Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Doğal gaz gelene kadar nefeslerimizi tutacağız!

Son haftalarda en çok haber yaptığımız iki konudan biri(diğeri esnafın ve milletin alım gücünün artık sona geldiğine dair haberler) olan Bulancak’taki hava kirliğinin geldiği noktayı manşet olarak ta sayfalarımıza taşımıştık. Ancak bu konu ile ilgili insan sağlığını koruyacak olan tedbirler konusunda yetkili makamlardan tek bir çalışmayı da bu güne kadar duymuş değiliz. Şahsım olarak hava kirliğini sıkı takip etmeme rağmen; Bulancak’ta yakıt olarak kullanılan kömürün yandıktan sonra sabah ve akşamları ilçenin üzerinde bir sis bulutu gibi kalması ve sağlığımızı tehdit eder hale gelmesine rağmen, hiçbir uyarı yapılmadığı gibi, hava kirliliğinin takipçisi olan il sağlık müdürlüğünün ilgili birimlerinin tek bir açıklamasına da denk gelmedim. İl sağlık müdürlüğünün bu ilgili birimindeki çalışan personelin nasıl olsa mesaisini tamamlayıp evine gittiğini ve milletin sağlığının çok ta önemli olmadığı tahmin etmek zor olmasa gerekir.   Doğalgazın Bulancak’a gelmesinin şimdilik gecikeceğini de ifade etmekte sakınca yok. Daha ilçenin yüzde 50’sinde doğalgaz hattının döşendiği ve bu işi yapan firmanın ekonomik olarak sıkıntıda olduğunu ve bu işin epeyce uzayacağını bilgi olarak vereyim. Milletin sağlığının yakın takipçi olan il sağlık müdürlüğü sadece Bulancak ilçesinin değil, Giresun şehir merkezindeki doğalgaza rağmen etkili olan hava kirliği ve diğer ilçelerinde ki aynı sorunun devam ettiğinden bir haber olduğunu söyleyebilirim. Kömürün yakıt olarak kullanılmasında bir sorun yok. Parası ile kışın ısınmayı kömür ile yapanların dikkat etmesi gereken sağlık tedbirlerini yetkili makamların kış başlamadan anlatması, sıkı takip edilmesi, kalitesiz yakıtın engellenmesi, bacalara arıtıcı filtre takılmasının zorunlu hale getirilmesi ve kömürün doğru yakılması için yetkililerin milleti bilinçlendirmesi için de alleme olmasına gerek yoktur. İnsanların sağlığı elden gittikten sonra tedbir almanın mantığı da olmaz. Memleket yandıktan sonra su ile söndürmenin anlamı falanda olmaz. Bir işi de tam layık’ı ile yapsanız nazarı mı gelirsiniz diyorum ve yazıyı il sağlık müdürlüğüne doğru pas olarak yolluyorum!
Ekleme Tarihi: 30 Ocak 2019 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Doğal gaz gelene kadar nefeslerimizi tutacağız!

Son haftalarda en çok haber yaptığımız iki konudan biri(diğeri esnafın ve milletin alım gücünün artık sona geldiğine dair haberler) olan Bulancak’taki hava kirliğinin geldiği noktayı manşet olarak ta sayfalarımıza taşımıştık.

Ancak bu konu ile ilgili insan sağlığını koruyacak olan tedbirler konusunda yetkili makamlardan tek bir çalışmayı da bu güne kadar duymuş değiliz. Şahsım olarak hava kirliğini sıkı takip etmeme rağmen; Bulancak’ta yakıt olarak kullanılan kömürün yandıktan sonra sabah ve akşamları ilçenin üzerinde bir sis bulutu gibi kalması ve sağlığımızı tehdit eder hale gelmesine rağmen, hiçbir uyarı yapılmadığı gibi, hava kirliliğinin takipçisi olan il sağlık müdürlüğünün ilgili birimlerinin tek bir açıklamasına da denk gelmedim.

İl sağlık müdürlüğünün bu ilgili birimindeki çalışan personelin nasıl olsa mesaisini tamamlayıp evine gittiğini ve milletin sağlığının çok ta önemli olmadığı tahmin etmek zor olmasa gerekir.  

Doğalgazın Bulancak’a gelmesinin şimdilik gecikeceğini de ifade etmekte sakınca yok. Daha ilçenin yüzde 50’sinde doğalgaz hattının döşendiği ve bu işi yapan firmanın ekonomik olarak sıkıntıda olduğunu ve bu işin epeyce uzayacağını bilgi olarak vereyim.

Milletin sağlığının yakın takipçi olan il sağlık müdürlüğü sadece Bulancak ilçesinin değil, Giresun şehir merkezindeki doğalgaza rağmen etkili olan hava kirliği ve diğer ilçelerinde ki aynı sorunun devam ettiğinden bir haber olduğunu söyleyebilirim.

Kömürün yakıt olarak kullanılmasında bir sorun yok. Parası ile kışın ısınmayı kömür ile yapanların dikkat etmesi gereken sağlık tedbirlerini yetkili makamların kış başlamadan anlatması, sıkı takip edilmesi, kalitesiz yakıtın engellenmesi, bacalara arıtıcı filtre takılmasının zorunlu hale getirilmesi ve kömürün doğru yakılması için yetkililerin milleti bilinçlendirmesi için de alleme olmasına gerek yoktur.

İnsanların sağlığı elden gittikten sonra tedbir almanın mantığı da olmaz. Memleket yandıktan sonra su ile söndürmenin anlamı falanda olmaz.

Bir işi de tam layık’ı ile yapsanız nazarı mı gelirsiniz diyorum ve yazıyı il sağlık müdürlüğüne doğru pas olarak yolluyorum!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.