Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Gençler fosur fosur bir hayat içinde!

Geçen hafta içinde mutat Piraziz işimiz için Piraziz’deydim. Gazeteleri yerine ulaştırırken, hep geçtiğim bir küçük ara sokakta dikkatimi çeken bir şey oldu. Öğrenci olduğunu anladığım yaklaşık 9-10 kişilik bir grup bir arada toplanmış laklak ediyordu. Diğer Piraziz’e uğradığım zamanlarda da bu ara sokaktan geçerken farklı farklı ya da aynı öğrenci grubunu görüyordum. Her gördüğümde bu öğrencilerinin nerde ise tamamı fosur fosur sigaralarını içiyordu. Bazen yanlarında içmeyenlerinde olduğunu görüyordum. Son geçtiğimde bu ara sokaktan “dur şunlar kaç kişi” diye bir saydım. Saydım ve çok şaşırdım. 9 kişilik bu grupta 8 kişinin tamamı ağızlarında birer sigara ile hem içiyor, hem de dediğim gibi laklak ediyordu. Ya nasıl bir iş bu yahu; bu kadar bir insanı bir araya getirsek ve “hangi takımı tutuyorsun” diye sorsak, 9’a 8 bir çoğunluk sağlanamaz. 3-4 takım tutuyor olarak hepsi ayrılır. Ya da, “en sevdiğiniz televizyon dizisi hangisi” desek farklı farklı isimler verirler. Yani bu kadar çoğunluk başka bir konuda bir arada olamazlar gibi geliyor bana. Yemek yeme konusunda bile çeşit farklılığı olur; kimi şunu, kimi bunu yer anlayacağınız. Sadece Piraziz’de mi rast geliyorum bu görüntülere; Bulancak, Giresun, hemen hemen her yerde bu görüntüler vakayı adliyeden olmuş. Geçenlerde milli eğim bakanlığının bir açıklamasını okumuştum gazetelerde şu minvalde: “Bakanlığımız okullarda sigara içme, alkol kullanma, uyuşturucu madde kullanımı hakkında araştırma yapacaktır” diye. Bakanlık nerde ise 30-40 yıllık mesele hakkında daha yeni işin farkına varmış, varmış ancak “Atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmiş” haberi bile yok. Ha bu saatten sonra bakanlık bir şey yapacak zanneden varsa da çok gülerim. Sigara içme yaşı 8’e, uyuşturucu maddeler kullanma yaşı 9’a inmiş. Yani hepimize kocaman bir “geçmiş olsun” diyelim de boşa gitmesin bari!        
Ekleme Tarihi: 22 Mayıs 2019 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Gençler fosur fosur bir hayat içinde!

Geçen hafta içinde mutat Piraziz işimiz için Piraziz’deydim. Gazeteleri yerine ulaştırırken, hep geçtiğim bir küçük ara sokakta dikkatimi çeken bir şey oldu. Öğrenci olduğunu anladığım yaklaşık 9-10 kişilik bir grup bir arada toplanmış laklak ediyordu. Diğer Piraziz’e uğradığım zamanlarda da bu ara sokaktan geçerken farklı farklı ya da aynı öğrenci grubunu görüyordum. Her gördüğümde bu öğrencilerinin nerde ise tamamı fosur fosur sigaralarını içiyordu. Bazen yanlarında içmeyenlerinde olduğunu görüyordum. Son geçtiğimde bu ara sokaktan “dur şunlar kaç kişi” diye bir saydım.

Saydım ve çok şaşırdım. 9 kişilik bu grupta 8 kişinin tamamı ağızlarında birer sigara ile hem içiyor, hem de dediğim gibi laklak ediyordu. Ya nasıl bir iş bu yahu; bu kadar bir insanı bir araya getirsek ve “hangi takımı tutuyorsun” diye sorsak, 9’a 8 bir çoğunluk sağlanamaz. 3-4 takım tutuyor olarak hepsi ayrılır. Ya da, “en sevdiğiniz televizyon dizisi hangisi” desek farklı farklı isimler verirler.

Yani bu kadar çoğunluk başka bir konuda bir arada olamazlar gibi geliyor bana. Yemek yeme konusunda bile çeşit farklılığı olur; kimi şunu, kimi bunu yer anlayacağınız.

Sadece Piraziz’de mi rast geliyorum bu görüntülere; Bulancak, Giresun, hemen hemen her yerde bu görüntüler vakayı adliyeden olmuş.

Geçenlerde milli eğim bakanlığının bir açıklamasını okumuştum gazetelerde şu minvalde: “Bakanlığımız okullarda sigara içme, alkol kullanma, uyuşturucu madde kullanımı hakkında araştırma yapacaktır” diye. Bakanlık nerde ise 30-40 yıllık mesele hakkında daha yeni işin farkına varmış, varmış ancak “Atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmiş” haberi bile yok. Ha bu saatten sonra bakanlık bir şey yapacak zanneden varsa da çok gülerim. Sigara içme yaşı 8’e, uyuşturucu maddeler kullanma yaşı 9’a inmiş.

Yani hepimize kocaman bir “geçmiş olsun” diyelim de boşa gitmesin bari!

       

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.