Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

HEPSİ ‘CIRT’ İŞLER BAŞKA ŞEY DEĞİL

Saflık acayip bir hal. İnsan bir kez saf yerine alındı mı, artık dur durak bilmeden bu şekilde gider. Saf oldun mu seni her kalıba sokan ve oyun oynayan çok olur. Hele genç yaşlarında bu saflık üstüne sindi mi de, kolay kolay çıkmaz. Adam çok zengin, öyle böyle değil, dünyanın en zengini diye söylenip duruyor. İşte şirketleri falan varmış, uzay çalışmaları yaparmış, bir sosyal ağın yeni sahibi olmuş falan filan derken, bu parasının sınırı olmayan şahısın bilim araştırması yapan firması insan beynine “cip” takmış da onun haberi tvlerde, sosyal ağlarda ve gazetelerde önemli bir haber olarak yer almış. Bizim her naneye atlayan basın yayında bunu haber diye vermiş. Dün sabahtı herhalde. Bir haber kanalı bu şahısın bu garip ötesi, işte bilime hizmet için bunu bir insanın beynine takmışlar da bu insan iyileşme durumunda, diye açıklama yapılmış. Dinledim ve tam da saflara göre bir haber diye evden çıkıp gittim.  Boş bir haber ve iş. Yapay zeka denen numaranın yeni bir oyunu ve küresel çetenin zaman öldüren palavrasından başkası değil. Diyelim ki, bu tarihin en önemli bilim adına yapılan şeysi. Şimdi her türlü kamera çekimi, telefonla kayıt, güvenlik kamerası çekimleri falan, küçüğünden büyüğüne onca çekim aleti ve aracı, her bilim çalışmasını kayıt altına alma, foto, video kayıt ile hayatın tamamı nerede ise kayıt altında ancak, bu çok çok önemli insanlık adına atılan adım ile ilgili tek bir kare görüntü yok. Bu cip takılan adamına adı bile yok. Herhalde bunu unutmuşlar. Sadece bir adam vardı görüntü de o da ayakta, üst baş giyimli bir halde sırıtıp duruyordu. Hastane falanda değildi anladığım kadarıyla. O kadar bilim şeysi bu tarihi, bilimin son noktası olan cip takma işinin bu tarafını unutmuş ve kayıt altına alamamış. Nasıl hikaye, yoksa sonraya mı saklamışlar insanlar korkmasın diye merak edilecek bir durum.    Tamamıyla bundan önce bilim adına ortaya atılan hikayelerin içinden biri. Bu mevzu üzerine epeyce bir okudum ve araştırma yapıp öğrenmeye çalıştım. Bu işin yani insan beyni ile ilgili en uzman kişinin dediğini daha tutarlı sayıyorum. Bu uzman kişi, insan beynine hiçbir şeyin takılmasının mümkün olmadığını ve beynin ne sıvı, ne katı, ne jöle gibi olmadığını ifade ederek, bu mevzuda söyleneceklerin suya tirit şeyler olduğunu ifade ediyor. Yani hikayelere fazla takılmayın.     
Ekleme Tarihi: 02 Şubat 2024 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

HEPSİ ‘CIRT’ İŞLER BAŞKA ŞEY DEĞİL

Saflık acayip bir hal. İnsan bir kez saf yerine alındı mı, artık dur durak bilmeden bu şekilde gider. Saf oldun mu seni her kalıba sokan ve oyun oynayan çok olur. Hele genç yaşlarında bu saflık üstüne sindi mi de, kolay kolay çıkmaz. Adam çok zengin, öyle böyle değil, dünyanın en zengini diye söylenip duruyor. İşte şirketleri falan varmış, uzay çalışmaları yaparmış, bir sosyal ağın yeni sahibi olmuş falan filan derken, bu parasının sınırı olmayan şahısın bilim araştırması yapan firması insan beynine “cip” takmış da onun haberi tvlerde, sosyal ağlarda ve gazetelerde önemli bir haber olarak yer almış. Bizim her naneye atlayan basın yayında bunu haber diye vermiş. Dün sabahtı herhalde. Bir haber kanalı bu şahısın bu garip ötesi, işte bilime hizmet için bunu bir insanın beynine takmışlar da bu insan iyileşme durumunda, diye açıklama yapılmış. Dinledim ve tam da saflara göre bir haber diye evden çıkıp gittim.  Boş bir haber ve iş. Yapay zeka denen numaranın yeni bir oyunu ve küresel çetenin zaman öldüren palavrasından başkası değil. Diyelim ki, bu tarihin en önemli bilim adına yapılan şeysi. Şimdi her türlü kamera çekimi, telefonla kayıt, güvenlik kamerası çekimleri falan, küçüğünden büyüğüne onca çekim aleti ve aracı, her bilim çalışmasını kayıt altına alma, foto, video kayıt ile hayatın tamamı nerede ise kayıt altında ancak, bu çok çok önemli insanlık adına atılan adım ile ilgili tek bir kare görüntü yok. Bu cip takılan adamına adı bile yok. Herhalde bunu unutmuşlar. Sadece bir adam vardı görüntü de o da ayakta, üst baş giyimli bir halde sırıtıp duruyordu. Hastane falanda değildi anladığım kadarıyla. O kadar bilim şeysi bu tarihi, bilimin son noktası olan cip takma işinin bu tarafını unutmuş ve kayıt altına alamamış. Nasıl hikaye, yoksa sonraya mı saklamışlar insanlar korkmasın diye merak edilecek bir durum.   

Tamamıyla bundan önce bilim adına ortaya atılan hikayelerin içinden biri. Bu mevzu üzerine epeyce bir okudum ve araştırma yapıp öğrenmeye çalıştım. Bu işin yani insan beyni ile ilgili en uzman kişinin dediğini daha tutarlı sayıyorum. Bu uzman kişi, insan beynine hiçbir şeyin takılmasının mümkün olmadığını ve beynin ne sıvı, ne katı, ne jöle gibi olmadığını ifade ederek, bu mevzuda söyleneceklerin suya tirit şeyler olduğunu ifade ediyor. Yani hikayelere fazla takılmayın.     

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.