Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Doğalgaz gelene kadar mevta olacağız

Bir akşam önce gazetede işim bitince bisikletime atlayıp yola çıktım. Saat 6 buçuk(yani 18.30, bilerek böyle yazmıyorum, sonra bir ara değinirim buna) civarında ilçenin üzerine çökmüş sis perdesini görününce birkaç kare resim çektim. Hem haber olarak gazetede yazdık hem de köşeden birkaç kez konu hakkında kalem oynattım. Benim gibi bazı vatandaşlarda aynı konudan dert yanıyordu. Resim çekerken onlarında dikkatini çekince, “valla bezdik akşamları bu kömür dumanın ortalığı kokutmasından, zor nefes alıyoruz, dışarı çıkmak bile istemiyoruz” deyince “haklısınız fakat kaç kez yetkili kişilere ilettim ama bir netice alamadım” dedim. Bulancak kış geldi mi, hep böyle kömür tozunun sisinin altında günler geçiriyor. Bu konu da ayrım yapmadan söylemek gerekiyor. Evlerde yakıt olarak kömür kullanılmaya başladığı senelerden beri bu dumandan herkes nasibini alıyor. Daha iyi ısınacağız, diye her yerde kömür kullanılırsa olacağı buydu. Çözüm noktasında evlerin bacalarında kömür dumanı ve tozu için filtreler kullanılabilir. Bunun yetkili makamlarca zorunlu hale getirilmesi işi bir parça çözer gibi. Öyle çok ta pahalı şeyler değil. Her eve uygun olanı da var. Aslında vatandaş kendisi bunu bir zorlama olmadan yapsa sıkıntının büyük bir kısmı zaten halledilir. Yani Bulancak’a doğalgaz gelecek diye, beklemenin bir manası yok. Doğalgaz görünürde 2020 Ocak ayında(bu ay içinde gelmiş olacaktı)gelmiş ve bağlantılar başlamış olacaktı. Olacaktı diyorum, daha çok bekleriz bu gidişle. Sorup soruşturunca bu iş çok uzayacak onu biliyorum. En erken 2023 senesinde ilk doğalgaz o da OSB’ne bağlantı yapılacak ve oradan ilçenin merkezine doğru gelecek. Bekleyelim bakalım, doğalgaz gelene kadar mevta olmaz isek, onu da görürüz. Olursak ta mezarlığa artık bir hat çekerlerde beni de mahcup ederler!        
Ekleme Tarihi: 03 Şubat 2020 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Doğalgaz gelene kadar mevta olacağız

Bir akşam önce gazetede işim bitince bisikletime atlayıp yola çıktım. Saat 6 buçuk(yani 18.30, bilerek böyle yazmıyorum, sonra bir ara değinirim buna) civarında ilçenin üzerine çökmüş sis perdesini görününce birkaç kare resim çektim. Hem haber olarak gazetede yazdık hem de köşeden birkaç kez konu hakkında kalem oynattım. Benim gibi bazı vatandaşlarda aynı konudan dert yanıyordu. Resim çekerken onlarında dikkatini çekince, “valla bezdik akşamları bu kömür dumanın ortalığı kokutmasından, zor nefes alıyoruz, dışarı çıkmak bile istemiyoruz” deyince “haklısınız fakat kaç kez yetkili kişilere ilettim ama bir netice alamadım” dedim.

Bulancak kış geldi mi, hep böyle kömür tozunun sisinin altında günler geçiriyor. Bu konu da ayrım yapmadan söylemek gerekiyor. Evlerde yakıt olarak kömür kullanılmaya başladığı senelerden beri bu dumandan herkes nasibini alıyor. Daha iyi ısınacağız, diye her yerde kömür kullanılırsa olacağı buydu. Çözüm noktasında evlerin bacalarında kömür dumanı ve tozu için filtreler kullanılabilir. Bunun yetkili makamlarca zorunlu hale getirilmesi işi bir parça çözer gibi. Öyle çok ta pahalı şeyler değil. Her eve uygun olanı da var. Aslında vatandaş kendisi bunu bir zorlama olmadan yapsa sıkıntının büyük bir kısmı zaten halledilir. Yani Bulancak’a doğalgaz gelecek diye, beklemenin bir manası yok. Doğalgaz görünürde 2020 Ocak ayında(bu ay içinde gelmiş olacaktı)gelmiş ve bağlantılar başlamış olacaktı. Olacaktı diyorum, daha çok bekleriz bu gidişle. Sorup soruşturunca bu iş çok uzayacak onu biliyorum. En erken 2023 senesinde ilk doğalgaz o da OSB’ne bağlantı yapılacak ve oradan ilçenin merkezine doğru gelecek. Bekleyelim bakalım, doğalgaz gelene kadar mevta olmaz isek, onu da görürüz. Olursak ta mezarlığa artık bir hat çekerlerde beni de mahcup ederler!        

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.