Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Erdoğan istifa etsin, Merkel kalsın!

Almanya ve Avrupa’nın birkaç ülkesinde meydana gelen sel felaketi ile yüzlerce insan hayatını kaybetti. Hele de medeniyetin oturak taburesi olan Almanya’ da 100’e yakın kişinin öldüğü ve 300’e yakın kayıp olmuş. Ölümler ve kayıplar bir yana selin olduğu yerlerde tahribat çok büyük. Bu bir yana. Bizi ülkemizde de senelerdir her türlü afet, felaket sıradan olmuştur. Her afet ve felaket sonrası o günkü hükümetin başında kim varsa istifası istenmiş ve sorumlu olduğu ileri sürülerek suçlanmıştır. Kimler buna maruz kalmadık ki; bu ülkede senelerce! Hatırladığım yanı ile Demirel, Ecevit, Özal, Çiller, Erbakan, Mesut Yılmaz dahil olmak üzere istifası istenmeyen kalmadı. Bende bazen böyle sıkıntılı zamanlarda aynı düşüncelere sahip oldum. Ne olursa olsun hep suçlu o günkü hükümet yetkilisi olurdu ve bir an önce istifa ederek başkasının yerine gelmesi istenirdi. Sanki gelince ortalık güllük gülistanlık olacaktı. Hele Avropa’da böyle bir şey olsun, hükümet yetkilileri hemen istifa eder ve yenisi gelirdi. Bu da bize anlatılan bir hikayeymiş. Orada da kimse istifa falan etmez, işine devam edermiş. Elbette istifa edenler olmuş ama bunlar için değil, rüşvet veya yolsuzluk mevzu olunca istifalar olmuş. Mevzu derin şimdilik bu kadar yazayım da, kaldığımız yere dönelim. Hep gözümüzü boyayan ve nutkumuzu tutan Avropa’nın asla sarsılmaz olduğu palavrası içimize oturmuş. Bundan kurtulanlar hakikati görünce her şey ayan beyan belli olunca, hemen batı düşmanı olmaktadır. Batı aslında alçaktır ve hep öyle kalmıştır. Lafı değiştirmeyelim ve yolumuza devam edelim. Ha bu ülke de hükümetin yetkilileri için istifa istenmesi sıradan olurken, Avropalı için bu geçerli olmaz. Olsaydı Almanya’da Naziler tarafından katledilen Türkler ve diğer yabancıların hayatını kaybetmesinden sonra yetkili kişiler istifa edip yargılanırdı. Tabii böyle bir şey hiçbir zaman olmadı. Sonra ülkemizde Erdoğan yetkili oldu. O andan itibaren her afet, felaket, ölüm, trafik kazası, uçak düşmesi, maç kaybetmemiz, binaların çökmesi, kuraklık, susuzluk artık aklınıza ne gelirse, tek suçlusu olarak istifası istenmiş ve hala da istenmektedir. Cinayet işlenir, hayvanlar telef edilir, vatandaş bir birini dolandırır, hırsızlık yapılır, bir koro hemen Erdoğan istifa etsin diyerek yaygarayı koparır. Mevzu uzun ve çok detaylı. Ancak Erdoğan istifa etsin, Merkel kalsın, hatta Almanya’daki bu afetin sorumlusu Erdoğan olsun ve AİHM’de yargınlasın. Tam fırsatı Merkel’e hatırlatalım.
Ekleme Tarihi: 17 Temmuz 2021 - Cumartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Erdoğan istifa etsin, Merkel kalsın!

Almanya ve Avrupa’nın birkaç ülkesinde meydana gelen sel felaketi ile yüzlerce insan hayatını kaybetti. Hele de medeniyetin oturak taburesi olan Almanya’ da 100’e yakın kişinin öldüğü ve 300’e yakın kayıp olmuş. Ölümler ve kayıplar bir yana selin olduğu yerlerde tahribat çok büyük. Bu bir yana.

Bizi ülkemizde de senelerdir her türlü afet, felaket sıradan olmuştur. Her afet ve felaket sonrası o günkü hükümetin başında kim varsa istifası istenmiş ve sorumlu olduğu ileri sürülerek suçlanmıştır. Kimler buna maruz kalmadık ki; bu ülkede senelerce! Hatırladığım yanı ile Demirel, Ecevit, Özal, Çiller, Erbakan, Mesut Yılmaz dahil olmak üzere istifası istenmeyen kalmadı. Bende bazen böyle sıkıntılı zamanlarda aynı düşüncelere sahip oldum. Ne olursa olsun hep suçlu o günkü hükümet yetkilisi olurdu ve bir an önce istifa ederek başkasının yerine gelmesi istenirdi. Sanki gelince ortalık güllük gülistanlık olacaktı. Hele Avropa’da böyle bir şey olsun, hükümet yetkilileri hemen istifa eder ve yenisi gelirdi. Bu da bize anlatılan bir hikayeymiş. Orada da kimse istifa falan etmez, işine devam edermiş. Elbette istifa edenler olmuş ama bunlar için değil, rüşvet veya yolsuzluk mevzu olunca istifalar olmuş. Mevzu derin şimdilik bu kadar yazayım da, kaldığımız yere dönelim. Hep gözümüzü boyayan ve nutkumuzu tutan Avropa’nın asla sarsılmaz olduğu palavrası içimize oturmuş. Bundan kurtulanlar hakikati görünce her şey ayan beyan belli olunca, hemen batı düşmanı olmaktadır. Batı aslında alçaktır ve hep öyle kalmıştır. Lafı değiştirmeyelim ve yolumuza devam edelim. Ha bu ülke de hükümetin yetkilileri için istifa istenmesi sıradan olurken, Avropalı için bu geçerli olmaz. Olsaydı Almanya’da Naziler tarafından katledilen Türkler ve diğer yabancıların hayatını kaybetmesinden sonra yetkili kişiler istifa edip yargılanırdı. Tabii böyle bir şey hiçbir zaman olmadı. Sonra ülkemizde Erdoğan yetkili oldu. O andan itibaren her afet, felaket, ölüm, trafik kazası, uçak düşmesi, maç kaybetmemiz, binaların çökmesi, kuraklık, susuzluk artık aklınıza ne gelirse, tek suçlusu olarak istifası istenmiş ve hala da istenmektedir. Cinayet işlenir, hayvanlar telef edilir, vatandaş bir birini dolandırır, hırsızlık yapılır, bir koro hemen Erdoğan istifa etsin diyerek yaygarayı koparır. Mevzu uzun ve çok detaylı. Ancak Erdoğan istifa etsin, Merkel kalsın, hatta Almanya’daki bu afetin sorumlusu Erdoğan olsun ve AİHM’de yargınlasın. Tam fırsatı Merkel’e hatırlatalım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.