Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Hesapsız kitapsız işlerimiz hiç bitmez…

Kendimi bildim bileli bu ülkenin bütün kurumları ve yarı devlet yarı özel kuruluşlarının tamamı ne kadar plansız programsız iş var yapmış ve de yapmaya devam ediyor. Nerden biliyon, nerden gördün bu işleri derseniz şöyle sağınıza solunuza bir bakarsanız bunu her yerde görürsünüz. Birkaç gün önce Giresun genelinde TEİAŞ nam adlı kuruluş 2 hafta devam edecek bir elektrik kesintisi yapılacağına dair açıklama yapmıştı. Bulancak’ta iki ayrı bölgede planlı olduğu ifade dilen bu kesintiler sonrası vatandaşlar ile esnafın büyük bir mağduriyet içinde olduğunu gazetemize ve bana ileten yüzlerce kişi oldu. Oldu da ne oldu? Kendilerine göre bir planı olan ancak vatandaşın bu plandan bir haber olduğunu bu elektrik kesintilerinin yapıldığı günlerde bir güzel öğrenmiş olduk. Evlerde, dükkanlarda, kamu kurum ve kuruluşları ile sanayi iş kolunda hemen hemen herkes mağdur oldu. Bir vatandaşın, “evimizde soba da yok, battaniye ile kaç gündür ısınmaya çalışıyorum, hasta olacağım bu gidişle” demesi bile bu soğuk havalarda bu işin rastgele olduğunu söylemek ‘abesle iştigal’ değildir. Yıllar önce Bulancak’ta yapılan yüksek gerilim hattının yenileme ve güçlendirmesi için yapılan bu çalışma saatlerce kesintiye sebep oldu ve iş güç dibe vurdu. Bu kesintilerin olduğu saatlerde çok sayıda esnafı da iş yerinde ziyaret ederek bilgi aldım. Çoğu jeneratör almış ve bunun içinde yakıt masrafı demekti. Sabah kesilen ve akşam saat beş’e doğru gelen elektrik sebebiyle işler aksamış ve iş yeri sahipleri de evlerine üç beş kuruş ile gitmişti. Şimdi sorsak TEİAŞ’ye, bize çok sayıda bahane ve estek köstek diye cevaplar verip “haklı olduklarına dair” çok şey söyleyeceklerdir. Kış şartlarında bu işleri yapmak hangi planının içindedir, onu da bu TEİAŞ açıklamalıdır. Dediğim gibi, nerede bizim planlı programlı kaç işimiz olduk ki; bunda olsun. Öyle vatandaş mağdur olacakmış, iş güç aksayacakmış, evlerde hastası, yaşlısı, çoluk çocuğu donacakmış, kurumlarımıza “tırıs gider, tırıs gelir” biz kim oluyoruz ki, hesap soracağız, bu rastgele işten, olacak şey değil yani! Bu arada iyi ki; Başkan Erdoğan, Giresun’a seçim mitingi için geldi de, biz birkaç gün daha mağdur olmaktan kurtulduk. Yoksa çok çekeceğimiz varmış daha!       
Ekleme Tarihi: 28 Şubat 2019 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

Hesapsız kitapsız işlerimiz hiç bitmez…

Kendimi bildim bileli bu ülkenin bütün kurumları ve yarı devlet yarı özel kuruluşlarının tamamı ne kadar plansız programsız iş var yapmış ve de yapmaya devam ediyor.
Nerden biliyon, nerden gördün bu işleri derseniz şöyle sağınıza solunuza bir bakarsanız bunu her yerde görürsünüz.
Birkaç gün önce Giresun genelinde TEİAŞ nam adlı kuruluş 2 hafta devam edecek bir elektrik kesintisi yapılacağına dair açıklama yapmıştı. Bulancak’ta iki ayrı bölgede planlı olduğu ifade dilen bu kesintiler sonrası vatandaşlar ile esnafın büyük bir mağduriyet içinde olduğunu gazetemize ve bana ileten yüzlerce kişi oldu.
Oldu da ne oldu?
Kendilerine göre bir planı olan ancak vatandaşın bu plandan bir haber olduğunu bu elektrik kesintilerinin yapıldığı günlerde bir güzel öğrenmiş olduk. Evlerde, dükkanlarda, kamu kurum ve kuruluşları ile sanayi iş kolunda hemen hemen herkes mağdur oldu.
Bir vatandaşın, “evimizde soba da yok, battaniye ile kaç gündür ısınmaya çalışıyorum, hasta olacağım bu gidişle” demesi bile bu soğuk havalarda bu işin rastgele olduğunu söylemek ‘abesle iştigal’ değildir.
Yıllar önce Bulancak’ta yapılan yüksek gerilim hattının yenileme ve güçlendirmesi için yapılan bu çalışma saatlerce kesintiye sebep oldu ve iş güç dibe vurdu.
Bu kesintilerin olduğu saatlerde çok sayıda esnafı da iş yerinde ziyaret ederek bilgi aldım. Çoğu jeneratör almış ve bunun içinde yakıt masrafı demekti. Sabah kesilen ve akşam saat beş’e doğru gelen elektrik sebebiyle işler aksamış ve iş yeri sahipleri de evlerine üç beş kuruş ile gitmişti.
Şimdi sorsak TEİAŞ’ye, bize çok sayıda bahane ve estek köstek diye cevaplar verip “haklı olduklarına dair” çok şey söyleyeceklerdir.
Kış şartlarında bu işleri yapmak hangi planının içindedir, onu da bu TEİAŞ açıklamalıdır.
Dediğim gibi, nerede bizim planlı programlı kaç işimiz olduk ki; bunda olsun. Öyle vatandaş mağdur olacakmış, iş güç aksayacakmış, evlerde hastası, yaşlısı, çoluk çocuğu donacakmış, kurumlarımıza “tırıs gider, tırıs gelir” biz kim oluyoruz ki, hesap soracağız, bu rastgele işten, olacak şey değil yani!
Bu arada iyi ki; Başkan Erdoğan, Giresun’a seçim mitingi için geldi de, biz birkaç gün daha mağdur olmaktan kurtulduk. Yoksa çok çekeceğimiz varmış daha!
      
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.