Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Durup dururken kavga etmek

Hafta içi Piraziz’e gidip gelirken dolmuşlarda çok sayıda hikaye gibi durumla karşılaşıyorum ve bunları arada sırada köşeden yazıyorum. İnsanımızın her hali nerde ise hikaye gibi. Sayfalarca yazsak bitmez. Sadece Piraziz’e değil, Bulancak’ta şehir içi ve Giresun’a gidiş gelişlerde de epeyce bir gülünesi şey oluyor. Bunların aklımda kalanı ve yazılabilecek olanlarını yazıyorum. Bu hafta içi de Piraziz dönüş yolunda dolmuşta az daha sigara içerdin içmezdin diye kavga çıkıyordu. Dolmuşla Pazarsuyuna kadar geldik. Orada bir vatandaşımız dolmuşa bindi. Az biraz gidince şoför, laf olsun, diye yeni dolmuşa binen yolcuya “emice sigara kokuyorsun, az iç” gibisinde bir şey dedi. Yolcu pek oralı olmadı önce ve ücretini verdi. Şoför “çok mu sigara içiyon sen emice, hava yağmurda yağmadığı için üstün başın sigara kokuyor” deyince yolcu vatandaşta, “sana ne benim sigaramdan” diye biraz tersler gibi cevap verince, bu sefer şoför alttan almak zorunda kalarak, “emice espri yaptım” der demez, yolcu vatandaş, “sen mi benim sigara paramı veriyon indir beni” deyince şoför tek kelime etmeden yoluna devam etti. Yahu bu kişiyi tanırsın tanımazsın, durup dururken ne diye yolcuya laf edersin ki! Bizim dolmuşlarda bazen böyle kavgaya varacak daha öncede birkaç durumla karşılaşmış ve ortalık alev almadan sakinleşerek yolumuza devam etmiştik. Olacak şey değil aslında. Yolcu sigara içer içmez kimseyi ilgilendirmez. Tamam sigara sağlığa zararlıdır, ancak başkasının ne yaptığı kimsenin işi değildir. Not: Suriye’de şehit olan askerlerimizde Allah rahmet etsin.      
Ekleme Tarihi: 04 Mart 2020 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Durup dururken kavga etmek

Hafta içi Piraziz’e gidip gelirken dolmuşlarda çok sayıda hikaye gibi durumla karşılaşıyorum ve bunları arada sırada köşeden yazıyorum. İnsanımızın her hali nerde ise hikaye gibi. Sayfalarca yazsak bitmez. Sadece Piraziz’e değil, Bulancak’ta şehir içi ve Giresun’a gidiş gelişlerde de epeyce bir gülünesi şey oluyor. Bunların aklımda kalanı ve yazılabilecek olanlarını yazıyorum.

Bu hafta içi de Piraziz dönüş yolunda dolmuşta az daha sigara içerdin içmezdin diye kavga çıkıyordu. Dolmuşla Pazarsuyuna kadar geldik. Orada bir vatandaşımız dolmuşa bindi. Az biraz gidince şoför, laf olsun, diye yeni dolmuşa binen yolcuya “emice sigara kokuyorsun, az iç” gibisinde bir şey dedi. Yolcu pek oralı olmadı önce ve ücretini verdi. Şoför “çok mu sigara içiyon sen emice, hava yağmurda yağmadığı için üstün başın sigara kokuyor” deyince yolcu vatandaşta, “sana ne benim sigaramdan” diye biraz tersler gibi cevap verince, bu sefer şoför alttan almak zorunda kalarak, “emice espri yaptım” der demez, yolcu vatandaş, “sen mi benim sigara paramı veriyon indir beni” deyince şoför tek kelime etmeden yoluna devam etti.

Yahu bu kişiyi tanırsın tanımazsın, durup dururken ne diye yolcuya laf edersin ki!

Bizim dolmuşlarda bazen böyle kavgaya varacak daha öncede birkaç durumla karşılaşmış ve ortalık alev almadan sakinleşerek yolumuza devam etmiştik. Olacak şey değil aslında. Yolcu sigara içer içmez kimseyi ilgilendirmez. Tamam sigara sağlığa zararlıdır, ancak başkasının ne yaptığı kimsenin işi değildir.

Not: Suriye’de şehit olan askerlerimizde Allah rahmet etsin.    

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.