Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Eğri büğrü sözden, doğru dürüst iş çıkmaz

Fırsat bulduğum zamanlarda dikkatimi çeken bazı sanatçıların şarkılarını dinlerim.( Hani iş yaparken ya da yazı yazarken, kitap gazete okurken müzik dinlemeyi hiç sevmen onun için fırsat bulduğumda dedim). Son günlerde sağda solda özellikle genç nesilden insanların dinlediği ifade edilen ve bazı müzik yazarlarının yazılarında da rast geldiğim bir kişinin son şarkısı ile ilgili çokça şey okuyunca şuna bir bakayım dedi.  Baktım ve şarkından aldığım bu sözleri sizlerle paylaşmak istedim.   Şunun ağzına bez benim altıma böyle bir beatcoin İşte burada pin point ekmek arası üç boyut Bura sıcak ise git soyun bırakın bu zor oyun Bu oyunda ne bıçak ne silah kredi kart bodyguard barikat yok herkes tek Panik yok canikom bu post makinası değil nakti vakti yerine koy hadi  Şimdi bu sözler bu müzik yazarları tarafından çok iyi şarkı sözü olduğu filan ileri sürülüyor. Bende sağından baktım, solundan baktım, aşağıdan baktım, yukarıdan baktım, şöyle geriye gittim öyle baktım, mercek aldım sözleri büyüttüm öyle baktım, üstatlara götürdüm iyice baktırdım, Türkçeyi çok iyi bilenlere baktırdım, falcılara baktırdım belki onlar da, bilir diye, fakat bir Allah’ın kulu ne olduğunu anlamadı. Vardır bir keramet, diye internette bu kişinin videosunu izledim yine anlamadım. Sonra geri koltuğa yaslandım ve “lan bu işte bir keramet var ama ben akıl fukarası olduğum için bir şey çakozlayamadım” diye kendimi fırçaladım. Çocuk bir emek vermiş ne kadar eğri büğrü söz var onu şarkı yapmış ve bunu dinleyenlerde peynir ekmek gibi yemişler. Yahu elin emperyalisti böyle küçük küçük oyunlar ile kendine köle yaratıyor bizim Ceza’da bunu, isyan, düzene başkaldırı, özgürlük, bireysel olma gibi(kendisi ve müritleri bunların zerresini bilmez, epeyce okudum onların röportajlarını)göz boyamayı iyi yutturuyor dinleyenlerine. Konu tartışmaya açık daha çok yazarız bu konu hakkında vesselam.      
Ekleme Tarihi: 03 Şubat 2020 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Eğri büğrü sözden, doğru dürüst iş çıkmaz

Fırsat bulduğum zamanlarda dikkatimi çeken bazı sanatçıların şarkılarını dinlerim.( Hani iş yaparken ya da yazı yazarken, kitap gazete okurken müzik dinlemeyi hiç sevmen onun için fırsat bulduğumda dedim). Son günlerde sağda solda özellikle genç nesilden insanların dinlediği ifade edilen ve bazı müzik yazarlarının yazılarında da rast geldiğim bir kişinin son şarkısı ile ilgili çokça şey okuyunca şuna bir bakayım dedi.  Baktım ve şarkından aldığım bu sözleri sizlerle paylaşmak istedim.  

Şunun ağzına bez benim altıma böyle bir beatcoin

İşte burada pin point ekmek arası üç boyut

Bura sıcak ise git soyun bırakın bu zor oyun

Bu oyunda ne bıçak ne silah kredi kart bodyguard barikat yok herkes tek

Panik yok canikom bu post makinası değil nakti vakti yerine koy hadi 

Şimdi bu sözler bu müzik yazarları tarafından çok iyi şarkı sözü olduğu filan ileri sürülüyor. Bende sağından baktım, solundan baktım, aşağıdan baktım, yukarıdan baktım, şöyle geriye gittim öyle baktım, mercek aldım sözleri büyüttüm öyle baktım, üstatlara götürdüm iyice baktırdım, Türkçeyi çok iyi bilenlere baktırdım, falcılara baktırdım belki onlar da, bilir diye, fakat bir Allah’ın kulu ne olduğunu anlamadı. Vardır bir keramet, diye internette bu kişinin videosunu izledim yine anlamadım. Sonra geri koltuğa yaslandım ve “lan bu işte bir keramet var ama ben akıl fukarası olduğum için bir şey çakozlayamadım” diye kendimi fırçaladım. Çocuk bir emek vermiş ne kadar eğri büğrü söz var onu şarkı yapmış ve bunu dinleyenlerde peynir ekmek gibi yemişler. Yahu elin emperyalisti böyle küçük küçük oyunlar ile kendine köle yaratıyor bizim Ceza’da bunu, isyan, düzene başkaldırı, özgürlük, bireysel olma gibi(kendisi ve müritleri bunların zerresini bilmez, epeyce okudum onların röportajlarını)göz boyamayı iyi yutturuyor dinleyenlerine. Konu tartışmaya açık daha çok yazarız bu konu hakkında vesselam.      

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.