Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Dolar bizim neyimiz olur?

Geçen gün yeni işyeri açan arkadaşım İlyas’ın dükkanının önünde pazarcı Ünal Henden ile ayaküstü  muhabbet ediyordum. Ünal söz arasında “Ya Erhan dolar 4 liraya çıkmış haberin var mı” diye sual etti. Sonrada “Ha bu önümüzdeki 2-3 ay’ı atlatırsak iyi olur” dedi.Bende “Ya Ünal senin cebinde dolar mı var da bu kadar sıkıntı çekiyorsun” Fırından ekmeği dolarla mı aldın bu güne kadar da; yok dolar 4lira olmuşta, ülkenin ekonomisi yarın çok kötü olacakmış ta sanki sendin başbakan” diye karşı bir vuruş yaptım ona doğru!Hemen bana “Sen yandaşsın, sen hükümetten yanasın, sende dönmüşsün” diye lafı gediğine koymaya çalıştı. Bunları daha önce bir kaç yerde duymuştum. “Yok ben dönekmişim de; 12 Eylül öncesi böyle düşünmezmişim de daha neler neler!”Benin anlamadığım Bulancak ta insanlar dolar 4lira ya da 5lira olduğunda(tv de duyduğunda ya da internette gördüğünde) evlerinden sabah sabah topukları arkasına vura vura döviz satan yerlere koşup dolar mı satın alacaklar ki?Benim umurumda bile olmaz. Bugüne kadar 2 veya 3 kez dolar elime geçti.Her işimi lira ile yaparım. Dolar yansa bir kalıp sabunum yanmaz. Hem birde sabah akşam bu emperyalist sömürge aracı olan dolara demediğimizi bırakamayacağız, hem de dolar artacak diye kara kara düşünerek kendimizi harap edeceğiz.Elbette Ünal arkadaşım ‘dolar’ın ne olduğu hakkında öyle derin bir bilgisi olmadığı aşikar.12 Eylül den önce ve sonrası ben aynı yerimdeyim. O zamanlar sadece benim doğrularım vardı. Hiç birimiz (O günlerde başkasının da doğrusu olacağını kabul etmezdi); kendi kafamızın dikinden başkasını tanımazdı.Ne kadar çok yanlış bildiğimiz, ne kadar hata yaptığımız sonraları ortaya çıktı. O günlerde karşı çıktığım emperyalizme şimdi de de karşıyım. Ancak dolar yükseliyor diye de kendimi yerlere atıp parçalayacak ta değilim. Bu kuşatma günleri de 1-2 ay’a kadar geçip gider. Çok zor zamanlardan geçip geldi bu ülkenin insanı. Onun için yokluk nedir bilir benim yaşımda olan ve de benden yaşlı olanlar. Öyle dolar çıkarmış, inermiş tırış gelir tırış gider Ünal kardeşim.  Ama senin 1-2doların varsa onu bilemem artık!Ha sahi! dolar bizim neyimiz olur bir bilen var mı?Not : Bu dolar konusundan daha önemli Bulancak sorunları vardı. Onları kaleme alıp yazacaktım. He mi de çok önemli sorunlar diyeyim! Ama dolar aldı başını gitti deyip te bana dert yananları yazıp işimize bakmak daha iyi olacak diye onları üzmekte istemedim.  
Ekleme Tarihi: 13 Ocak 2017 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

Dolar bizim neyimiz olur?

Geçen gün yeni işyeri açan arkadaşım İlyas’ın dükkanının önünde pazarcı Ünal Henden ile ayaküstü  muhabbet ediyordum. Ünal söz arasında “Ya Erhan dolar 4 liraya çıkmış haberin var mı” diye sual etti. Sonrada “Ha bu önümüzdeki 2-3 ay’ı atlatırsak iyi olur” dedi.
Bende “Ya Ünal senin cebinde dolar mı var da bu kadar sıkıntı çekiyorsun” Fırından ekmeği dolarla mı aldın bu güne kadar da; yok dolar 4lira olmuşta, ülkenin ekonomisi yarın çok kötü olacakmış ta sanki sendin başbakan” diye karşı bir vuruş yaptım ona doğru!
Hemen bana “Sen yandaşsın, sen hükümetten yanasın, sende dönmüşsün” diye lafı gediğine koymaya çalıştı. Bunları daha önce bir kaç yerde duymuştum. “Yok ben dönekmişim de; 12 Eylül öncesi böyle düşünmezmişim de daha neler neler!”
Benin anlamadığım Bulancak ta insanlar dolar 4lira ya da 5lira olduğunda(tv de duyduğunda ya da internette gördüğünde) evlerinden sabah sabah topukları arkasına vura vura döviz satan yerlere koşup dolar mı satın alacaklar ki?
Benim umurumda bile olmaz. Bugüne kadar 2 veya 3 kez dolar elime geçti.Her işimi lira ile yaparım. Dolar yansa bir kalıp sabunum yanmaz. Hem birde sabah akşam bu emperyalist sömürge aracı olan dolara demediğimizi bırakamayacağız, hem de dolar artacak diye kara kara düşünerek kendimizi harap edeceğiz.
Elbette Ünal arkadaşım ‘dolar’ın ne olduğu hakkında öyle derin bir bilgisi olmadığı aşikar.
12 Eylül den önce ve sonrası ben aynı yerimdeyim. O zamanlar sadece benim doğrularım vardı. Hiç birimiz (O günlerde başkasının da doğrusu olacağını kabul etmezdi); kendi kafamızın dikinden başkasını tanımazdı.
Ne kadar çok yanlış bildiğimiz, ne kadar hata yaptığımız sonraları ortaya çıktı. O günlerde karşı çıktığım emperyalizme şimdi de de karşıyım. Ancak dolar yükseliyor diye de kendimi yerlere atıp parçalayacak ta değilim. Bu kuşatma günleri de 1-2 ay’a kadar geçip gider. Çok zor zamanlardan geçip geldi bu ülkenin insanı. Onun için yokluk nedir bilir benim yaşımda olan ve de benden yaşlı olanlar. Öyle dolar çıkarmış, inermiş tırış gelir tırış gider Ünal kardeşim.  Ama senin 1-2doların varsa onu bilemem artık!
Ha sahi! dolar bizim neyimiz olur bir bilen var mı?
Not : Bu dolar konusundan daha önemli Bulancak sorunları vardı. Onları kaleme alıp yazacaktım. He mi de çok önemli sorunlar diyeyim! Ama dolar aldı başını gitti deyip te bana dert yananları yazıp işimize bakmak daha iyi olacak diye onları üzmekte istemedim.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.