Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Çok korktum valla!

Aklım gitti haberi okuyunca. Dedim ayvayı yedik bu sefer, çokta fazla zamanım kalmamış, diye korku ile haberin devamını okudum. Okudum ve “hay Allah sizin belanızı vermesin” diyerek kendime geldim. Bir yerde bilim adamları, bir araştırma yapmışlar ve Dünya’nın 5 milyon yıl önceki haline tekrar döneceğini ve sıcaklığın hayatı sona erdireceğini tespit etmişler. Ben önce bu kısmı okuyunca, tamam artık zaten bir ayağımda çukurda, diğeri de çukura yakın, birkaç yıla kalmaz, tası tarağı toplar öte dünyaya yolcu olurum, diye korktum yani! Sonra haberin diğer kalan kısmını okuduktan sonra da, “tüh Allah sizin müstahakkınızı versin, demekten de kendimi alamadım.  Meğersem, adamların dedikleri yıl 2300 yılı imiş. Bak sen şunların yaptığına, akşam akşam beni hüccetten götüreceklerdi. Biraz sonra kendime geldim ve ver ettim bunlara onca lafı. Madem 2300 yılında olacak bu sıcaklık artışı, ne diye şimdiden bizi, yerimizden hoplatıyorsunuz ki? Daha çok işimiz var bu dünya ile. Allah’ın izni ile tek ayak çukurda olsa da yiyecek ekmek varsa yeriz. Bilim adamları arada sırada böyle olur olmaz haberler ile bizi epeyce bir korkuya sokuyor ondan sonra da sevindirik etmek için, yok şu yıl, yok bu yıl, diye topu çevirip duruyorlar. Oynamayın bizim ayarımız ile de az buçuk kalan ömrümüzün geri kalanında sıkıntı çekmeden idame ettirelim. Zaten başımızda şimdilik korona belası var, önce onu bir def edelim gerisi kolay. Sıkıntıya gerek yok anlayacağınız. Geçinip gidiyoruz, kendi alemimiz de. Yıl daha 2020 var; 2300 öyle böyle 280 yıl var. Bende taş çatlasa Allah’ın izini ile olsa olsa 10-15 yıl daha çukurun kenarında beklerim. Yormayın beni ve insanları hemi bilim adamları…   Hani arada sırada en soğuk yıllar veya sıcak yıllar, diye çok açıklama ile karşı karşıya kalınca, insan ister istemez ürperiyor. Yapmayın bize böyle şakalar diyerek noktayı koyalım.            
Ekleme Tarihi: 24 Eylül 2020 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

Çok korktum valla!

Aklım gitti haberi okuyunca. Dedim ayvayı yedik bu sefer, çokta fazla zamanım kalmamış, diye korku ile haberin devamını okudum. Okudum ve “hay Allah sizin belanızı vermesin” diyerek kendime geldim. Bir yerde bilim adamları, bir araştırma yapmışlar ve Dünya’nın 5 milyon yıl önceki haline tekrar döneceğini ve sıcaklığın hayatı sona erdireceğini tespit etmişler. Ben önce bu kısmı okuyunca, tamam artık zaten bir ayağımda çukurda, diğeri de çukura yakın, birkaç yıla kalmaz, tası tarağı toplar öte dünyaya yolcu olurum, diye korktum yani!

Sonra haberin diğer kalan kısmını okuduktan sonra da, “tüh Allah sizin müstahakkınızı versin, demekten de kendimi alamadım.  Meğersem, adamların dedikleri yıl 2300 yılı imiş. Bak sen şunların yaptığına, akşam akşam beni hüccetten götüreceklerdi. Biraz sonra kendime geldim ve ver ettim bunlara onca lafı.

Madem 2300 yılında olacak bu sıcaklık artışı, ne diye şimdiden bizi, yerimizden hoplatıyorsunuz ki? Daha çok işimiz var bu dünya ile. Allah’ın izni ile tek ayak çukurda olsa da yiyecek ekmek varsa yeriz. Bilim adamları arada sırada böyle olur olmaz haberler ile bizi epeyce bir korkuya sokuyor ondan sonra da sevindirik etmek için, yok şu yıl, yok bu yıl, diye topu çevirip duruyorlar. Oynamayın bizim ayarımız ile de az buçuk kalan ömrümüzün geri kalanında sıkıntı çekmeden idame ettirelim. Zaten başımızda şimdilik korona belası var, önce onu bir def edelim gerisi kolay.

Sıkıntıya gerek yok anlayacağınız. Geçinip gidiyoruz, kendi alemimiz de. Yıl daha 2020 var; 2300 öyle böyle 280 yıl var. Bende taş çatlasa Allah’ın izini ile olsa olsa 10-15 yıl daha çukurun kenarında beklerim. Yormayın beni ve insanları hemi bilim adamları…  

Hani arada sırada en soğuk yıllar veya sıcak yıllar, diye çok açıklama ile karşı karşıya kalınca, insan ister istemez ürperiyor. Yapmayın bize böyle şakalar diyerek noktayı koyalım. 

          

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.