Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Gündüz melek, gece şeytan olanlar

Meşhur bir sözdür “gündüz insan, gece kurt” diye bazı insanları anlatan söz. Senelerce sporun içinde olan biriyim. Binlerce sporcu tanıdım ve onlarla çalıştım. Kim nasıl sporcudur, nasıl bir insandır çok uzatmadan tanırım. Onu da ilk futbol oynamaya başladığı zamanlarda tv’de ve gazetelerde haberleri çıkmaya başladığında görmüş ve içim hiçte ısınmamıştı. Bu konuda zaman geçtikçe hiçte bu kişi hakkında yanılmadığımı anladım. Bu kişi gündüz melek, gece şeytan gibi olanlardan sayılır. Karakteri, kişiliği bence yapmacık ve öyle görünmekten çekinmiyor. Kendi ile söyleşi yapıldığında, her defasında çok iyi bir insan olduğunu, ancak sahaya çıktığında kazanma hırsı sebebiyle saldırgan olduğunu, aslında kimseye karşı kırıcı ve çirkef olmak istemediğini filan çokça anlatan biri. Bu kişi, her oynadığı takımda, mutlaka bir maraza çıkartır, rakip oyunculara acımazsız şekilde sert oynar, ayak kırar, faul yapar, seyirciye küfür eder, gazetecilere el kol hareketi yapar, hakemlere ağır sözler eder, kendi arkadaşlarına hakaret, küfür, aklınıza ne gelirse söyler, siyahi sporculara ırkçı laflar eder, sonra bunları yapmadım, diye yalan söyler ve kendini tereyağından kıl çeker gibi kurtarmaya bakar. İsmi önemli değil, zaten bu kişinin maçı çokta önemli olsa da hiçbir zaman seyretmen. Şimdi oynadığı takıma sportif direktör olmuş. Bunu insan zanneden çoğu futbolcu da onun takımına gelecekmiş. Bu kişinin aynı zamanda şu 15 Temmuz darbe girişimini yapan terör örgütünün ülkedeki spor camiasının önemli isimlerinden olduğu ifade ediliyor. Bugüne kadarda kimse ona dokunamadı. Son birkaç gündür tv’ler de, basında bu kişinden sanki mehdi gibi bahsedilince bunu yazayım bari dedim. Neymiş ülke futbolunda gelmiş geçmiş en iyisiymiş, ondan daha iyisi gelmemiş gibi abuk sabuk ne kadar söz varsa ediliyor.  Bu ülkedeki en iyi sporcuların, örnek alınacak karakterli sporcunun, insanların işte bu dedikleri ve çoluk çocuğuna rol model olmasını istedikleri bir sporcu değil anlayacağınız. Sportif direktör olduğu takımın geleceği aslında çok vahim. Yanında kendi gibi bir kaleci bozuntusu ile bir takım idare edecekler. Yani her tür aşağılık durum bu ikisinin olduğu yerde sıradan olacak ve bunlar rol model diye anlatılacak duracak. Ülkemizde futbol bu iki “gündüz melek, gece şeytan” gibi olanlara kaldı ise yapılacak çok şey yoktur.
Ekleme Tarihi: 31 Ağustos 2020 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Gündüz melek, gece şeytan olanlar

Meşhur bir sözdür “gündüz insan, gece kurt” diye bazı insanları anlatan söz. Senelerce sporun içinde olan biriyim. Binlerce sporcu tanıdım ve onlarla çalıştım. Kim nasıl sporcudur, nasıl bir insandır çok uzatmadan tanırım.

Onu da ilk futbol oynamaya başladığı zamanlarda tv’de ve gazetelerde haberleri çıkmaya başladığında görmüş ve içim hiçte ısınmamıştı. Bu konuda zaman geçtikçe hiçte bu kişi hakkında yanılmadığımı anladım. Bu kişi gündüz melek, gece şeytan gibi olanlardan sayılır. Karakteri, kişiliği bence yapmacık ve öyle görünmekten çekinmiyor. Kendi ile söyleşi yapıldığında, her defasında çok iyi bir insan olduğunu, ancak sahaya çıktığında kazanma hırsı sebebiyle saldırgan olduğunu, aslında kimseye karşı kırıcı ve çirkef olmak istemediğini filan çokça anlatan biri.

Bu kişi, her oynadığı takımda, mutlaka bir maraza çıkartır, rakip oyunculara acımazsız şekilde sert oynar, ayak kırar, faul yapar, seyirciye küfür eder, gazetecilere el kol hareketi yapar, hakemlere ağır sözler eder, kendi arkadaşlarına hakaret, küfür, aklınıza ne gelirse söyler, siyahi sporculara ırkçı laflar eder, sonra bunları yapmadım, diye yalan söyler ve kendini tereyağından kıl çeker gibi kurtarmaya bakar.

İsmi önemli değil, zaten bu kişinin maçı çokta önemli olsa da hiçbir zaman seyretmen. Şimdi oynadığı takıma sportif direktör olmuş. Bunu insan zanneden çoğu futbolcu da onun takımına gelecekmiş. Bu kişinin aynı zamanda şu 15 Temmuz darbe girişimini yapan terör örgütünün ülkedeki spor camiasının önemli isimlerinden olduğu ifade ediliyor. Bugüne kadarda kimse ona dokunamadı. Son birkaç gündür tv’ler de, basında bu kişinden sanki mehdi gibi bahsedilince bunu yazayım bari dedim. Neymiş ülke futbolunda gelmiş geçmiş en iyisiymiş, ondan daha iyisi gelmemiş gibi abuk sabuk ne kadar söz varsa ediliyor. 

Bu ülkedeki en iyi sporcuların, örnek alınacak karakterli sporcunun, insanların işte bu dedikleri ve çoluk çocuğuna rol model olmasını istedikleri bir sporcu değil anlayacağınız. Sportif direktör olduğu takımın geleceği aslında çok vahim. Yanında kendi gibi bir kaleci bozuntusu ile bir takım idare edecekler. Yani her tür aşağılık durum bu ikisinin olduğu yerde sıradan olacak ve bunlar rol model diye anlatılacak duracak. Ülkemizde futbol bu iki “gündüz melek, gece şeytan” gibi olanlara kaldı ise yapılacak çok şey yoktur.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.