Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Elinde sigarası cakalı mı cakalı…

Dün öğle sonrası şöyle bir gezeyim haber maber bulurum, diye bisikletim ile birkaç yere uğradım. Bisikletçi arkadaşım Özer’in yanına gelince, ayaküstü birkaç laf ederken, “ağbi bak şu gelen kızlara, ellerinde birer sigara var” deyince gelenlerin olduğu tarafa baktım. İkisi de öğrenci olduğu belli olan bu kızların elinde dediği gibi sigara ve sallana sallana bizim bulunduğumuz yere doğru yürüyorlardı. Yanımızdan geçerken, birisinin telefonu çaldı ve kız “alo” dedikten sonra da anladığım kadarıyla telefon karşı taraftan kapandı. Bu kız öğrenci geri dönüş yaptı ve telefona cevap veren olmadı. Kız telefonu açılmadığı için de tam benin yanımdan geçtiği anda, hepimizin bildiği hep biplenen o meşhur küfürü ederek, yanındaki kıza “lan yavşak açmayacaksın ne diye beni arıyorsun” diye de afili bir laf ederek, havasını yaptı. Ben arkadaşım Özer’e “ya gördün mü, gençlerin halini?” dedim. O da “ne diyeceğimi bilemiyorum” dedi. Görünen köy bu. Kılavuza da gerek yok. Gidişat midişat kalmamış ortada. Bunlar lise yaşlarında iki kız öğrenci. Bulancak’ta ilçe genelindeki ilkokullar hariç, okullarda sigara içmeyeni dövüyorlar sanırım. Hemen hemen her gün bu okulların oradan geçerken kızlı erkekli çok büyük bir öğrenci grubu sigarayı ağızlarına emzik yapmışlar bırakamıyorlar. Bu konuları çok sayıda yetkili ile de görüşüp çözüm noktasında fikri alışverişinde bulunsak ta sonuç istediğimiz gibi değil. Birde bu sigara içenler bir cakalı bir cakalı ki sormayın gitsin. Kendisini “Çukur’un” içinde sanıyor velhasıl!    
Ekleme Tarihi: 26 Ekim 2019 - Cumartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Elinde sigarası cakalı mı cakalı…

Dün öğle sonrası şöyle bir gezeyim haber maber bulurum, diye bisikletim ile birkaç yere uğradım. Bisikletçi arkadaşım Özer’in yanına gelince, ayaküstü birkaç laf ederken, “ağbi bak şu gelen kızlara, ellerinde birer sigara var” deyince gelenlerin olduğu tarafa baktım. İkisi de öğrenci olduğu belli olan bu kızların elinde dediği gibi sigara ve sallana sallana bizim bulunduğumuz yere doğru yürüyorlardı. Yanımızdan geçerken, birisinin telefonu çaldı ve kız “alo” dedikten sonra da anladığım kadarıyla telefon karşı taraftan kapandı. Bu kız öğrenci geri dönüş yaptı ve telefona cevap veren olmadı.

Kız telefonu açılmadığı için de tam benin yanımdan geçtiği anda, hepimizin bildiği hep biplenen o meşhur küfürü ederek, yanındaki kıza “lan yavşak açmayacaksın ne diye beni arıyorsun” diye de afili bir laf ederek, havasını yaptı. Ben arkadaşım Özer’e “ya gördün mü, gençlerin halini?” dedim. O da “ne diyeceğimi bilemiyorum” dedi.

Görünen köy bu. Kılavuza da gerek yok. Gidişat midişat kalmamış ortada. Bunlar lise yaşlarında iki kız öğrenci. Bulancak’ta ilçe genelindeki ilkokullar hariç, okullarda sigara içmeyeni dövüyorlar sanırım. Hemen hemen her gün bu okulların oradan geçerken kızlı erkekli çok büyük bir öğrenci grubu sigarayı ağızlarına emzik yapmışlar bırakamıyorlar.

Bu konuları çok sayıda yetkili ile de görüşüp çözüm noktasında fikri alışverişinde bulunsak ta sonuç istediğimiz gibi değil.

Birde bu sigara içenler bir cakalı bir cakalı ki sormayın gitsin. Kendisini “Çukur’un” içinde sanıyor velhasıl!    

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.