Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Devletin raporunun geçmediği yerler mi var?

Pazartesi günü bir muhtarımızın yanına uğramış çay içiyordum. Oradan buradan sohbet ederken, bir vatandaşımız geldi ve ikametgah belgesi istedi. Muhtar, ne için istediğini, sordu. Vatandaşta işe gerçeği için gerekli olduğunu ifade etti. Şudur budur diye sohbet ederken, vatandaş, sağlık raporu da alacağını bunun içinde Giresun’da bir özel hastaneye gideceğini, buradan alacağı sağlık raporuna da 80lira vereceğini söyleyince, muhtar da, “niye, devlet hastanesinden alacağın rapor olmuyor mu? diye sorunca, vatandaş,  ‘onu kabul etmiyorlar işe girerken, özel hastane ile anlaşmışlar, devletin raporu geçmezmiş, onun için özele gitmek zorundayız’ dedi. Bu iş yeri Giresun’da özel bir işyeri, ismini de söyledi, ancak burada yazmanın bir anlamı yok. Özel bir işyeridir bunu anlarız. Sağlık raporu da istersin de, illaki özel hastane olacak ve cebinden 80 lira vereceksin. Birde devletin doktorunun verdiği raporu kabul etmeyeceksin. Yoksa bu doktorlar tıp fakültesini falan bitirtmedi mi acaba? Özelden alınan sağlık raporunun boncuğu falan mı var? Altın yaldızla mı kaplanmış ki? Vatandaş Bulancak’tan çıkacak, özel hastaneye gidecek, rapor alacak, olmadı birkaç tahlil istenecek kendisinden, onlarda birkaç lira tutacak, 150-200 lira bir masraf daha çıkmış olacak ve bu raporu alarak iş yerine verecek. Devletten alsa, daha az bir masrafla işini görecek. Fakat, iş yeri “ne hikmet ise” ille de özel hastanenin raporu, diye tutturmuş. Bana çok garip geldi. Özel sağlık sektörü para kazanacak, diye bu uygulamanın bir anlamı yok. Bu işi biraz araştırıp, yetkili yerlere soracağım. Aslında bu işin en çok şaşırtan tarafı, devletin doktorunun raporunun, bu ülkede faaliyette olan bir özel iş yerinde geçmemesi, sorgulanması gereken bir durumdur. Bakalım ne gibi bir şey ile karşılaşacağız! Vardır bu işin bir çıkmaz sokağı, diyelim…    
Ekleme Tarihi: 16 Haziran 2020 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

Devletin raporunun geçmediği yerler mi var?

Pazartesi günü bir muhtarımızın yanına uğramış çay içiyordum. Oradan buradan sohbet ederken, bir vatandaşımız geldi ve ikametgah belgesi istedi. Muhtar, ne için istediğini, sordu. Vatandaşta işe gerçeği için gerekli olduğunu ifade etti. Şudur budur diye sohbet ederken, vatandaş, sağlık raporu da alacağını bunun içinde Giresun’da bir özel hastaneye gideceğini, buradan alacağı sağlık raporuna da 80lira vereceğini söyleyince, muhtar da, “niye, devlet hastanesinden alacağın rapor olmuyor mu? diye sorunca, vatandaş,  ‘onu kabul etmiyorlar işe girerken, özel hastane ile anlaşmışlar, devletin raporu geçmezmiş, onun için özele gitmek zorundayız’ dedi.

Bu iş yeri Giresun’da özel bir işyeri, ismini de söyledi, ancak burada yazmanın bir anlamı yok. Özel bir işyeridir bunu anlarız.

Sağlık raporu da istersin de, illaki özel hastane olacak ve cebinden 80 lira vereceksin. Birde devletin doktorunun verdiği raporu kabul etmeyeceksin. Yoksa bu doktorlar tıp fakültesini falan bitirtmedi mi acaba?

Özelden alınan sağlık raporunun boncuğu falan mı var?

Altın yaldızla mı kaplanmış ki?

Vatandaş Bulancak’tan çıkacak, özel hastaneye gidecek, rapor alacak, olmadı birkaç tahlil istenecek kendisinden, onlarda birkaç lira tutacak, 150-200 lira bir masraf daha çıkmış olacak ve bu raporu alarak iş yerine verecek.

Devletten alsa, daha az bir masrafla işini görecek. Fakat, iş yeri “ne hikmet ise” ille de özel hastanenin raporu, diye tutturmuş. Bana çok garip geldi. Özel sağlık sektörü para kazanacak, diye bu uygulamanın bir anlamı yok. Bu işi biraz araştırıp, yetkili yerlere soracağım.

Aslında bu işin en çok şaşırtan tarafı, devletin doktorunun raporunun, bu ülkede faaliyette olan bir özel iş yerinde geçmemesi, sorgulanması gereken bir durumdur. Bakalım ne gibi bir şey ile karşılaşacağız! Vardır bu işin bir çıkmaz sokağı, diyelim…    

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.