Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Egzozuna hayran olmamak elde değil!

Bir zamanların en meşhur şarkısıydı; “O’nun arabası var güzel mi güzel” diye devam edip giden bir şarkıydı. Parası olmayanın iç çektiği ve gıpta ettiği şeylerden biridir, bir arabasının olması. Aynı zamanda ayıpta değildir. Parası olan alsın ve işinde gücünde kullansın bir diyeceğimiz yok. Bizim gibi bisiklet sevdalılarının çokta merak ettiği ve aramadığı bir şeydir. Biz böyle mutluyuz ve huzurluyuz. Yazı roman yazma havasına doğru gitmesin, diye meramımızı anlatmaya devam edelim. Epeyce bir vakittir, arabası ve motoru olan bazı vatandaşların arabalarının egzoz borusunun yanına ikinci bir egzoz borusu taktırıp, sabah akşam, gece gündüz, saat ayrımı gözetmeden Bulancak içinde olanca hızı ile böğürterek gezmelerinden insanlar iyice gına geldi. Dur durak yok bu kişilerde. Öyle kanun nizam falanda çok geçmiyor bu aslan parçalarına.  Yan gözle bakmayı bırakın, sesini çıkartan bir güzelde dayak yemeyi göze almalı. Kimseden en ufak bir korkuları olmadığı gibi, sırtlarını yasladıkları dayıları da eksik değil. Ceza falanda bunları kesmiyor. Başka bir araç ile aynen devam etmekte bir sakıncada görmüyorlar. Birkaç gün önce vatandaş, çokça para verip aldığı bir araca ekleme bir egzoz daha yaptırmış ve öyle bağırta bağırta gezip turluyordu. Yine dün akşam eve giderken bir arkadaşın dükkanının önünde oturmuş sohbet ederken, bir motorla vatandaş geçerken motorun egzoz borusundan sanki yangın çıkmış gibi duman sala sala geçip gitti. Tabii bildiniz motorda plaka falanda yok. Gerçi hiçbir şey olmadığı belliydi. Kaskı da yoktu. Hem de iki egzozlu halde gezmekte bir sıkıntısı yoktu. Nasılsa kimsenin bir şey demeyeceğini biliyordu. Anlamadığım bu vatandaş, sanayide ya da başka bir yerde bunun yasal olmadığı bile bile nasıl yaptırıyor ve yapan kişi de, “bunun plakası, ruhsatı yok ben yapamam” demeden niye yapar ki? Para kazanmak için derseniz, öyle çok para tutacağını da sanmıyorum. En fazla etse 500-600 lira eder. En çokta bin lira eder diyelim. Zaten bu parayı alma şansı da yok. Hayatları kanun dışı olmuş bu kişilerin egzozculara bu kadar parayı da vermesini de beklemek saf köylülük olur. Buna bir çözüm falanda olacağını beklemiyorum.  
Ekleme Tarihi: 17 Haziran 2020 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Egzozuna hayran olmamak elde değil!

Bir zamanların en meşhur şarkısıydı; “O’nun arabası var güzel mi güzel” diye devam edip giden bir şarkıydı. Parası olmayanın iç çektiği ve gıpta ettiği şeylerden biridir, bir arabasının olması. Aynı zamanda ayıpta değildir. Parası olan alsın ve işinde gücünde kullansın bir diyeceğimiz yok. Bizim gibi bisiklet sevdalılarının çokta merak ettiği ve aramadığı bir şeydir. Biz böyle mutluyuz ve huzurluyuz. Yazı roman yazma havasına doğru gitmesin, diye meramımızı anlatmaya devam edelim.

Epeyce bir vakittir, arabası ve motoru olan bazı vatandaşların arabalarının egzoz borusunun yanına ikinci bir egzoz borusu taktırıp, sabah akşam, gece gündüz, saat ayrımı gözetmeden Bulancak içinde olanca hızı ile böğürterek gezmelerinden insanlar iyice gına geldi. Dur durak yok bu kişilerde.

Öyle kanun nizam falanda çok geçmiyor bu aslan parçalarına.  Yan gözle bakmayı bırakın, sesini çıkartan bir güzelde dayak yemeyi göze almalı. Kimseden en ufak bir korkuları olmadığı gibi, sırtlarını yasladıkları dayıları da eksik değil. Ceza falanda bunları kesmiyor. Başka bir araç ile aynen devam etmekte bir sakıncada görmüyorlar.

Birkaç gün önce vatandaş, çokça para verip aldığı bir araca ekleme bir egzoz daha yaptırmış ve öyle bağırta bağırta gezip turluyordu. Yine dün akşam eve giderken bir arkadaşın dükkanının önünde oturmuş sohbet ederken, bir motorla vatandaş geçerken motorun egzoz borusundan sanki yangın çıkmış gibi duman sala sala geçip gitti. Tabii bildiniz motorda plaka falanda yok. Gerçi hiçbir şey olmadığı belliydi. Kaskı da yoktu. Hem de iki egzozlu halde gezmekte bir sıkıntısı yoktu. Nasılsa kimsenin bir şey demeyeceğini biliyordu.

Anlamadığım bu vatandaş, sanayide ya da başka bir yerde bunun yasal olmadığı bile bile nasıl yaptırıyor ve yapan kişi de, “bunun plakası, ruhsatı yok ben yapamam” demeden niye yapar ki? Para kazanmak için derseniz, öyle çok para tutacağını da sanmıyorum. En fazla etse 500-600 lira eder. En çokta bin lira eder diyelim. Zaten bu parayı alma şansı da yok. Hayatları kanun dışı olmuş bu kişilerin egzozculara bu kadar parayı da vermesini de beklemek saf köylülük olur. Buna bir çözüm falanda olacağını beklemiyorum.  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.