Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Fiyatların artışında suçlu bulundu

Öyle bir ülkedeyiz ki; aklın alamayacağı çok şey karşısında insanın dili tutulur gibi oluyor. Bir akşam önce eve gidiyordum. Fındıkçıların olduğu sokağı geçtim ve her zaman uğradığım bakkala uğradım. Bir spor gazetesi aldım ve açık olan tv’deki habere gözüm ilişti. Haberde domates, muz ve şeftaliye sıkı denetim başlığını görünce, “hah tamam bulmuşlar suçluyu” dedim. Vallaha bu ülkenin denetimcileri harbi çok uyanık ve kimseler ellerinden kaçmaz. Nasıl yakalamışlar değil mi? Koskoca ülkede salgın numarası ile hayatın her yanında yangın çıkmış, fiyatlar füze hızında saat başı artar olmuş ve ticaret bakanlığı anında suçluyu yakalamış. Domates, muz ve şeftali baş suçlu olarak gözaltına alınmış ve doğru hapisse atılmışlar. Çeksinler cezalarını köftehorlar. Kaçmaz bizden öyle, kendi başına fiyat artıracan ve diğerlerini ayartacaksın. Yok öyle! Bunlar yüzünden, bakkalda, markette, hadi AVM’ler de diyelim de, çarşı pazarda önüne gelen zam üstüne zam yapıyor. Hele de evlerini kiraya verenleri bir göreceksiniz, (Bulancak’ta bile 1000liranın üzerinde kira varmış) hep bu domates, muz, şeftaliden güç alarak zam yaparmış. Bakanlık başarılı bir çalışma yapmış, sıkı denetlemiş de bu hainleri yakalamış. Cezası da çok ağır olsun ki, bir daha kimse yapmasın. Hatta bizim meşhur bir sözümüz var, “bak bunlardan birini ikisini Taksim’de asacaksın ki; bir daha kimse yapmaz, ders olur” diye. Pek tutarım bu sözü. Hakikaten de, bunların üçünü Bulancak’ta meydan da bir direğe asacaksın, suları şakır şakır yere akacak ve bunu gören diğerleri hizaya gelecek. En hakiki çözüm bu. Bunlar su katılmamış vatan haini deyyuslar! Yahu domates, muz ve şeftali evlerin mutfağının temel gideri mi? Mutfak dedin mi, ekmek, şeker, tuz, patates, soğan, un, yağ, pirinç, mercimek, pancar pezük, patlıcan, fasulye gelir. Bunlardaki artışlar ne olacak peki? Yoksa bu saydıklarım, üç vatan haini kadar ‘kadir kıymet bilmez’ olduğunda mı, sorup sorulmuyor ki? Bu iş hükümetin sandıkta epeyce bir ders almasına yol açacak. Görünen bu. Top onlarda, isterlerse gol atarlar, isterse de yan gelip yatarlar.
Ekleme Tarihi: 16 Eylül 2021 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

Fiyatların artışında suçlu bulundu

Öyle bir ülkedeyiz ki; aklın alamayacağı çok şey karşısında insanın dili tutulur gibi oluyor. Bir akşam önce eve gidiyordum. Fındıkçıların olduğu sokağı geçtim ve her zaman uğradığım bakkala uğradım. Bir spor gazetesi aldım ve açık olan tv’deki habere gözüm ilişti. Haberde domates, muz ve şeftaliye sıkı denetim başlığını görünce, “hah tamam bulmuşlar suçluyu” dedim. Vallaha bu ülkenin denetimcileri harbi çok uyanık ve kimseler ellerinden kaçmaz. Nasıl yakalamışlar değil mi? Koskoca ülkede salgın numarası ile hayatın her yanında yangın çıkmış, fiyatlar füze hızında saat başı artar olmuş ve ticaret bakanlığı anında suçluyu yakalamış. Domates, muz ve şeftali baş suçlu olarak gözaltına alınmış ve doğru hapisse atılmışlar. Çeksinler cezalarını köftehorlar. Kaçmaz bizden öyle, kendi başına fiyat artıracan ve diğerlerini ayartacaksın. Yok öyle!

Bunlar yüzünden, bakkalda, markette, hadi AVM’ler de diyelim de, çarşı pazarda önüne gelen zam üstüne zam yapıyor. Hele de evlerini kiraya verenleri bir göreceksiniz, (Bulancak’ta bile 1000liranın üzerinde kira varmış) hep bu domates, muz, şeftaliden güç alarak zam yaparmış.

Bakanlık başarılı bir çalışma yapmış, sıkı denetlemiş de bu hainleri yakalamış. Cezası da çok ağır olsun ki, bir daha kimse yapmasın. Hatta bizim meşhur bir sözümüz var, “bak bunlardan birini ikisini Taksim’de asacaksın ki; bir daha kimse yapmaz, ders olur” diye. Pek tutarım bu sözü. Hakikaten de, bunların üçünü Bulancak’ta meydan da bir direğe asacaksın, suları şakır şakır yere akacak ve bunu gören diğerleri hizaya gelecek. En hakiki çözüm bu. Bunlar su katılmamış vatan haini deyyuslar!

Yahu domates, muz ve şeftali evlerin mutfağının temel gideri mi? Mutfak dedin mi, ekmek, şeker, tuz, patates, soğan, un, yağ, pirinç, mercimek, pancar pezük, patlıcan, fasulye gelir. Bunlardaki artışlar ne olacak peki? Yoksa bu saydıklarım, üç vatan haini kadar ‘kadir kıymet bilmez’ olduğunda mı, sorup sorulmuyor ki? Bu iş hükümetin sandıkta epeyce bir ders almasına yol açacak. Görünen bu. Top onlarda, isterlerse gol atarlar, isterse de yan gelip yatarlar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.