa olmazıdır. Evde, düğünde, lokantada, açılışta, cenazede, hasta bakmada, kısaca yemeğin olduğu her yerde yemeğe bir saygı gösterilir ve “şu eksik olmuş, şu fazla konmuş, bunu beğenmedim, bu da yemek mi be” gibi bir söz söylemek olacak şey değildir. Şu yemek çok güzel olmuştur, bu yemek ise o kadar iyi değildir. Hop kaşıklarsın yersin. Bu kadar basit. Yuttun gitti. Hepsi aynı yere gider ve karnın doyar. Kimseye bunu için puanda vermeyiz.

Bunun bir plan dahilinde olduğunu ve hayatımızın akışını değiştirmek için her yerden saldırının bu plana göre yapıldığını kaç kez yazdığımı bilmiyorum. Yok daha neler bu da mı, bir planın parçası diyenler olacaktır. Vallahi, bunlar öyle kendiliğinden olan şeyler olsaydı, tamam der geçerdim. Bana görünen hiçte öyle olmadığını söylüyor. Bir yere doğru hızla mı gidiliyor, yoksa bir yerden hızla üzerimize bir şey mi geliyor, bekleyip görecek zamanımız olacak mı onu da bilmiyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.