Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Havayı çok vurduk, lastik patladı

Bilinen bir hakikattir, arabanın lastiğine çok hava vurursan, bir süre sonra “dank” diye bir yerde gümbürder. Sonra kaza olur, olmaz iş arabanın şoförüne bağlıdır. Avrupa futbol birinciliği başlamadan önce değerli bir hocamız, maç oynanacağı akşam, yolda gördüğünde bana “maç ne olur” diye sorunca, ben de beraberlik sürpriz, galibiyette yeme de yanında yat gibi olur” diyerek cevap verdim. O da “yok yahu biz galip geliriz, İtalya’yı mağlup ederiz” dedi. “Çok zor çok bu takımla çok” diyerek karşılık verdim ve yoluma devam ettim. Maçın başında 10-15 dakika izledim ve gerisini pek takip etmedim. İş belli idi, İtalya bizim tozumuzu alacak gibi oynuyordu. Bizde mahalleden birkaç kişi bulmuş halı saha takımından farklı değildik. Maç bizim nefesimi keserek bitti ve Galler’i beklemeye başladık. Hocam o akşamda gazetenin oradan geçerken sordu, “bu maç ne olur” diye, ben de, yine “çok zor be hocam” dedim.  Belki de niye böyle düşündüğümü merak etti ancak sormadan gitti. Bu maçta da mağlup olduğumuz ile kaldık. Mili takım aynen okul bahçesinde lastik topla futbol oynadığımız gibi oynadı ve puansız olarak grupta yerini aldı. Son maçın hiçbir özelliği yok. Maçlar başlamadan ha bire hava vurulan lastik balon oldu ve ilk maçta güm diye patlayınca, yedek lastik almayı unutan teknik heyetin işi Allah’a kaldı. Bu işi çok mu biliyorum da; bu maçların böyle biteceğini söylüyorum. Nerede bende o kabiliyet, bilsem kendi kulübümde arşı alaya çıkarım. Gerçi mevzu benim kulübüm değil. Biz amatör kulüpler olarak zaten bu yerleri görmemiz mümkün olamaz. Senelerce sporun içinde olunca az buçuk bir şey anlıyoruz. O kadar çok hava bastılar ki; lastikte hava alacak yer kalmamıştı maçlardan önce. Bize hava falan lazım değil. Hele de basın yayının ağzına bakarak iş tutmak bugüne kadar, hep zarar vermiştir. Ha hoca bu işi ancak bu kadar yapıyor. O da ne yapsın, çok bilenlerin olduğu yerde yapacağı budur. Ya da bizler diğer takımların ne oynadığını doğru dürüst bile anlamadan; “bizim takım şampiyon olur, herkesi mağlup ederiz, bizden başka oynayan yok” gibi zırvalar ile hava basa basa top oynadığını falan sanıyorlar.  Fransa ve Hollanda’yı mağlup eden de bu takımdı! Valla bu işi de kimse anlamış değil.       
Ekleme Tarihi: 19 Haziran 2021 - Cumartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Havayı çok vurduk, lastik patladı

Bilinen bir hakikattir, arabanın lastiğine çok hava vurursan, bir süre sonra “dank” diye bir yerde gümbürder. Sonra kaza olur, olmaz iş arabanın şoförüne bağlıdır. Avrupa futbol birinciliği başlamadan önce değerli bir hocamız, maç oynanacağı akşam, yolda gördüğünde bana “maç ne olur” diye sorunca, ben de beraberlik sürpriz, galibiyette yeme de yanında yat gibi olur” diyerek cevap verdim. O da “yok yahu biz galip geliriz, İtalya’yı mağlup ederiz” dedi. “Çok zor çok bu takımla çok” diyerek karşılık verdim ve yoluma devam ettim. Maçın başında 10-15 dakika izledim ve gerisini pek takip etmedim. İş belli idi, İtalya bizim tozumuzu alacak gibi oynuyordu. Bizde mahalleden birkaç kişi bulmuş halı saha takımından farklı değildik. Maç bizim nefesimi keserek bitti ve Galler’i beklemeye başladık. Hocam o akşamda gazetenin oradan geçerken sordu, “bu maç ne olur” diye, ben de, yine “çok zor be hocam” dedim.  Belki de niye böyle düşündüğümü merak etti ancak sormadan gitti. Bu maçta da mağlup olduğumuz ile kaldık. Mili takım aynen okul bahçesinde lastik topla futbol oynadığımız gibi oynadı ve puansız olarak grupta yerini aldı. Son maçın hiçbir özelliği yok. Maçlar başlamadan ha bire hava vurulan lastik balon oldu ve ilk maçta güm diye patlayınca, yedek lastik almayı unutan teknik heyetin işi Allah’a kaldı.

Bu işi çok mu biliyorum da; bu maçların böyle biteceğini söylüyorum. Nerede bende o kabiliyet, bilsem kendi kulübümde arşı alaya çıkarım. Gerçi mevzu benim kulübüm değil. Biz amatör kulüpler olarak zaten bu yerleri görmemiz mümkün olamaz. Senelerce sporun içinde olunca az buçuk bir şey anlıyoruz. O kadar çok hava bastılar ki; lastikte hava alacak yer kalmamıştı maçlardan önce. Bize hava falan lazım değil. Hele de basın yayının ağzına bakarak iş tutmak bugüne kadar, hep zarar vermiştir. Ha hoca bu işi ancak bu kadar yapıyor. O da ne yapsın, çok bilenlerin olduğu yerde yapacağı budur. Ya da bizler diğer takımların ne oynadığını doğru dürüst bile anlamadan; “bizim takım şampiyon olur, herkesi mağlup ederiz, bizden başka oynayan yok” gibi zırvalar ile hava basa basa top oynadığını falan sanıyorlar.  Fransa ve Hollanda’yı mağlup eden de bu takımdı! Valla bu işi de kimse anlamış değil.       

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.