Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Hız merakımız nereye varacak!

Epeydir üzerinde durup yazdığımız mevzulardan olan hızlı araç kullanılması gittikçe artarken, şimdide Bulancak’ta Atm denilen, patpat denilen plakasız, ehliyetsiz çok sayıda araç ilçe trafiğinde sabah akşam gezinip duruyor. Bunları kullananların öyle yavaştı, yuvaştı diye bir derdi yok hani! Ben haber için veya canım sıkıldıkça çok gezen biri olduğum içinde bunlara çokça rast geliyorum. Ha bunlar sadece gazı köklese neyse, öyle trafikte “şu kural varmış, bu kural varmış” gibi bir kaygıda olmadığından kaza yapmakta sakınca da görmüyorlar. Benim birkaç kez bunların hızından kendimi kurtarmışlığım var. Birde hiç çekinmeden sizin üzerinize araç sürmezler mi, sıradan şey sayılıyor. Her niye ise bu trafikte araç kullananların, sanki içine canavar giriyor, kendilerinden geçiyor, gözlerinden ateş çıkıyor, hız limiti, kural mural, yaya maya, görmüyor ve bodoslamadan kaza yapıyorlar. Yakınlarda ise e bisiklet denilen araçlarda ilçede iyice yaygınlaştı. Güzel, kullanımı kolay, yakıt masrafı gerektirmiyor, ancak bunları kullanan bazı genç ve yaşlı kişiler, şehir içinde yukarıda bahsettiğim araç sürücülerinden hiçte farklı değil. Bunlarda hız delisi olmuş, kurallara pek de riayet etmiyorlar. Nasıl olsa ehliyet, ruhsat gerekmiyor diyerek, gazın ayarını, yani elektrik ayarını tutmuyorlar. İki kez bana yandan çarpacaklardı. Birde ters ters bir bakmaları var, sormayın gitsin. Hızdan başımız dönmüş, Allah ne verdi ise sınır tanımıyoruz. Ben değil tabii ki onlar canım!.. Sonra sonrası, sayelerinde hepimizin gideceği yer yani, Allah geçinden versin!      
Ekleme Tarihi: 26 Ekim 2019 - Cumartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Hız merakımız nereye varacak!

Epeydir üzerinde durup yazdığımız mevzulardan olan hızlı araç kullanılması gittikçe artarken, şimdide Bulancak’ta Atm denilen, patpat denilen plakasız, ehliyetsiz çok sayıda araç ilçe trafiğinde sabah akşam gezinip duruyor.

Bunları kullananların öyle yavaştı, yuvaştı diye bir derdi yok hani! Ben haber için veya canım sıkıldıkça çok gezen biri olduğum içinde bunlara çokça rast geliyorum. Ha bunlar sadece gazı köklese neyse, öyle trafikte “şu kural varmış, bu kural varmış” gibi bir kaygıda olmadığından kaza yapmakta sakınca da görmüyorlar. Benim birkaç kez bunların hızından kendimi kurtarmışlığım var. Birde hiç çekinmeden sizin üzerinize araç sürmezler mi, sıradan şey sayılıyor.

Her niye ise bu trafikte araç kullananların, sanki içine canavar giriyor, kendilerinden geçiyor, gözlerinden ateş çıkıyor, hız limiti, kural mural, yaya maya, görmüyor ve bodoslamadan kaza yapıyorlar.

Yakınlarda ise e bisiklet denilen araçlarda ilçede iyice yaygınlaştı. Güzel, kullanımı kolay, yakıt masrafı gerektirmiyor, ancak bunları kullanan bazı genç ve yaşlı kişiler, şehir içinde yukarıda bahsettiğim araç sürücülerinden hiçte farklı değil. Bunlarda hız delisi olmuş, kurallara pek de riayet etmiyorlar. Nasıl olsa ehliyet, ruhsat gerekmiyor diyerek, gazın ayarını, yani elektrik ayarını tutmuyorlar. İki kez bana yandan çarpacaklardı. Birde ters ters bir bakmaları var, sormayın gitsin. Hızdan başımız dönmüş, Allah ne verdi ise sınır tanımıyoruz. Ben değil tabii ki onlar canım!..

Sonra sonrası, sayelerinde hepimizin gideceği yer yani, Allah geçinden versin!    

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.