Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Fındıktan haberi olan var mı?

Ortalık bir anda allak bullak olunca bölgemizde ki en önemli gelir olan fındık sanki sümen altı edildi. Her mart, nisan ayı geldiğinde önce rekoltesi sonra fiyatı hakkında hiç durmadan konuşulan fındık ile ilgili milletten tek söz duyulmaz oldu. “Ölülerin bile dirildiği” ifade edilen ve öyle anlatılan fındık zamanı ile ilgili bırakın işin içinde olanlar, sağda solda her an duyduğumuz “fındık ne olacak” sualini günlerdir kimseden duymaz olduk. Toplanması, randımanı, kurutulması, çuvallanması, amelesi, ücreti, fiyatı, Fiskobirlik’i, TMO’su, tüccarı ve satılması ile birlikte çok sayıda hikayesi olan fındığımız nerde ise ilan ile aranacak duruma geldi. Son bir ay içinde gezdiğim ve gittiğim yerlerde sadece ve sadece koronavirüs ve peşinden gelenler koşuluyordu. Bir tek kişi bu zaman zarfında fındıkta don olayını bir başka kişi ile konuşurken duydum. Basın yayın, yerel gazetelerde fındık artık kenarda köşede kaldı. Kimsenin de umurunda değil gibi. Öksüz yetim kalmış gibi sesini duyuracağı zamanı bekler bir halde bekliyor. Bu zamanlarda bahçelere giden ve rekolte için ön çalışma yapan devlet kurumlarından da tek bir haber yok hepsi kayboldu gitti sanki. Bu gidişle fındık toplansa bile fiyat ve rekolte beklendiği gibi olmayacak gibi duruyor. Salgın kapsamında kapatılan ve büyük sıkıntılara girenlerin yanında fındık üreticisi de mağdur olacak havası var. Zor bir dönem ama yapacak ta bir şey yok. Hep birlikte salgının bir an önce çekip gitmesini bekliyoruz. Allah hepimize kolaylık versin demekten başka şey denecek gibi de değil!      
Ekleme Tarihi: 01 Nisan 2020 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Fındıktan haberi olan var mı?

Ortalık bir anda allak bullak olunca bölgemizde ki en önemli gelir olan fındık sanki sümen altı edildi. Her mart, nisan ayı geldiğinde önce rekoltesi sonra fiyatı hakkında hiç durmadan konuşulan fındık ile ilgili milletten tek söz duyulmaz oldu.

“Ölülerin bile dirildiği” ifade edilen ve öyle anlatılan fındık zamanı ile ilgili bırakın işin içinde olanlar, sağda solda her an duyduğumuz “fındık ne olacak” sualini günlerdir kimseden duymaz olduk. Toplanması, randımanı, kurutulması, çuvallanması, amelesi, ücreti, fiyatı, Fiskobirlik’i, TMO’su, tüccarı ve satılması ile birlikte çok sayıda hikayesi olan fındığımız nerde ise ilan ile aranacak duruma geldi. Son bir ay içinde gezdiğim ve gittiğim yerlerde sadece ve sadece koronavirüs ve peşinden gelenler koşuluyordu. Bir tek kişi bu zaman zarfında fındıkta don olayını bir başka kişi ile konuşurken duydum. Basın yayın, yerel gazetelerde fındık artık kenarda köşede kaldı. Kimsenin de umurunda değil gibi. Öksüz yetim kalmış gibi sesini duyuracağı zamanı bekler bir halde bekliyor.

Bu zamanlarda bahçelere giden ve rekolte için ön çalışma yapan devlet kurumlarından da tek bir haber yok hepsi kayboldu gitti sanki. Bu gidişle fındık toplansa bile fiyat ve rekolte beklendiği gibi olmayacak gibi duruyor. Salgın kapsamında kapatılan ve büyük sıkıntılara girenlerin yanında fındık üreticisi de mağdur olacak havası var.

Zor bir dönem ama yapacak ta bir şey yok. Hep birlikte salgının bir an önce çekip gitmesini bekliyoruz. Allah hepimize kolaylık versin demekten başka şey denecek gibi de değil!      

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.