Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Finale çıkamayız dedim!

Öyle müneccim başı falan değilim. Sporun içinde olunca az buçuk bir şey öğreniyor insan ve ona göre bazı şeyleri izleyenlerden daha iyi görüyor. Bende arada sırada maç izlemeye çalışıyorum. Eskiden(hem de çok eskiden tv’nin olmadığı zamanlarda radyodan maç dinlemek için radyosu olanların yanına giderdim, (gözü çıkasıca fakirlik radyomuz bile yoktu yahuu!)orada belli bir kalabalık içinde dinlemeye çalışırdım. Radyo da bazen pil biter maçı dinleyemeyiz, bazen de büyük ağbim çağırır iş var diye, evde kalırdık. Her neyse bu hikayeleri müsait olduğumda yazacağım kitapta yazarım. Sporun içinde bir hayatınız olunca, spor yaptığınızda ve bir takım çalıştırdığınızda epeyce bir tecrübe ediniyorsunuz. Hayata bakışınız bile spor bakışınız gibi oluyor. Hem spor yaptık, hem de spor yazarlığı ve haberleri yaparak bugünlere geldik. Şimdide oturduğum yerden ahkam kesiyorum öyle anlayın artık. Son olarak tv’de Avrupa Voleybol şampiyonluğunun maçları ile A Milli futbol takımının maçını izledim. Birkaç gün önce voleybol milli takımın maçını izlerken editörümüz Muzaffer Şahin, “hocam final oynar mıyız” diye sordu. Ben de “finali görmemiz çok zor, yarı final iyi sayılır” diyerek cevap verdim. Cuma günü de yarı final maçının ilk setini izledim ve işim bittiği içinde eve geçtim. Geri kalan setleri evde izledim ve tam da düşündüğüm gibi bizim takımın bu maçı alamayacağını gördüm. Bir sıkıntı var voleybol takımının da son iki sene içinde her final maçında birden geri dönüyor ve o eskinin devamı olan takım gibi oynuyor. Bunu bilecek olan TFF ve takımın teknik heyeti gibi görünüyor. Biz buradan rahatça, “şu olacak, bu olacak” diyebiliriz. Elimiz nasıl olsa armut toplamıyor. Kimse de bize bunun için hesap sormuyor. Ancak görünen bir durum var ortada ve her katıldığımız turnuva da daha iyi olmak lazımken, olmayacak bir yerde duruyoruz. Takım hocası veya bu işi bilenlerin bunu açıklaması gerekir. Benim gördüğüm şey ise şu: Özellikle voleybolda takımım baş smaçörü olan kişi, hocanın kararı mı, yoksa gıcık kaptığı için mi, izlediğim bütün maçlarda asla oynaması gereken yerde oynamıyor. Bunu da kimse hocaya sormadığından bizde “ne oluyor” diye bakıp duruyoruz. Bu anlayış ile final falan da çok uzak olur. Bir şey biliyoruz da yazıyoruz. Onca emek boşa gidiyor başka şey değil.         
Ekleme Tarihi: 04 Eylül 2021 - Cumartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Finale çıkamayız dedim!

Öyle müneccim başı falan değilim. Sporun içinde olunca az buçuk bir şey öğreniyor insan ve ona göre bazı şeyleri izleyenlerden daha iyi görüyor. Bende arada sırada maç izlemeye çalışıyorum. Eskiden(hem de çok eskiden tv’nin olmadığı zamanlarda radyodan maç dinlemek için radyosu olanların yanına giderdim, (gözü çıkasıca fakirlik radyomuz bile yoktu yahuu!)orada belli bir kalabalık içinde dinlemeye çalışırdım. Radyo da bazen pil biter maçı dinleyemeyiz, bazen de büyük ağbim çağırır iş var diye, evde kalırdık. Her neyse bu hikayeleri müsait olduğumda yazacağım kitapta yazarım. Sporun içinde bir hayatınız olunca, spor yaptığınızda ve bir takım çalıştırdığınızda epeyce bir tecrübe ediniyorsunuz. Hayata bakışınız bile spor bakışınız gibi oluyor.

Hem spor yaptık, hem de spor yazarlığı ve haberleri yaparak bugünlere geldik. Şimdide oturduğum yerden ahkam kesiyorum öyle anlayın artık. Son olarak tv’de Avrupa Voleybol şampiyonluğunun maçları ile A Milli futbol takımının maçını izledim. Birkaç gün önce voleybol milli takımın maçını izlerken editörümüz Muzaffer Şahin, “hocam final oynar mıyız” diye sordu. Ben de “finali görmemiz çok zor, yarı final iyi sayılır” diyerek cevap verdim. Cuma günü de yarı final maçının ilk setini izledim ve işim bittiği içinde eve geçtim. Geri kalan setleri evde izledim ve tam da düşündüğüm gibi bizim takımın bu maçı alamayacağını gördüm. Bir sıkıntı var voleybol takımının da son iki sene içinde her final maçında birden geri dönüyor ve o eskinin devamı olan takım gibi oynuyor. Bunu bilecek olan TFF ve takımın teknik heyeti gibi görünüyor. Biz buradan rahatça, “şu olacak, bu olacak” diyebiliriz. Elimiz nasıl olsa armut toplamıyor. Kimse de bize bunun için hesap sormuyor. Ancak görünen bir durum var ortada ve her katıldığımız turnuva da daha iyi olmak lazımken, olmayacak bir yerde duruyoruz. Takım hocası veya bu işi bilenlerin bunu açıklaması gerekir. Benim gördüğüm şey ise şu: Özellikle voleybolda takımım baş smaçörü olan kişi, hocanın kararı mı, yoksa gıcık kaptığı için mi, izlediğim bütün maçlarda asla oynaması gereken yerde oynamıyor. Bunu da kimse hocaya sormadığından bizde “ne oluyor” diye bakıp duruyoruz. Bu anlayış ile final falan da çok uzak olur. Bir şey biliyoruz da yazıyoruz. Onca emek boşa gidiyor başka şey değil.         

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.