Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

HAKİKATTEN DE BİZİ İYİCE SALAK SANIYORLAR

Daha ilkokula giderken futbola merak sarmış ve kendimi gelecekte bu sahalarda görmek için hayaller ile avuturdum. Olacak şey var, olmayacak şey var. Pancar çorbası ile ancak bu kadar yürünürmüş. Bu hikayenin bir tarafı. Diğeri ise Türkiye’den başka futbol olmadığına dairde bir düşüncemiz da vardı. Hepsi eğride kaldı ve bugünlere geldim. Aslında şu iktisadi(nefis bir kelime ancak her niye ise ekonomi bunun yerini almış) mevzuları ele alıp kaldığımız yerden devam edecektim. Sabah bir yerel gazetede TFF(Türkiye Futbol Şeysi) başkanı denen zatın açıklamasını okuyunca, bunların bizi çok uzun süredir iyice salak yerine alıp dalga geçtiklerine dair düşüncem pekişti. Yahu bu adam bu ülkede herkesi(sporla ilgili olanları ve futbol için ayılıp bayılanı diyorum) salak yerine koymayı ve ne dersek bunu yerler diyerek ha bire sallayıp duruyorlar. Bu zat Süper Ligin(bu da laf salatası bana göre başka isim yokmuş gibi cafcaflı isim verelim ki, bir şey sansınlar demişler kendilerince) Dünya’da en değerli onuncu lig olduğunu ifade ederek, ligin maç yayın gelirinin de İngiltere ve İspanya’dan sonra üçüncü olduğunu söylemiş. Tamamıyla yalan ve gerçekle ilgisi olmayan bir durum. Hemen bakalım. Önce FİFA futbolun ağababasının rakamları. Aaaa; 2022 sıralamasında Türkiye 41. Sırada. Yok yahu diyenler hemen meşhur arama motorundan baksınlar bir zahmet. Hop oradan UEFA Avrupa’nın ağababasının rakamları 2022 sıralamasında ise ülkelerde 13., kulüplerde ise eh biraz daha iyi diyebiliriz 12. Sıradayız. Demek bu tablolara bakmasak, aynen bu yalanlara tamah edeceğiz. Bir kez sorguladık mı hepsi ayan beyan ortaya çıkıyor. Hayır böyle değil diyen varsa rakamları bekliyorum. Bunların yanında aslında en büyük yalanı ise maç yayın geliri hakkındaki atmasyonu olan lafları. Demiş ki zatımız; “İngiltere ve İspanya’dan sonra maç yayın gelirimiz üçüncü sırada.” Hemen ona da baktım ve yalan tam orta yerde bana bakıyor. İngiltere’de yıllık 1 milyar sterlin Türk parası ile 34 katrilyon ediyor, İspanya’ya gelelim o da yıllık 950 milyon Euro yani aşağı yukarı 30 katrilyon ediyor. Peki bizim maç yayın gelirimiz ise nedir; hepi topu 200 milyon dolar, yekünu 5-6 katrilyon civarında eder. Alman ligi, İtalya ligi, Fransa ligi de ilk beşte olduğunu hesap ederseniz, yalanı anlarsınız. Yahu Messi bile ABD’de yıllık 200 milyon dolar para kazanacak be! Alın sizin olsun liginiz beyler!!              
Ekleme Tarihi: 21 Temmuz 2023 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

HAKİKATTEN DE BİZİ İYİCE SALAK SANIYORLAR

Daha ilkokula giderken futbola merak sarmış ve kendimi gelecekte bu sahalarda görmek için hayaller ile avuturdum. Olacak şey var, olmayacak şey var. Pancar çorbası ile ancak bu kadar yürünürmüş. Bu hikayenin bir tarafı. Diğeri ise Türkiye’den başka futbol olmadığına dairde bir düşüncemiz da vardı. Hepsi eğride kaldı ve bugünlere geldim. Aslında şu iktisadi(nefis bir kelime ancak her niye ise ekonomi bunun yerini almış) mevzuları ele alıp kaldığımız yerden devam edecektim. Sabah bir yerel gazetede TFF(Türkiye Futbol Şeysi) başkanı denen zatın açıklamasını okuyunca, bunların bizi çok uzun süredir iyice salak yerine alıp dalga geçtiklerine dair düşüncem pekişti.

Yahu bu adam bu ülkede herkesi(sporla ilgili olanları ve futbol için ayılıp bayılanı diyorum) salak yerine koymayı ve ne dersek bunu yerler diyerek ha bire sallayıp duruyorlar. Bu zat Süper Ligin(bu da laf salatası bana göre başka isim yokmuş gibi cafcaflı isim verelim ki, bir şey sansınlar demişler kendilerince) Dünya’da en değerli onuncu lig olduğunu ifade ederek, ligin maç yayın gelirinin de İngiltere ve İspanya’dan sonra üçüncü olduğunu söylemiş. Tamamıyla yalan ve gerçekle ilgisi olmayan bir durum. Hemen bakalım. Önce FİFA futbolun ağababasının rakamları. Aaaa; 2022 sıralamasında Türkiye 41. Sırada. Yok yahu diyenler hemen meşhur arama motorundan baksınlar bir zahmet. Hop oradan UEFA Avrupa’nın ağababasının rakamları 2022 sıralamasında ise ülkelerde 13., kulüplerde ise eh biraz daha iyi diyebiliriz 12. Sıradayız. Demek bu tablolara bakmasak, aynen bu yalanlara tamah edeceğiz. Bir kez sorguladık mı hepsi ayan beyan ortaya çıkıyor. Hayır böyle değil diyen varsa rakamları bekliyorum.

Bunların yanında aslında en büyük yalanı ise maç yayın geliri hakkındaki atmasyonu olan lafları. Demiş ki zatımız; “İngiltere ve İspanya’dan sonra maç yayın gelirimiz üçüncü sırada.” Hemen ona da baktım ve yalan tam orta yerde bana bakıyor. İngiltere’de yıllık 1 milyar sterlin Türk parası ile 34 katrilyon ediyor, İspanya’ya gelelim o da yıllık 950 milyon Euro yani aşağı yukarı 30 katrilyon ediyor.

Peki bizim maç yayın gelirimiz ise nedir; hepi topu 200 milyon dolar, yekünu 5-6 katrilyon civarında eder. Alman ligi, İtalya ligi, Fransa ligi de ilk beşte olduğunu hesap ederseniz, yalanı anlarsınız. Yahu Messi bile ABD’de yıllık 200 milyon dolar para kazanacak be! Alın sizin olsun liginiz beyler!!

             

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.