Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

CİLALI BİLİM DEVRİ(2)

O kadar abartıya gerek yok. Cilalı bilim devri diyerek bilimi kutsamanın tek bir manası yok. Hayatın içinde olduğu kararıyla bilimin insana bir zararı olmaz. Yatıp kalkıp bilimde bilim, demenin kimseye bugüne kadar bir faydasını gören varsa da, ben bilmiyorum. Hele bilimi sadece tıp olarak görmenin de çok bir açıklaması yok. Her şey kararınca olunca insana faydası olur. Salgınla beraber bir bilim kutsaması peyda oldu ki, ölüme çare bulunmuş hissini insanlara vermeye çalışıyorlar. Doğarız, büyürüz ve ölürüz. Başka bir şey yok bu ana kadar. Eğer bilim tek gerçek olsaydı, kimsenin ölüm gibi bir derdi olmazdı. Bilim kilisesinin(yeni bir din anlayışını kabul ettirmek için bir kiliseye ihtiyaçları var)puta taparları olan batılı ve bizdeki uşaklarının aklı gitmiş, gözü boyanmış halde, salgını fırsat bilerek beyinleri yıkamaya büyük bir çaba harcıyor. Bu yazının bir önce ki köşesinde ifade etmeye çalıştığım gibi modern bilim(öyle diyorlar bunu savunan çetenin uşakları)taş çatlasa 200 senelik bir maziye sahip. İnsanlık tarihinde bir nebze bile değil. Bende zamanında bu tür şeyleri okuyunca, hakikaten de bilimin çok güzel bir şey olduğunu sanırdım. Sonra okudukça, öyle abartıldığı gibi olmadığını gördüm. Gelelim durumu anlatmaya. Salgın 2019’un sonunda Çin’den yola çıkınca, virüsün şekli şemalı hakkında tek bir şey bilmeyen bilim adamları şıpın işi aşıyı en kısa zamanda buldu. Daha nedir, nasıl bir şeydir diye kafa yoran bilimciler(hala da söz edilen virüsün yapısını çözebilmiş değiller, şöyledir, böyledir, şu kadar bulaşır, bu kadar bulaşır gibi havaya konuşur gibi laflıyorlar)bilimin bir hikmetinden sual edilmez bir anında aşıyı hemencecik buldu. Hemi de bir Türk sayesinde? Bir de tam koruma sağlayamadığı söyleniyor ki, işin tuzu biberi oluyor. Yanisi manisi hava cıva bir durum var ortada. Birde bilimin dışında bir düşünce olamayacağını, ona inanmak gerektiğini söyleyerek, bilimin dışındaki her şeyin hurafe olduğunu söylüyorlar. Biz ne öğrenmiştik, her şeyin bir karşıtı vardır. Tek bir gerçek yoktur, tez, sentez ve antitez denen bir bilim tanımı vardır. Ancak salgınla beraber bilime karşı gelenlerin konuşması, bir açıklama yapması söz konusu olmuyor. Hani her şeyin bir karşı düşüncesi vardı, bilim buna izin vermiyor mu yoksa?  Biraz daha yazacağız bu mevzu da, birkaç sualde olacak bakalım bilim ne diyecek buna!
Ekleme Tarihi: 03 Ocak 2022 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

CİLALI BİLİM DEVRİ(2)

O kadar abartıya gerek yok. Cilalı bilim devri diyerek bilimi kutsamanın tek bir manası yok. Hayatın içinde olduğu kararıyla bilimin insana bir zararı olmaz. Yatıp kalkıp bilimde bilim, demenin kimseye bugüne kadar bir faydasını gören varsa da, ben bilmiyorum. Hele bilimi sadece tıp olarak görmenin de çok bir açıklaması yok. Her şey kararınca olunca insana faydası olur. Salgınla beraber bir bilim kutsaması peyda oldu ki, ölüme çare bulunmuş hissini insanlara vermeye çalışıyorlar. Doğarız, büyürüz ve ölürüz. Başka bir şey yok bu ana kadar. Eğer bilim tek gerçek olsaydı, kimsenin ölüm gibi bir derdi olmazdı. Bilim kilisesinin(yeni bir din anlayışını kabul ettirmek için bir kiliseye ihtiyaçları var)puta taparları olan batılı ve bizdeki uşaklarının aklı gitmiş, gözü boyanmış halde, salgını fırsat bilerek beyinleri yıkamaya büyük bir çaba harcıyor. Bu yazının bir önce ki köşesinde ifade etmeye çalıştığım gibi modern bilim(öyle diyorlar bunu savunan çetenin uşakları)taş çatlasa 200 senelik bir maziye sahip. İnsanlık tarihinde bir nebze bile değil. Bende zamanında bu tür şeyleri okuyunca, hakikaten de bilimin çok güzel bir şey olduğunu sanırdım. Sonra okudukça, öyle abartıldığı gibi olmadığını gördüm.

Gelelim durumu anlatmaya. Salgın 2019’un sonunda Çin’den yola çıkınca, virüsün şekli şemalı hakkında tek bir şey bilmeyen bilim adamları şıpın işi aşıyı en kısa zamanda buldu. Daha nedir, nasıl bir şeydir diye kafa yoran bilimciler(hala da söz edilen virüsün yapısını çözebilmiş değiller, şöyledir, böyledir, şu kadar bulaşır, bu kadar bulaşır gibi havaya konuşur gibi laflıyorlar)bilimin bir hikmetinden sual edilmez bir anında aşıyı hemencecik buldu. Hemi de bir Türk sayesinde? Bir de tam koruma sağlayamadığı söyleniyor ki, işin tuzu biberi oluyor. Yanisi manisi hava cıva bir durum var ortada.

Birde bilimin dışında bir düşünce olamayacağını, ona inanmak gerektiğini söyleyerek, bilimin dışındaki her şeyin hurafe olduğunu söylüyorlar. Biz ne öğrenmiştik, her şeyin bir karşıtı vardır. Tek bir gerçek yoktur, tez, sentez ve antitez denen bir bilim tanımı vardır. Ancak salgınla beraber bilime karşı gelenlerin konuşması, bir açıklama yapması söz konusu olmuyor. Hani her şeyin bir karşı düşüncesi vardı, bilim buna izin vermiyor mu yoksa?  Biraz daha yazacağız bu mevzu da, birkaç sualde olacak bakalım bilim ne diyecek buna!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.