Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

DEĞİŞİM SİNSİCE İŞLİYOR

İnsan kendi hayatındaki değişimi bile kolay kolay hissedemez. Bunu fark etmek için sürekli aynanın karşısında olunmalı ve başkaları tarafından söylendiğinde anlaşılır. Yaşımız epeyce bir kemale erdiğinde, huyumuz, suyumuzda ortaya çıkan karakter ve kişilik değişikliklerini hep dışarıdan bakanların gözü ile görebildim. Her şey hayatımızın içinde karşılaştığımız şeyler ile bir yol bulur ve bizi hamur gibi yoğurarak, bir yapıya kavuşturur. Çocukluğumuzda, gençliğimizde ve bugünkü halimize kadar değişim, dönüşüm, yani tekamül, olgunlaşma, çok yavaş ve ince bir çizgide olur. İnsanoğluna has olan bu değişim, bazen dışarıdan değişime uğratılmaya çalışılır. Bunu da sanki biz istiyormuşuz gibi, sunarak yaparlar. Hayatın içinde olan biten, 30-40 sene önce bizi bazı şeyler pek sarsmasa bile, son birkaç sene içinde nereden estiğini bilmediğimiz bir rüzgarın tesiri ile sinsice bir değişim ile kabul görmüş halde devam ediyor. Nasıl bir rüzgar olduğunu kestiremediğimiz bu hal, her yerden bize dayatılmaya çalışılıyor. Beni çok ekilemez bu işler. Şerbetli doğduğum içinde, hemen zokayı yutmam. Epeyce bir zaman bu değişim zırvaları ile insanlık tarihini kontrol etmek isteyen yapıların hikayelerini takip ediyorum. Sanki insanlar değişirse bunlar rahat edecek gibiler. Daha gençlik çağımda duyduğum bu hikayelerin boş olduğunu çokça araştırınca anladım. Akıl tutulması denilen bir iştah ile bunu hala yapıyorlar. İnsan, doğar, büyür ve vadesi geldiğinde bu Dünyadan ahirete intikal eder. Bunun lamı cimi yok. Hep aynı hikaye devam eder. Hepsi yaratıcının dediği gibi olur ve biter. Bu değişim bizim gördüğümüz kadarıyladır. Bazısı buna meşrebince, madde der, kim evrim der, kimi enerji der durur. Şimdi bunu yeni bir din formatına uydurmak için teknoloji, bilim, internet, yapay zeka, diziler, filmler, kitaplar, gazeteler, reklamlar, oyunlar, salgın, hastalık gibi çok sayıda alanda yaparak değişimin insanın faydasına olduğunu anlatmaya çabalıyorlar. Bütün hengame bundan ibaret. Kendilerini bir yaratıcı yerine koyan bu yapılar, her şey değişir diyerek, sinsi planlarını sözcüleri ile sızdırmaktadır. Görünen bütün sıkıntıların altında bu var. Biri olmaz ise biri, ille de sizi insanlıktan başka bir şeye dönüştüreceğiz, diyerek başımızı gözümü döndürüyorlar. Mevzuya uzak olanlarda olan biteni, kendince izliyor. Dikkatli olmakta fayda var.                            
Ekleme Tarihi: 11 Kasım 2021 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

DEĞİŞİM SİNSİCE İŞLİYOR

İnsan kendi hayatındaki değişimi bile kolay kolay hissedemez. Bunu fark etmek için sürekli aynanın karşısında olunmalı ve başkaları tarafından söylendiğinde anlaşılır. Yaşımız epeyce bir kemale erdiğinde, huyumuz, suyumuzda ortaya çıkan karakter ve kişilik değişikliklerini hep dışarıdan bakanların gözü ile görebildim. Her şey hayatımızın içinde karşılaştığımız şeyler ile bir yol bulur ve bizi hamur gibi yoğurarak, bir yapıya kavuşturur. Çocukluğumuzda, gençliğimizde ve bugünkü halimize kadar değişim, dönüşüm, yani tekamül, olgunlaşma, çok yavaş ve ince bir çizgide olur. İnsanoğluna has olan bu değişim, bazen dışarıdan değişime uğratılmaya çalışılır. Bunu da sanki biz istiyormuşuz gibi, sunarak yaparlar. Hayatın içinde olan biten, 30-40 sene önce bizi bazı şeyler pek sarsmasa bile, son birkaç sene içinde nereden estiğini bilmediğimiz bir rüzgarın tesiri ile sinsice bir değişim ile kabul görmüş halde devam ediyor. Nasıl bir rüzgar olduğunu kestiremediğimiz bu hal, her yerden bize dayatılmaya çalışılıyor. Beni çok ekilemez bu işler. Şerbetli doğduğum içinde, hemen zokayı yutmam. Epeyce bir zaman bu değişim zırvaları ile insanlık tarihini kontrol etmek isteyen yapıların hikayelerini takip ediyorum. Sanki insanlar değişirse bunlar rahat edecek gibiler.

Daha gençlik çağımda duyduğum bu hikayelerin boş olduğunu çokça araştırınca anladım. Akıl tutulması denilen bir iştah ile bunu hala yapıyorlar. İnsan, doğar, büyür ve vadesi geldiğinde bu Dünyadan ahirete intikal eder. Bunun lamı cimi yok. Hep aynı hikaye devam eder. Hepsi yaratıcının dediği gibi olur ve biter. Bu değişim bizim gördüğümüz kadarıyladır. Bazısı buna meşrebince, madde der, kim evrim der, kimi enerji der durur.

Şimdi bunu yeni bir din formatına uydurmak için teknoloji, bilim, internet, yapay zeka, diziler, filmler, kitaplar, gazeteler, reklamlar, oyunlar, salgın, hastalık gibi çok sayıda alanda yaparak değişimin insanın faydasına olduğunu anlatmaya çabalıyorlar. Bütün hengame bundan ibaret. Kendilerini bir yaratıcı yerine koyan bu yapılar, her şey değişir diyerek, sinsi planlarını sözcüleri ile sızdırmaktadır. Görünen bütün sıkıntıların altında bu var. Biri olmaz ise biri, ille de sizi insanlıktan başka bir şeye dönüştüreceğiz, diyerek başımızı gözümü döndürüyorlar. Mevzuya uzak olanlarda olan biteni, kendince izliyor. Dikkatli olmakta fayda var.                            

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.