Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

HES kodu patlar söylemedi demeyin

Bir musibet ile karşı karşıya kalan dünya ve ülkemizde yeni bir uygulama olan HES kodunun kamu ve özel bazı işletmelerde istenmesi şimdi değil ama yakında sıkıntı çıkartacak gibi duruyor. Dün bazı banka şubelerinde vatandaşın HES kodu olmadan işlem yapmayacaklarına dair açıklama yapılması kafaları karıştırdı. Bu yakında ülkenin her yerini saracak gibi olursa, iş Anayasa mahkemesine gider benden söylemesi. Ben HES kodu için bir zorunluk getirilirse AYM’ye giderim. Dünya Sağlık Örgütü’nün(küresel şeytanların sözcüsü olan bu kurumun) istediği bu şeytani uygulama ile herkesin bundan sonra aldığı nefes bile takip edilecek. İnsanları birer robot gibi yönetmek isteyen bu şeytanların ülkemizdeki şakşakçıları eli ile bu kod uygulamasını önce bizden başlatıyor. Yahu bütün dünya da sadece bizde balıklama bu işe atıldılar. Yok, her yere HES kodu ile girmek gerekecekmiş. Senelerdir her işimizi sanki bu kod ile yapmışsız gibi, neymiş HES kodu almadan eve bile giremeyecekmişiz. Oldu canım. Bir de buradan alın canım. Bu işin nereye gideceğini hükümet bilmiyor gibi davranıyor. Çok çıngar çıkar çok benden söylemesi. Salgın için şimdilik ses çıkartmayanlar, hürriyetlerin yavaş yavaş kısıtlanması sonrası olayı anlayacaktır. Bu iş mahkeme de biter lamı cimi yok. Vatandaşın her adımını kimse takip edemez. Yediği içtiği, nereye gittiği sadece kendini ilgilendirir. Olacak şey değil, varılacak yer hiçte hoş değil. Adamlar bildiğiniz robot gibi olmamızı ve dünya üzerinden yok olmamızı istiyor ve bizde aval aval bakıyoruz. Zaten kimlik numarası ile herkesi takip eden bir dünya da, bu saçma kod uygulamasının bir başka manası olmalıdır. Bunu bilelim ve buna göre hareket edelim. İnsanları bunaltmanın, şirazesinden çıkartmanın sona adımları bunlar. Tamam tedbir aldınız, kısıtlamalar getirdiniz buna herkes uymak için elinden geleni yaptı. Şimdi iş başka yere gidiyor. Hükümet bu gereksiz uygulamadan geri dönmeli, yoksa iş dediğim gibi mahkemeye, hatta AİHM’ne kadar gider ve vatandaş kazanır. Salgını fırsat bilen(daha doğrusu öyle olması için salgını kullananların oyunu)bu aşağılık yapının uşaklarına bir ders vermek lazım.               
Ekleme Tarihi: 03 Aralık 2020 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

HES kodu patlar söylemedi demeyin

Bir musibet ile karşı karşıya kalan dünya ve ülkemizde yeni bir uygulama olan HES kodunun kamu ve özel bazı işletmelerde istenmesi şimdi değil ama yakında sıkıntı çıkartacak gibi duruyor. Dün bazı banka şubelerinde vatandaşın HES kodu olmadan işlem yapmayacaklarına dair açıklama yapılması kafaları karıştırdı. Bu yakında ülkenin her yerini saracak gibi olursa, iş Anayasa mahkemesine gider benden söylemesi. Ben HES kodu için bir zorunluk getirilirse AYM’ye giderim. Dünya Sağlık Örgütü’nün(küresel şeytanların sözcüsü olan bu kurumun) istediği bu şeytani uygulama ile herkesin bundan sonra aldığı nefes bile takip edilecek.

İnsanları birer robot gibi yönetmek isteyen bu şeytanların ülkemizdeki şakşakçıları eli ile bu kod uygulamasını önce bizden başlatıyor.

Yahu bütün dünya da sadece bizde balıklama bu işe atıldılar. Yok, her yere HES kodu ile girmek gerekecekmiş. Senelerdir her işimizi sanki bu kod ile yapmışsız gibi, neymiş HES kodu almadan eve bile giremeyecekmişiz. Oldu canım. Bir de buradan alın canım. Bu işin nereye gideceğini hükümet bilmiyor gibi davranıyor.

Çok çıngar çıkar çok benden söylemesi. Salgın için şimdilik ses çıkartmayanlar, hürriyetlerin yavaş yavaş kısıtlanması sonrası olayı anlayacaktır.

Bu iş mahkeme de biter lamı cimi yok. Vatandaşın her adımını kimse takip edemez. Yediği içtiği, nereye gittiği sadece kendini ilgilendirir. Olacak şey değil, varılacak yer hiçte hoş değil. Adamlar bildiğiniz robot gibi olmamızı ve dünya üzerinden yok olmamızı istiyor ve bizde aval aval bakıyoruz.

Zaten kimlik numarası ile herkesi takip eden bir dünya da, bu saçma kod uygulamasının bir başka manası olmalıdır. Bunu bilelim ve buna göre hareket edelim.

İnsanları bunaltmanın, şirazesinden çıkartmanın sona adımları bunlar. Tamam tedbir aldınız, kısıtlamalar getirdiniz buna herkes uymak için elinden geleni yaptı. Şimdi iş başka yere gidiyor.

Hükümet bu gereksiz uygulamadan geri dönmeli, yoksa iş dediğim gibi mahkemeye, hatta AİHM’ne kadar gider ve vatandaş kazanır.

Salgını fırsat bilen(daha doğrusu öyle olması için salgını kullananların oyunu)bu aşağılık yapının uşaklarına bir ders vermek lazım.             

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.