Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Gençlerin de gözlük sayısı artıyor mu acep?

Bilmem farkında mısınız? Yeni nesil gençlerin ve çocuklarının gözlerindeki gözlük takma sayısı giderek artıyor gibi geldi bana. Nereye gitsem, nereye takılsam gençlerin büyük bir bölümünde gözler bozulmuş ki; gözlük kullanımı epeyce bir oranda artmış.Hele de internet cafeler de oyun oynayan ve bilgisayar kullanan 20 yaş altı kesimde yüzde 60-70 oranlarında bir gözlük kullanımı var. Bilgisayarın, internetin ve akıllı olduğu ifade edilen telefonların olmadığı zamanlarda gözlük kullanımı doktor istemediyse söz konusu olmazdı.Hem de doktora gitmek o kadar kolay değildi. Bugünkü gibi kimlik no’su söyleyip te muayyene olmak nerde;  bunun için günlerce beklemek gerekiyordu. Ya çok kitap okuduğunuz için ya da ailenizde göz hastalığı genetik ise gözlük kullanırdınız.  Öyle gözlük kullanmakta çok şık değildi o zamanlar. Birisi mutlaka size bir laf atardı.” Ne haber lan dörtgöz, veya “lan gözlük nasılsın” gibi sözlere maruz kalırdınız.Şimdi ise her neyse, gözlük kullanımı bu bahsettiğim kesimde artış gösteriyorsa dikkat edilmesi gereken bir durum vardır. Önemli bir sağlık sorunu var ya da bilgisayar ekranları insan gözünü ciddi bir şekilde tehdit ediyor. Bakıyorsunuz 1-2 yaşında ki bebeklerde de gözlük var. Acaba hepten gözümüz bozulmaya mı başladı dersiniz?Yeterli beslenme de bir etken olabilir. İncelenmesi gerekir diyorum. Küçük yaş gruplarında çok fazla bilgisayar kullanımı yaygın olduğunu bildiren çok sayıda araştırma olduğunu biliyoruz.Yeni nesil tam anlamı ile göz sağlığını kaybetmeden tedbir almanın doğru olduğunu söyleyebilirim. Onca konu var bu da nereden aklına geldi diye sual edilirse, bunun da önemli bir mesele olduğunu anlamak için alleme olmanın gerekmediğini biliyorum. Aileler birde bu açı’dan bakmalıdır gözlük olayına.   
Ekleme Tarihi: 02 Ocak 2017 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Gençlerin de gözlük sayısı artıyor mu acep?

Bilmem farkında mısınız? Yeni nesil gençlerin ve çocuklarının gözlerindeki gözlük takma sayısı giderek artıyor gibi geldi bana. Nereye gitsem, nereye takılsam gençlerin büyük bir bölümünde gözler bozulmuş ki; gözlük kullanımı epeyce bir oranda artmış.
Hele de internet cafeler de oyun oynayan ve bilgisayar kullanan 20 yaş altı kesimde yüzde 60-70 oranlarında bir gözlük kullanımı var. Bilgisayarın, internetin ve akıllı olduğu ifade edilen telefonların olmadığı zamanlarda gözlük kullanımı doktor istemediyse söz konusu olmazdı.
Hem de doktora gitmek o kadar kolay değildi. Bugünkü gibi kimlik no’su söyleyip te muayyene olmak nerde;  bunun için günlerce beklemek gerekiyordu. Ya çok kitap okuduğunuz için ya da ailenizde göz hastalığı genetik ise gözlük kullanırdınız.  
Öyle gözlük kullanmakta çok şık değildi o zamanlar. Birisi mutlaka size bir laf atardı.” Ne haber lan dörtgöz, veya “lan gözlük nasılsın” gibi sözlere maruz kalırdınız.
Şimdi ise her neyse, gözlük kullanımı bu bahsettiğim kesimde artış gösteriyorsa dikkat edilmesi gereken bir durum vardır. Önemli bir sağlık sorunu var ya da bilgisayar ekranları insan gözünü ciddi bir şekilde tehdit ediyor. Bakıyorsunuz 1-2 yaşında ki bebeklerde de gözlük var. Acaba hepten gözümüz bozulmaya mı başladı dersiniz?
Yeterli beslenme de bir etken olabilir. İncelenmesi gerekir diyorum. Küçük yaş gruplarında çok fazla bilgisayar kullanımı yaygın olduğunu bildiren çok sayıda araştırma olduğunu biliyoruz.
Yeni nesil tam anlamı ile göz sağlığını kaybetmeden tedbir almanın doğru olduğunu söyleyebilirim. Onca konu var bu da nereden aklına geldi diye sual edilirse, bunun da önemli bir mesele olduğunu anlamak için alleme olmanın gerekmediğini biliyorum. Aileler birde bu açı’dan bakmalıdır gözlük olayına. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.