Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Çocuklara eziyet ediliyor

Dün Piraziz’de gazete dağıtımını yaparken Piraziz SMYO’nun oradaki yol üzerinde anaokulu öğrencilerine rast geldim. Birkaç öğrenci öğle yemeği için evlerine ya da döner ekmekçiye gidiyorlardı. Birisi tombul hali ile dikkatimi çekti. Bu çocuk 5-6 yaşlarında veya daha küçük olabilir; durdurup ta sormadım. Boyu da kısa ve o yaşlarda 50 kilo civarında veya daha kiloluydu tahminen. Elinde de abur cubur denilen bir şey vardı onu da bir yandan yiyordu. Onlar beni geçtiler ve gittiler. On, onbeş metre gitmeden yine bir grup çocuk öğrenci de(okul formaları aynı tipti) yemeğe gidiyorlardı herhalde. Yine içlerinden birisi aynı boy bos aynı tombulluk ile dikkatimi çekti. Onlarda yanımda geçip gitti ve “bu çocuklarının hali harap yahu” dedim içimden. Ana baba bu çocukları nasıl böyle, ha bire yedirip kilo almasına göz yumuyor ki? İnsanlarda kilonun çok önemli sağlık sorunlarına yol açtığını bilmiyorlar mı? Hele küçük yaştaki çocukların hayatlarını zehir edildiğinden haberdar değiller mi? Kendi yaş ve boyu ne ise ona göre kilo alımı olmalıdır. Hiç mi bu konularda bilgi sahi değiller! Yahu kilo demek sağlıktan olmak demektir! Ben bile birkaç kilo aldığımda haritayı pusulayı şaşırıyordum. Hem de sporun içinde, günün nerede ise 24 saatinde hareket eden biri olarak az kalsın ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kalacaktım. Kalpten tutunda, böbreklere kadar her türlü hastalık kilodan geliyor. Çocuklarda sağlıklı büyümez ise, gelecek nesillerde ki, hastalıkların nasıl insanı esir alacağını hesap edin. Bu çocuklara ana baba eziyet etmeyi seviyor anlaşılan. Az yemeyle kimse ölmez, çocuklarınıza eziyete gerek yok.        
Ekleme Tarihi: 27 Kasım 2019 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Çocuklara eziyet ediliyor

Dün Piraziz’de gazete dağıtımını yaparken Piraziz SMYO’nun oradaki yol üzerinde anaokulu öğrencilerine rast geldim. Birkaç öğrenci öğle yemeği için evlerine ya da döner ekmekçiye gidiyorlardı. Birisi tombul hali ile dikkatimi çekti. Bu çocuk 5-6 yaşlarında veya daha küçük olabilir; durdurup ta sormadım. Boyu da kısa ve o yaşlarda 50 kilo civarında veya daha kiloluydu tahminen. Elinde de abur cubur denilen bir şey vardı onu da bir yandan yiyordu. Onlar beni geçtiler ve gittiler. On, onbeş metre gitmeden yine bir grup çocuk öğrenci de(okul formaları aynı tipti) yemeğe gidiyorlardı herhalde. Yine içlerinden birisi aynı boy bos aynı tombulluk ile dikkatimi çekti.

Onlarda yanımda geçip gitti ve “bu çocuklarının hali harap yahu” dedim içimden. Ana baba bu çocukları nasıl böyle, ha bire yedirip kilo almasına göz yumuyor ki? İnsanlarda kilonun çok önemli sağlık sorunlarına yol açtığını bilmiyorlar mı? Hele küçük yaştaki çocukların hayatlarını zehir edildiğinden haberdar değiller mi? Kendi yaş ve boyu ne ise ona göre kilo alımı olmalıdır. Hiç mi bu konularda bilgi sahi değiller!

Yahu kilo demek sağlıktan olmak demektir! Ben bile birkaç kilo aldığımda haritayı pusulayı şaşırıyordum. Hem de sporun içinde, günün nerede ise 24 saatinde hareket eden biri olarak az kalsın ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kalacaktım. Kalpten tutunda, böbreklere kadar her türlü hastalık kilodan geliyor. Çocuklarda sağlıklı büyümez ise, gelecek nesillerde ki, hastalıkların nasıl insanı esir alacağını hesap edin. Bu çocuklara ana baba eziyet etmeyi seviyor anlaşılan. Az yemeyle kimse ölmez, çocuklarınıza eziyete gerek yok.        

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.