Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Hayatınızın şartlarını değiştirin, deyuuu, Yalı’daki beyzademiz

Hakikatten de cahil oldun mu ne okuduğunu anlarsın, ne de yazdığının ne olduğunu bilmediğin içinde aval aval gezip bu hayattan göçüp gidersin. İyi ki okumuş yazmışlar ve yalılarda, köşklerde hayatını idame ettiren, üniversitelerde(hepsi değil tabii ki; seçilmiş ve bu millete akıl veren tayfası yani)kallavi miktar para alan, yazın Sibirya’da, kışında Havai’de  tatil yapan bir avuç zümreden bahsediyorum. Bir türlü bu millete bir şey öğretmedikleri içinde sabah akşam “şunu yapın, bunu yapın” diye bize yol yordam tarif ediyorlar. Milletin yakasına yapışmışlar, “zorla güzellik olur” diyerek hep onların dediğini yapmamız için baskının alasını yapmadan vazgeçmiyorlar. Bunlardan kurtuluş yok bunu anladık. Onlar gibi yapacağız, onlar gibi yiyeceğiz, onlar gibi anlayacağız. Hep onların dediği olacak bu ülkede. Başkasının hayatı onların elinde. Bir boğazımızı sıkmadıkları kaldı. Bu millet hiçbir şey bilmiyor ve cahilin önde gideni. Bir akşam önce haberlerde daha önce bahsettiğim bu yalı güzeli beyzademiz, şimdi de, iklim değişikliğini zararlarını anlatıyor ve bize(niye bize, kendisi yok bu işin içinde)bu saatten sonra hayatınız şartlarını değiştirin diyordu. Bu iklim değişikliği öyle bir şey mi ki, ancak seçilmiş bu zümrenin dışında kalanların mutlaka bir değişiklik yaparak dünyayı kurtaracağını ifade eden şeyler söyledi. Yanisi şu, arabanızı satın, evinizi satın, mal mülk ne varsa satın, hayvanlarınız varsa satın, karbon salınımı yapan her şeye veda edin, ancak bu zümre hiçbir fedakarlık yapmasın. Çok güzel bir iş. Benimde aylığım 20-30bin olsa, yalım, katım, yatım olsa, devletten maaş alsam, cahile akıl veririm. Niye hayatımda bir değişiklik yapayım ki? Cahil halk var onlar yapsın. 2-3bin lira alanların Dünya’ya verdiği sıkıntı bir an önce sona ermeli ve bu beyzadelerimiz rahat yaşasın. Bu numara yeni bir numara değil. Kaç defa yazdık plandemi çok ayaklı bir oyun. Covid, gıda azlığı, iklim değişikliği, uzaya yolculuk, teknoloji, bilime tapma, yeni dünya düzeninin şimdilik bildiğimiz parçaları. Bu okumuş zümrede onların birer millete akıl verme aracı. Yemeyiz, yemeyeceğiz, bu hapı yutmayacağız.          
Ekleme Tarihi: 23 Ağustos 2021 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Hayatınızın şartlarını değiştirin, deyuuu, Yalı’daki beyzademiz

Hakikatten de cahil oldun mu ne okuduğunu anlarsın, ne de yazdığının ne olduğunu bilmediğin içinde aval aval gezip bu hayattan göçüp gidersin. İyi ki okumuş yazmışlar ve yalılarda, köşklerde hayatını idame ettiren, üniversitelerde(hepsi değil tabii ki; seçilmiş ve bu millete akıl veren tayfası yani)kallavi miktar para alan, yazın Sibirya’da, kışında Havai’de  tatil yapan bir avuç zümreden bahsediyorum. Bir türlü bu millete bir şey öğretmedikleri içinde sabah akşam “şunu yapın, bunu yapın” diye bize yol yordam tarif ediyorlar. Milletin yakasına yapışmışlar, “zorla güzellik olur” diyerek hep onların dediğini yapmamız için baskının alasını yapmadan vazgeçmiyorlar. Bunlardan kurtuluş yok bunu anladık. Onlar gibi yapacağız, onlar gibi yiyeceğiz, onlar gibi anlayacağız. Hep onların dediği olacak bu ülkede. Başkasının hayatı onların elinde. Bir boğazımızı sıkmadıkları kaldı. Bu millet hiçbir şey bilmiyor ve cahilin önde gideni.

Bir akşam önce haberlerde daha önce bahsettiğim bu yalı güzeli beyzademiz, şimdi de, iklim değişikliğini zararlarını anlatıyor ve bize(niye bize, kendisi yok bu işin içinde)bu saatten sonra hayatınız şartlarını değiştirin diyordu. Bu iklim değişikliği öyle bir şey mi ki, ancak seçilmiş bu zümrenin dışında kalanların mutlaka bir değişiklik yaparak dünyayı kurtaracağını ifade eden şeyler söyledi. Yanisi şu, arabanızı satın, evinizi satın, mal mülk ne varsa satın, hayvanlarınız varsa satın, karbon salınımı yapan her şeye veda edin, ancak bu zümre hiçbir fedakarlık yapmasın. Çok güzel bir iş. Benimde aylığım 20-30bin olsa, yalım, katım, yatım olsa, devletten maaş alsam, cahile akıl veririm. Niye hayatımda bir değişiklik yapayım ki? Cahil halk var onlar yapsın. 2-3bin lira alanların Dünya’ya verdiği sıkıntı bir an önce sona ermeli ve bu beyzadelerimiz rahat yaşasın. Bu numara yeni bir numara değil. Kaç defa yazdık plandemi çok ayaklı bir oyun. Covid, gıda azlığı, iklim değişikliği, uzaya yolculuk, teknoloji, bilime tapma, yeni dünya düzeninin şimdilik bildiğimiz parçaları. Bu okumuş zümrede onların birer millete akıl verme aracı. Yemeyiz, yemeyeceğiz, bu hapı yutmayacağız.          

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.