Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

“CISSS” SAKIN BUNDAN SAKIN BAHSETME?

Sonra elin yanar; hatta bedenin ve kalan kısmı kalırsa da asitle yok edilirsin. “Cıssss” derler adama, olur olmaz bahsedilmez bu adamlardan ve mevzulardan. Bende öyle bilirdim liseye geçene ve buradan mezun olana kadar. Her şey kendiliğinden olur, her şey tesadüf ile olur ve öyle gider sanırdım(dık). Kitaplar, gazeteler, dergiler ve sonra hayatımıza giren tv’lerden bize böyle aktarılır ve saf saf devam ederdik. Hayatımız çok güzel olmasa bile, idare edeceğimiz kadar yuvarlanıp gidiyorduk. Yavaşta olsa aklımız başımıza geldiğinde, hayatın hiçte öyle olmadığı ve ülkemizde dahil, olan biten çok şeyin birileri, birisi veya bir gücün denetiminde hareket ettiğini, bu hareketi de sağlayan bir yapının olduğunu öğrendik. Bu öğrendik lafı beni ve buna inanan kişileri bağlar. Böyle bir durum yok, sallama nereden çıkardın bunu diyenlere söyleyecek bir şey yok. Özellikle Avrupa merkezli dünya görüşüne inananların gözünde, (hangi görüşten olduğunun bir önemi de yok bu arada) böyle bir yapının adı, sanı, cismi ve ruhu yok. Bize okulda ve muhatap olduğumuz siyasi görüşteki insanların anlattığı emperyal yapıların merkezinin ABD olduğu söylenirdi. Avrupa denilen yapının gözden uzak tutulması ve bundan bahsedilmesi zinhar yasaktı ve es kaza ağzından bunlar çıkanın işi çok zor olurdu. Bu adamlar insanoğlu için lazım olan bütün sektörlerde kuyunun başında veya bu kuyuyu açanlardan oluşuyor. Paranın, gücün, siyasetin, ekonomi ve ticaret, can alıcı sektörler, işte enerji, gıda, banka, sermaye ve bunlara bağlı olan ne varsa kendi aralarında paylaşmış ve dediklerini uyguluyorlar. Planları, projeleri ve komploları ile oyunlarını sahaya sürüyor ve kendine bağlı uşaklarıyla at oynatıyorlar. Dışarıdan bakınca, her şey kendi kendine oluyor ve bizde buna göre hareket ediyorduk. Zamanlar bu yapının adını tam olarak bilmesek te, az buçuk haklarında bilgi sahibi olduk. Akıl alacak gibi değil. Sanki bir masal alemi içinde nefes alıp veriyorduk. 13 aile olduğu ifade edilen ve kendi kurdukları yapılar içinde Dünya’yı parmakları ucunda oynatan veya öyle olduğuna ikna edilenlerin kurduğu bir yapı bu yapı. Adları azda olsa geçer durur. Anlaşıldığı kadarıyla, kendilerini birer tanrı, yaratıcı ve ona benzer bir güç olarak görüyorlar. Sonları nasıl olur veya olmaz bilemiyoruz. “Canları cehenneme” diyoruz. Allah boylarını devirsin, duası ile noktalıyoruz.          
Ekleme Tarihi: 17 Kasım 2023 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

“CISSS” SAKIN BUNDAN SAKIN BAHSETME?

Sonra elin yanar; hatta bedenin ve kalan kısmı kalırsa da asitle yok edilirsin. “Cıssss” derler adama, olur olmaz bahsedilmez bu adamlardan ve mevzulardan. Bende öyle bilirdim liseye geçene ve buradan mezun olana kadar. Her şey kendiliğinden olur, her şey tesadüf ile olur ve öyle gider sanırdım(dık). Kitaplar, gazeteler, dergiler ve sonra hayatımıza giren tv’lerden bize böyle aktarılır ve saf saf devam ederdik. Hayatımız çok güzel olmasa bile, idare edeceğimiz kadar yuvarlanıp gidiyorduk. Yavaşta olsa aklımız başımıza geldiğinde, hayatın hiçte öyle olmadığı ve ülkemizde dahil, olan biten çok şeyin birileri, birisi veya bir gücün denetiminde hareket ettiğini, bu hareketi de sağlayan bir yapının olduğunu öğrendik. Bu öğrendik lafı beni ve buna inanan kişileri bağlar. Böyle bir durum yok, sallama nereden çıkardın bunu diyenlere söyleyecek bir şey yok. Özellikle Avrupa merkezli dünya görüşüne inananların gözünde, (hangi görüşten olduğunun bir önemi de yok bu arada) böyle bir yapının adı, sanı, cismi ve ruhu yok. Bize okulda ve muhatap olduğumuz siyasi görüşteki insanların anlattığı emperyal yapıların merkezinin ABD olduğu söylenirdi. Avrupa denilen yapının gözden uzak tutulması ve bundan bahsedilmesi zinhar yasaktı ve es kaza ağzından bunlar çıkanın işi çok zor olurdu.

Bu adamlar insanoğlu için lazım olan bütün sektörlerde kuyunun başında veya bu kuyuyu açanlardan oluşuyor. Paranın, gücün, siyasetin, ekonomi ve ticaret, can alıcı sektörler, işte enerji, gıda, banka, sermaye ve bunlara bağlı olan ne varsa kendi aralarında paylaşmış ve dediklerini uyguluyorlar.

Planları, projeleri ve komploları ile oyunlarını sahaya sürüyor ve kendine bağlı uşaklarıyla at oynatıyorlar. Dışarıdan bakınca, her şey kendi kendine oluyor ve bizde buna göre hareket ediyorduk. Zamanlar bu yapının adını tam olarak bilmesek te, az buçuk haklarında bilgi sahibi olduk. Akıl alacak gibi değil. Sanki bir masal alemi içinde nefes alıp veriyorduk. 13 aile olduğu ifade edilen ve kendi kurdukları yapılar içinde Dünya’yı parmakları ucunda oynatan veya öyle olduğuna ikna edilenlerin kurduğu bir yapı bu yapı. Adları azda olsa geçer durur. Anlaşıldığı kadarıyla, kendilerini birer tanrı, yaratıcı ve ona benzer bir güç olarak görüyorlar. Sonları nasıl olur veya olmaz bilemiyoruz. “Canları cehenneme” diyoruz. Allah boylarını devirsin, duası ile noktalıyoruz.          

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.