Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Dilenciyi bari rahat bırakın

Çok iş yapmışlar, alkış kıyamet edelim ve onları el üstünde tutalım.  Yahu bu ülkede dilenci denilen insanlar ilk kez mi insanlardan para istiyor ki; onları haberlere konu ediyorsunuz. Bir iki gün önce akşam haberlerinde bilmem hangi ilde bir dilenciyi zabıtalar yakalamış ve topladığı paraları saymışlar. Cebinden 14binliradan fazla para çıkmış. Bunu bir günde toplamış değil tabii… Birkaç günlük hasılatıdır büyük bir ihtimalle. Daha önce de böyle binlerce haber çıkmış ve yakalanan bu dilencilerden hep yüklü miktarda paralar çıkınca devlet tarafından el konulmuştu. Tamam çok güzel ve büyük paralar bunlar. Bu dilenciler kimseden zorla da para almıyor, işleri bu ve vatandaşta gönlünden ne koparsa veriyor. Çoğunun evi, arabası, dükkanı, bağı bahçesi varmış. Öyle dilendiği mıntıkalarda değil başka yerlerde, bu paralar ile satın almışlar ve iyi mal mülk edinmişler. Devlet yakalasın ve vergisini alacaksa alsın veya nasıl bir çözüm bulacaksa bulsun bu bizim dışımızda olan bir durum.  Kimseyi dilencilik yapıyor, diye hapse atamazsın, yasaklayamasın ve yasal olmayan bir şeyle suçlayamasın. Herkes çok para kazansa da bu iş sona ermez. Benim çocukluğumda da anlatılan, gördüğüm ve bildiğim dilencilik yapan(şimdi hepsi öte dünya da)bazı kişilerin “işte, şu kadar evi varmış, şu bina onunmuş” gibi çok şey duyardık. Hatta birini çok iyi tanırdım. Ona sorduklarında o da, hep kıvırtarak cevap verir ve “ya yok öyle bir şey” diyerek topu taca atardı. Onlarda kazandığının vergisini versin, yasal olsunlar, bunlar olacak şeyler. Olması gereken de, bu ülkede parayı hamutu ile götürenleri, çalanları, büyük, küçük vurgun vuranları, haksız kazanç için her yolu bulanları, hırsızları, dolandırıcıları, kayıt dışı götürenleri, kısaca hak hukuk tanımadan her türlü kazananı yakalamak ve aldıklarını hak edene vermektir. Bunu yaptın mı, işte o zaman görevini yapmış ve adalet dağıtmış olursun.  Var mı böyle bir durum, ehh işte öyle böyle dostlar alışverişte görsün misali olduğu kadarıyla oluyor. Fazlasını bu güne kadar kimse görmüş değil. Bunları yapmak zordur ve de gözü karalık ister. Onun için de siz, dilencileri yakalamaya devam edin.
Ekleme Tarihi: 08 Mart 2021 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Dilenciyi bari rahat bırakın

Çok iş yapmışlar, alkış kıyamet edelim ve onları el üstünde tutalım.  Yahu bu ülkede dilenci denilen insanlar ilk kez mi insanlardan para istiyor ki; onları haberlere konu ediyorsunuz. Bir iki gün önce akşam haberlerinde bilmem hangi ilde bir dilenciyi zabıtalar yakalamış ve topladığı paraları saymışlar. Cebinden 14binliradan fazla para çıkmış. Bunu bir günde toplamış değil tabii…

Birkaç günlük hasılatıdır büyük bir ihtimalle. Daha önce de böyle binlerce haber çıkmış ve yakalanan bu dilencilerden hep yüklü miktarda paralar çıkınca devlet tarafından el konulmuştu. Tamam çok güzel ve büyük paralar bunlar. Bu dilenciler kimseden zorla da para almıyor, işleri bu ve vatandaşta gönlünden ne koparsa veriyor.

Çoğunun evi, arabası, dükkanı, bağı bahçesi varmış. Öyle dilendiği mıntıkalarda değil başka yerlerde, bu paralar ile satın almışlar ve iyi mal mülk edinmişler. Devlet yakalasın ve vergisini alacaksa alsın veya nasıl bir çözüm bulacaksa bulsun bu bizim dışımızda olan bir durum.  Kimseyi dilencilik yapıyor, diye hapse atamazsın, yasaklayamasın ve yasal olmayan bir şeyle suçlayamasın. Herkes çok para kazansa da bu iş sona ermez. Benim çocukluğumda da anlatılan, gördüğüm ve bildiğim dilencilik yapan(şimdi hepsi öte dünya da)bazı kişilerin “işte, şu kadar evi varmış, şu bina onunmuş” gibi çok şey duyardık. Hatta birini çok iyi tanırdım. Ona sorduklarında o da, hep kıvırtarak cevap verir ve “ya yok öyle bir şey” diyerek topu taca atardı. Onlarda kazandığının vergisini versin, yasal olsunlar, bunlar olacak şeyler.

Olması gereken de, bu ülkede parayı hamutu ile götürenleri, çalanları, büyük, küçük vurgun vuranları, haksız kazanç için her yolu bulanları, hırsızları, dolandırıcıları, kayıt dışı götürenleri, kısaca hak hukuk tanımadan her türlü kazananı yakalamak ve aldıklarını hak edene vermektir. Bunu yaptın mı, işte o zaman görevini yapmış ve adalet dağıtmış olursun.  Var mı böyle bir durum, ehh işte öyle böyle dostlar alışverişte görsün misali olduğu kadarıyla oluyor. Fazlasını bu güne kadar kimse görmüş değil.

Bunları yapmak zordur ve de gözü karalık ister. Onun için de siz, dilencileri yakalamaya devam edin.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.