Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

COVİD DEPREM ALTINDA KALDI

Kaç defa yazdık ve sağda solda anlatıp durduk. Covid baştan aşağı yalan dolan ve milletleri köle yapma düzeni için yola çıkan bir senaryodur diye diye dilimizde tüy bitmişti. Covid oyunu süresince bakanlığın her gün yayınladığı bir rapor vardı. Hatırlarsınız, insanları korkutmak için nerede ise saat başı şu kadar ölüm, şu kadar yoğun bakım, şu kadar vaka var, diye gözümüze sokulan rakamların tamamı geçen gün açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamada, salgın senaryosu içinde bir türlü açıklanmayan ölüm sayıları, bütün ölüm sayıları, kalpten, beyin kanaması, kazalarda, çok sayıda farklı hastalıklarda, aklınıza gelen diğer vakalarda ölenlerin rakamları 3 sene derken açıklandı. Bu rakamların içinde covitten hayatını kaybedenlerin sayısı günlük ölüm oranı içinde sadece bir kez artmış. 2022 senesinde bu oran yüzde 10 olmuş. Bilmiyoruz niye bu artmış, niye saklanmış bu konuda bir açıklama yapmamışlar. Belki de vatandaş bilmesin demişler olabilir. Hem saklanacak ne vardı ki? Yoksa başka bir şeyden vefatlar oldu da çoğunu covid olarak mı kayda geçtiler, tek bir açıklama yok. Tamda ülkemiz deprem afeti ile mücadele ederken, insanlar bu ağır durum ile alakalı bir sıkıntı içindeyken, hop bu rakamlar açıklanmış. Öyle çok ta, ses getirecek şekilde bir açıklama olmamış. Açıklayalım ancak, fazlada göze batmasın misali olmuş bu açıklama. Kaç kişi gördü, okudu, duydu bilmiyorum. Tv’lerde falan da yer almadı. Gürültü çıkmasın diye herhalde. Üç beş gazete ve birkaç haber sitesinde çok abartmadan yer aldı. Hani virüs şöyle yapar, böyle nefesimizi keser, işin uzmanı olduğu ifade edilenlerce yapılan açıklamaları tam sayfalarda, tv’lerde insanı bezdirircesine saniye saniye, sosyal mecrada ise habire döndürüp duranlar, bu raporu görme bile görmedi diyebilirim. Yoksa covid diye bir şey olmadı mı? Birileri yeni dünya düzeni diyerek hepimizi öyle bir kafaya aldı ki akıl alacak gibi değildi. Şimdi çevir kazı yanmasın ayağına küçük küçük haberler ile unutturma taktiğini sahaya sürüyorlar. Nasıl olsa, deprem ülkemizi kendinden geçirdi, kimse covid, movid falan takip etmez diyerek TİK, rakamları açıklayalım, soran eden olursa, “yahu biz yayınladık, bir daha yayınlayamayız” diyerek topu saha dışına atabilir. Arşivimize aldık, yani yemeyiz. Kitapta yerini alacak. Deprem covidi bile yerle bir etti. Hadi hepimize geçmiş olsun.     
Ekleme Tarihi: 03 Mart 2023 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

COVİD DEPREM ALTINDA KALDI

Kaç defa yazdık ve sağda solda anlatıp durduk. Covid baştan aşağı yalan dolan ve milletleri köle yapma düzeni için yola çıkan bir senaryodur diye diye dilimizde tüy bitmişti. Covid oyunu süresince bakanlığın her gün yayınladığı bir rapor vardı. Hatırlarsınız, insanları korkutmak için nerede ise saat başı şu kadar ölüm, şu kadar yoğun bakım, şu kadar vaka var, diye gözümüze sokulan rakamların tamamı geçen gün açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamada, salgın senaryosu içinde bir türlü açıklanmayan ölüm sayıları, bütün ölüm sayıları, kalpten, beyin kanaması, kazalarda, çok sayıda farklı hastalıklarda, aklınıza gelen diğer vakalarda ölenlerin rakamları 3 sene derken açıklandı. Bu rakamların içinde covitten hayatını kaybedenlerin sayısı günlük ölüm oranı içinde sadece bir kez artmış. 2022 senesinde bu oran yüzde 10 olmuş. Bilmiyoruz niye bu artmış, niye saklanmış bu konuda bir açıklama yapmamışlar. Belki de vatandaş bilmesin demişler olabilir.

Hem saklanacak ne vardı ki? Yoksa başka bir şeyden vefatlar oldu da çoğunu covid olarak mı kayda geçtiler, tek bir açıklama yok. Tamda ülkemiz deprem afeti ile mücadele ederken, insanlar bu ağır durum ile alakalı bir sıkıntı içindeyken, hop bu rakamlar açıklanmış. Öyle çok ta, ses getirecek şekilde bir açıklama olmamış. Açıklayalım ancak, fazlada göze batmasın misali olmuş bu açıklama. Kaç kişi gördü, okudu, duydu bilmiyorum. Tv’lerde falan da yer almadı. Gürültü çıkmasın diye herhalde. Üç beş gazete ve birkaç haber sitesinde çok abartmadan yer aldı. Hani virüs şöyle yapar, böyle nefesimizi keser, işin uzmanı olduğu ifade edilenlerce yapılan açıklamaları tam sayfalarda, tv’lerde insanı bezdirircesine saniye saniye, sosyal mecrada ise habire döndürüp duranlar, bu raporu görme bile görmedi diyebilirim. Yoksa covid diye bir şey olmadı mı? Birileri yeni dünya düzeni diyerek hepimizi öyle bir kafaya aldı ki akıl alacak gibi değildi. Şimdi çevir kazı yanmasın ayağına küçük küçük haberler ile unutturma taktiğini sahaya sürüyorlar. Nasıl olsa, deprem ülkemizi kendinden geçirdi, kimse covid, movid falan takip etmez diyerek TİK, rakamları açıklayalım, soran eden olursa, “yahu biz yayınladık, bir daha yayınlayamayız” diyerek topu saha dışına atabilir. Arşivimize aldık, yani yemeyiz. Kitapta yerini alacak. Deprem covidi bile yerle bir etti. Hadi hepimize geçmiş olsun.     

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Esirettin Zehir
(03.03.2023 11:07 - #72275)
Tebrik ederim sevgili hocam, güzel bir yazı. Covid dönemi boyunca seninle aynı fikirleri paylaştım. Bu saneryoyu yazıp uygulayanların vebali depremde daha büyük felakete sebep olanların vebalinden daha fazla. İnsanlık üzerinde bir oyun oynandı ve buna sanatçısı futbolcusu siyasetçisi sağlıkcısı alet oldu. Allah bu milletin yardımcısı olsun
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.