Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Hafıza kaybına uğramak (2)

Adan çıkmış tv’ye gev gev ediyor. Bir tv kanalında ateşli ateşli bir şekilde son zamlar ve fiyat artışları üzerinden hükümeti yaylım ateşine tutuyor. İyi bir hatip ve lafı bilen birisi bu kişi. Her rast geldiğimde öyle bir atış yapıyor ki, sanırsın bu ülkede hiçbir şey iyi gitmiyor. Bir akşam önce artan petrol fiyatlarını bazı Avrupa ülkeleri ile kıyaslıyor ve ülkeyi yönetenlerin çok beceriksiz olduğunu anlatıyordu. Bir tablo önünde İsveç, Almanya, Litvanya, Fransa ve birkaç ülkenin yaptığı artışlar ile ülkemizdeki artışları masaya yatırmış kendince yorumlar yapıyor ve bizim battığımızı ifade eden şeyler söylüyordu. Tipik bir hafıza kaybına uğramış ve bunun bir gün bile sebebini sormamış olacak ki, bu artışların nasıl olduğunu anlamadığı içinde ülkenin battığını ve çok kötü yönetildiğini ileri sürüyordu. Yaşım şu yaşa gelmiş. Çok şey görmekse de, epeyce bir şey gören biri olarak, bu artışların niye olduğunu kimse bu güne kadar açıklayabilmiş değil. Misal bu kıyas yaptığı ülkelerinin hiçbirinde 1945 yılından sonra, darbe, terör, muhtıra, iç savaşa kadar giden kardeş kavgaları, basın üzeriden ülkeyi yönetmeye kalkma, sınır boylarında terör örgütlerinin saldırısı gibi akla gelecek(gerçi onların aklına geldiği için bizim anlamamız çok uzun sürdü)şeyler sadece bu ülkede oldu. İsveç buna en uygun ülke. Nüfusu 10 milyonun biraz üzerinde. İstanbul kadar bile değil. 100 seneden bu yana savaş bile görmemiş. Çalışan insan sayısı 10 milyon olsun yani nüfusunun tamamı. Ülkemizde kaçak, sigortasız, günlük çalışan insan sayısı bile bundan daha fazla. 35 milyon insan kayıtlı olarak çalışıyor, ülkemizde yahu! Milli geliri 58bin dolarmış. Orda bile petrol fiyatları savaş sebebi ile ancak yüzde 31 artmış da, ülkemizde yüzde 95 olmuş. 100 sene savaşmamış ve bizim başımızdan geçen tek bir şey ile hemhal olmamış bu ülke ve diğerleri ile kıyaslamanın bir mantığı yok gibi duruyor. Litvanya hariç, kıyas yaptığı ülkelerin hepsi sömürgeci ülkeler. Yoksa öyle 30bin, 50bin dolar milli gelir rüyasını görmeleri söz konusu olmazdı. Kaç defa dedik, batının yazdığı tarih ile bakanların kıyasları ancak böyle olur. Mevzu çok derin ve konuşulması gereken bir mevzu. Öyle bizim ülkede şu oldu, bu oldu, “biz niye böyleyiz” demeden önce batı gözlüğünü çıkartmak lazım.    
Ekleme Tarihi: 18 Mart 2022 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

Hafıza kaybına uğramak (2)

Adan çıkmış tv’ye gev gev ediyor. Bir tv kanalında ateşli ateşli bir şekilde son zamlar ve fiyat artışları üzerinden hükümeti yaylım ateşine tutuyor. İyi bir hatip ve lafı bilen birisi bu kişi. Her rast geldiğimde öyle bir atış yapıyor ki, sanırsın bu ülkede hiçbir şey iyi gitmiyor.

Bir akşam önce artan petrol fiyatlarını bazı Avrupa ülkeleri ile kıyaslıyor ve ülkeyi yönetenlerin çok beceriksiz olduğunu anlatıyordu. Bir tablo önünde İsveç, Almanya, Litvanya, Fransa ve birkaç ülkenin yaptığı artışlar ile ülkemizdeki artışları masaya yatırmış kendince yorumlar yapıyor ve bizim battığımızı ifade eden şeyler söylüyordu. Tipik bir hafıza kaybına uğramış ve bunun bir gün bile sebebini sormamış olacak ki, bu artışların nasıl olduğunu anlamadığı içinde ülkenin battığını ve çok kötü yönetildiğini ileri sürüyordu. Yaşım şu yaşa gelmiş. Çok şey görmekse de, epeyce bir şey gören biri olarak, bu artışların niye olduğunu kimse bu güne kadar açıklayabilmiş değil.

Misal bu kıyas yaptığı ülkelerinin hiçbirinde 1945 yılından sonra, darbe, terör, muhtıra, iç savaşa kadar giden kardeş kavgaları, basın üzeriden ülkeyi yönetmeye kalkma, sınır boylarında terör örgütlerinin saldırısı gibi akla gelecek(gerçi onların aklına geldiği için bizim anlamamız çok uzun sürdü)şeyler sadece bu ülkede oldu. İsveç buna en uygun ülke. Nüfusu 10 milyonun biraz üzerinde. İstanbul kadar bile değil. 100 seneden bu yana savaş bile görmemiş. Çalışan insan sayısı 10 milyon olsun yani nüfusunun tamamı. Ülkemizde kaçak, sigortasız, günlük çalışan insan sayısı bile bundan daha fazla. 35 milyon insan kayıtlı olarak çalışıyor, ülkemizde yahu! Milli geliri 58bin dolarmış. Orda bile petrol fiyatları savaş sebebi ile ancak yüzde 31 artmış da, ülkemizde yüzde 95 olmuş. 100 sene savaşmamış ve bizim başımızdan geçen tek bir şey ile hemhal olmamış bu ülke ve diğerleri ile kıyaslamanın bir mantığı yok gibi duruyor. Litvanya hariç, kıyas yaptığı ülkelerin hepsi sömürgeci ülkeler. Yoksa öyle 30bin, 50bin dolar milli gelir rüyasını görmeleri söz konusu olmazdı. Kaç defa dedik, batının yazdığı tarih ile bakanların kıyasları ancak böyle olur. Mevzu çok derin ve konuşulması gereken bir mevzu. Öyle bizim ülkede şu oldu, bu oldu, “biz niye böyleyiz” demeden önce batı gözlüğünü çıkartmak lazım.    

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.