Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Çok aptalca, başka bir şey değil

Bunlar bizi iyice salak falan sanıyor. Yeni bir numara bulmuşlar, sabah akşam reklamı ve haberleri her yerde ard arda yapılıyor. İnsanoğlunu internetin içine hapsetmek için ha bire, göz kamaştıran bütün taktiler ile sahada tam saha pres yaparak, ille de alın ve evden dışarı çıkmayın diyerek saldırıyorlar. Benim için hikayeden başka şey değil. Uydurmuşlar bir sanal Dünya güzelliği, inanana satıyorlar. Her zaman söylediğim gibi, teknoloji, bilim, internet sadece ihtiyaç olduğu kadarıyla hayatımızda yer alabilir. Onun dışında insanoğluna tek bir faydası olduğuna inanmıyorum. Temiz hava, bol gıda, yeşil içinde bir hayat ve ahşabın hakim olduğu bir sadelik, bunun dışındakiler beni çokta alakadar etmiyor. Altımda bisiklet, bol bol yürümek, insanlar ile sohbet, muhabbet daha ne olsun! Bunun yanında sanal bir dünyanın adı bile olmaz. Ama adamlar şeytanın dediklerini yapmak için göz boyamanın her türlüsünü sahaya sürüyor ve özellikle yeni nesil denilen 20 yaş ve altındakileri düşünme yoksunu yapmak üzere planlarını uyguluyorlar. Temaları belli, “teknoloji her şeyi bilir ve yapar” teknoloji öncesi olanların tamamı hiçbir şey değil, teknoloji geldi ve her şeyi yaptı gibi bir akıl tutulmasının arifesinde elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bunun içinde son aylarda ülkemizde bu işin bayraktarlığını yapan çok sayıda, tv, internet sitesi, gazete, sosyal ağ, reklam alanları, haberler, programlar tam olarak bunun için her yerden atak yapıyor. Son misalde, metaverse diyerek ortaya çıkardıkları sanal bir oyun alanı veya dünya vat ederek cezbedici bir yanı varmış gibi yeni nesli kandırmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Bu oyun ve diğerlerindeki sanal dünyayı gerçek sananlar çok büyük bir mağlubiyet alacaklar. Bunun haberini yapan tv’de konuşan uzman, “bu oyunda evden çıkmadan maçı izlersin, dünyayı gezersin, hayallerinin(neymiş hayallerinin) yemek yersin, uyursun” gibi çok aptalca sözler söyleyerek balık avlamaya çabalıyordu. Nasıl bir kuyuya düşmüşüz ki, aval aval bunlara bakıyor ve bizi kurtarmasını bekliyoruz. Bunlar tam bir çete. Başka tanımları yok. Paradan başka bir şey tanımaz ve ona taparlar. Robot köleler için her yolu mubah görüyorlar ve onlara hizmet eden uşakları da bütün yalanlarını aynen tekrarlıyor ve zehri agu içinde sunmak için yarış yapıyorlar. Zor bir dönem ve mücadele büyük olacak gibi. Çeteye ve uşaklarına geçit yok diyoruz ve yolumuza bakıyoruz.               
Ekleme Tarihi: 28 Ekim 2021 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

Çok aptalca, başka bir şey değil

Bunlar bizi iyice salak falan sanıyor. Yeni bir numara bulmuşlar, sabah akşam reklamı ve haberleri her yerde ard arda yapılıyor. İnsanoğlunu internetin içine hapsetmek için ha bire, göz kamaştıran bütün taktiler ile sahada tam saha pres yaparak, ille de alın ve evden dışarı çıkmayın diyerek saldırıyorlar. Benim için hikayeden başka şey değil. Uydurmuşlar bir sanal Dünya güzelliği, inanana satıyorlar. Her zaman söylediğim gibi, teknoloji, bilim, internet sadece ihtiyaç olduğu kadarıyla hayatımızda yer alabilir. Onun dışında insanoğluna tek bir faydası olduğuna inanmıyorum. Temiz hava, bol gıda, yeşil içinde bir hayat ve ahşabın hakim olduğu bir sadelik, bunun dışındakiler beni çokta alakadar etmiyor. Altımda bisiklet, bol bol yürümek, insanlar ile sohbet, muhabbet daha ne olsun! Bunun yanında sanal bir dünyanın adı bile olmaz. Ama adamlar şeytanın dediklerini yapmak için göz boyamanın her türlüsünü sahaya sürüyor ve özellikle yeni nesil denilen 20 yaş ve altındakileri düşünme yoksunu yapmak üzere planlarını uyguluyorlar. Temaları belli, “teknoloji her şeyi bilir ve yapar” teknoloji öncesi olanların tamamı hiçbir şey değil, teknoloji geldi ve her şeyi yaptı gibi bir akıl tutulmasının arifesinde elinden geleni yapmaya çalışıyor.

Bunun içinde son aylarda ülkemizde bu işin bayraktarlığını yapan çok sayıda, tv, internet sitesi, gazete, sosyal ağ, reklam alanları, haberler, programlar tam olarak bunun için her yerden atak yapıyor. Son misalde, metaverse diyerek ortaya çıkardıkları sanal bir oyun alanı veya dünya vat ederek cezbedici bir yanı varmış gibi yeni nesli kandırmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Bu oyun ve diğerlerindeki sanal dünyayı gerçek sananlar çok büyük bir mağlubiyet alacaklar. Bunun haberini yapan tv’de konuşan uzman, “bu oyunda evden çıkmadan maçı izlersin, dünyayı gezersin, hayallerinin(neymiş hayallerinin) yemek yersin, uyursun” gibi çok aptalca sözler söyleyerek balık avlamaya çabalıyordu. Nasıl bir kuyuya düşmüşüz ki, aval aval bunlara bakıyor ve bizi kurtarmasını bekliyoruz. Bunlar tam bir çete. Başka tanımları yok. Paradan başka bir şey tanımaz ve ona taparlar. Robot köleler için her yolu mubah görüyorlar ve onlara hizmet eden uşakları da bütün yalanlarını aynen tekrarlıyor ve zehri agu içinde sunmak için yarış yapıyorlar. Zor bir dönem ve mücadele büyük olacak gibi. Çeteye ve uşaklarına geçit yok diyoruz ve yolumuza bakıyoruz.               

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.