Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Dayısı dümende olanların işi kaymak gibi!

Dün akşamüstü bir arkadaşın iş yerinde sohbet ediyordum. İşyerinde arkadaşım ve ona iş yaptıran birde müşterisi vardı. Mevzu Mart sonunda yapılan yerel seçimlerden milletin geçim derdine kadar her ailenin yaşadığı sıkıntılar ile ilgili geniş bir yelpazede de gidip geldi. Sonra bu müşteri olan kişi işini geliştirmek için(Küçükada Köyünden) DOKAP’tan teşvik konusunda talepte bulunmuş. DOKAP köye gitmiş ve vatandaşın yerini incelemiş. Ne yapılması lazım onu bu vatandaşa anlatmışlar. Vatandaşta detaylar için DOKAP’a birkaç kez gitmesine rağmen, bir türlü teşvik konusunda adım atamamış. Bu teşvikle ilgili zaman yaklaşık 1 yılı bulmuş ama; DOKAP bu vatandaşın istediği teşvik için sürekli bir engel çıkartarak vatandaşı bezdirmiş. Vatandaşımız bu DOKAP’tan bir halt olmayacağını anlamış ve zar zorda olsa bir bankadan kredi çekerek işini biraz daha verimli hale getirmiş. Şimdi DOKAP’cı bu beyzadeler ‘Yok böyle bir şey olmaz, söz konusu değildir’ diyeceklerdir. Vatandaş kendisi anlattı. Benim içinde vatandaşın beyanı makbuldür. Bende ‘Ya kardeşim senin tanıdığın bir siyasi yok muydu? Bu kadar zaman niye DOKAP kapılarında dert anlatmaya çalıştın ki’ dedim. ‘Ben sadece oy atan bir vatandaşım, ne bileyim bu işlerin böyle olduğunu, onca zamanım bunların kapısında geçti. Ben işe başlayacakmışım, buradan gelir sağlayacakmışım, sonra da gidip bunlara bir proje sunup, ondan sonra teşvik alacakmışım. Hem bende birde bu iktidar partisinin destekçisiyim. Ancak üyeliğim yok’ deyince, bende; ‘Bak bu sende eksik olan şey’ dedim. ‘Bulancak’ta, Bulancak’ta yoksa Giresun’da dümende bir dayın olacak. İlçe başkanı olur, il başkanı olur, bunlar kesmez ise milletvekilleri ne güne duruyor, onlara derdin teşviği, onlar anında yaparlardı senin işini. Birde partiye üyeysen, hiçbir ayak bağı olmazdı önünde’ dedim. Vatandaş güldü ve ‘Yok yahu biz o kadar güçlü değiliz, kendi işimizi kendimiz hallettik. Onlara muhtaç olacağıma, alın teri ile çalışırım. Bende bize DOKAP’ın hakikaten destek olacağını zannediyordum’  diye sözlerini bağladı. Olay bu, bir vatandaşının teşvik hikayesi. Bende çok sayıda bu; DOKAP’la teşvik mesaisinde bulunan nice siyasinin nasıl teşvik aldığını, hemi de öyle bir saatte imzaların nasıl atıldığını biliyorum. Bu vatandaşın bilmediği ise; dayısının dümende olacağı konusuydu. Nerden bilsin demi?
Ekleme Tarihi: 18 Nisan 2019 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

Dayısı dümende olanların işi kaymak gibi!

Dün akşamüstü bir arkadaşın iş yerinde sohbet ediyordum. İşyerinde arkadaşım ve ona iş yaptıran birde müşterisi vardı. Mevzu Mart sonunda yapılan yerel seçimlerden milletin geçim derdine kadar her ailenin yaşadığı sıkıntılar ile ilgili geniş bir yelpazede de gidip geldi.

Sonra bu müşteri olan kişi işini geliştirmek için(Küçükada Köyünden) DOKAP’tan teşvik konusunda talepte bulunmuş. DOKAP köye gitmiş ve vatandaşın yerini incelemiş. Ne yapılması lazım onu bu vatandaşa anlatmışlar. Vatandaşta detaylar için DOKAP’a birkaç kez gitmesine rağmen, bir türlü teşvik konusunda adım atamamış. Bu teşvikle ilgili zaman yaklaşık 1 yılı bulmuş ama; DOKAP bu vatandaşın istediği teşvik için sürekli bir engel çıkartarak vatandaşı bezdirmiş.

Vatandaşımız bu DOKAP’tan bir halt olmayacağını anlamış ve zar zorda olsa bir bankadan kredi çekerek işini biraz daha verimli hale getirmiş.

Şimdi DOKAP’cı bu beyzadeler ‘Yok böyle bir şey olmaz, söz konusu değildir’ diyeceklerdir. Vatandaş kendisi anlattı. Benim içinde vatandaşın beyanı makbuldür.

Bende ‘Ya kardeşim senin tanıdığın bir siyasi yok muydu? Bu kadar zaman niye DOKAP kapılarında dert anlatmaya çalıştın ki’ dedim. ‘Ben sadece oy atan bir vatandaşım, ne bileyim bu işlerin böyle olduğunu, onca zamanım bunların kapısında geçti. Ben işe başlayacakmışım, buradan gelir sağlayacakmışım, sonra da gidip bunlara bir proje sunup, ondan sonra teşvik alacakmışım.

Hem bende birde bu iktidar partisinin destekçisiyim. Ancak üyeliğim yok’ deyince, bende; ‘Bak bu sende eksik olan şey’ dedim.

‘Bulancak’ta, Bulancak’ta yoksa Giresun’da dümende bir dayın olacak. İlçe başkanı olur, il başkanı olur, bunlar kesmez ise milletvekilleri ne güne duruyor, onlara derdin teşviği, onlar anında yaparlardı senin işini. Birde partiye üyeysen, hiçbir ayak bağı olmazdı önünde’ dedim.

Vatandaş güldü ve ‘Yok yahu biz o kadar güçlü değiliz, kendi işimizi kendimiz hallettik. Onlara muhtaç olacağıma, alın teri ile çalışırım. Bende bize DOKAP’ın hakikaten destek olacağını zannediyordum’  diye sözlerini bağladı.

Olay bu, bir vatandaşının teşvik hikayesi.

Bende çok sayıda bu; DOKAP’la teşvik mesaisinde bulunan nice siyasinin nasıl teşvik aldığını, hemi de öyle bir saatte imzaların nasıl atıldığını biliyorum.

Bu vatandaşın bilmediği ise; dayısının dümende olacağı konusuydu. Nerden bilsin demi?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.