Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

ÇAYA ÇORBAYA COVİD 19

Halk pazarlarına gidenler bilir. Hele kışın alışveriş yaptığınızda özelikle limon satan esnafın en çok kullandığı bir slogan olmuştur. “Çaya çorbaya limon” diyerek müşteri celp etmek için avaz avaz bağırarak limon satılır. Sonra siyasette bile bir aralar bir partinin en vurucu sloganı limonla ilgili olanı olmuştu. Bunu bir yere koyarak yazımıza devam edelim. Malum ortalık covid kırılıyor, diyerek millet iyice sersemlemişken, yeni dünya düzeni kuracağını ifade eden küresel yapı, tam bir savaş ortamı yaratarak hayatı dönüştürüp yoluna devam edeceğini sanıyor. Havalar soğuduğunda hepimizin bildiği gibi insanlar(gerçi birkaç gündür pastırma yazı denilen havalar ile geçiyor günler, yoksa iklim değişikliği mi oldu da havalar böyle diyebilirsiniz)nezle, soğuk algınlığı, üşütme, grip(vay be iki senedir yoktu orta da)zatürre, üst solunum yolu rahatsızlığı art arda gelince, aklıma bu meşhur slogan yerleşti ve arada sırada kendi kendime söylenir oldum. Tamda bu covid  için bire bir slogan. Nezleden doktora gittin, yaz kızım testi pozitif, soğuk algınlığı, yaz oğlum, testi pozitif, üşüttün yaz çocuğum bu da pozitif, hafif öksürdün, bu da covid, pıskırdın, karnın ağrıdı, hapşırdın, ateşin çıktı, yaz yazabildiğin kadarıyla covid 19, elinizi tutan mı var. “Hocam grip oldum galiba”, bak bu güzel işte, yaz güzel ağbime negatif sonuç, doğru evine yatmaya, birkaç güne bir şeyin kalmaz. Ne demişti bakanımız “çaya çorbaya covid 19” millet bakan görsün. Nasılda memleketi ve milleti canı gönülden düşünüyor değil mi? Yerseniz aşı da var. Adam 20 ayda milletin tamamını tedavi ederek bir güzel işini yaptı. Tek bir kalp krizi, beyin kanaması, trafik kazası, cinayet, yanma, düşme, böbrek rahatsızlığı gibi çok sayıda hastalıktan eser kalmadı derken; daha saymaya yer kalmadı demeden ne dediğimi anlamışsınızdır. O kadar test çubuğu, aşı, ilaç, entübe cihazı boşuna alınmadı. “Çaya çorbaya covid 19 verelim abla her şeye iyi gelir” diyerek boşuna nefes harcamıyor. Bular ülkemizde sanki bilim kurgu filmleri gibi sinemalarda ve tv’lerde oynatılırken, birçok ülkede ortalık zamlarla, enerji sıkıntısı ve yiyecek gıdaların azalması ile savaş dönemlerini aratmayacak şekilde yola getirilirken, covidden insanlar başını dışarı çıkartıp “ne oluyor” diye soru bile soramaz halde. Siz yine de “çaya çorbaya covid” masalı üzerinden uyuyun!                     
Ekleme Tarihi: 18 Ekim 2021 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

ÇAYA ÇORBAYA COVİD 19

Halk pazarlarına gidenler bilir. Hele kışın alışveriş yaptığınızda özelikle limon satan esnafın en çok kullandığı bir slogan olmuştur. “Çaya çorbaya limon” diyerek müşteri celp etmek için avaz avaz bağırarak limon satılır. Sonra siyasette bile bir aralar bir partinin en vurucu sloganı limonla ilgili olanı olmuştu. Bunu bir yere koyarak yazımıza devam edelim. Malum ortalık covid kırılıyor, diyerek millet iyice sersemlemişken, yeni dünya düzeni kuracağını ifade eden küresel yapı, tam bir savaş ortamı yaratarak hayatı dönüştürüp yoluna devam edeceğini sanıyor.

Havalar soğuduğunda hepimizin bildiği gibi insanlar(gerçi birkaç gündür pastırma yazı denilen havalar ile geçiyor günler, yoksa iklim değişikliği mi oldu da havalar böyle diyebilirsiniz)nezle, soğuk algınlığı, üşütme, grip(vay be iki senedir yoktu orta da)zatürre, üst solunum yolu rahatsızlığı art arda gelince, aklıma bu meşhur slogan yerleşti ve arada sırada kendi kendime söylenir oldum. Tamda bu covid  için bire bir slogan. Nezleden doktora gittin, yaz kızım testi pozitif, soğuk algınlığı, yaz oğlum, testi pozitif, üşüttün yaz çocuğum bu da pozitif, hafif öksürdün, bu da covid, pıskırdın, karnın ağrıdı, hapşırdın, ateşin çıktı, yaz yazabildiğin kadarıyla covid 19, elinizi tutan mı var. “Hocam grip oldum galiba”, bak bu güzel işte, yaz güzel ağbime negatif sonuç, doğru evine yatmaya, birkaç güne bir şeyin kalmaz. Ne demişti bakanımız “çaya çorbaya covid 19” millet bakan görsün. Nasılda memleketi ve milleti canı gönülden düşünüyor değil mi? Yerseniz aşı da var. Adam 20 ayda milletin tamamını tedavi ederek bir güzel işini yaptı. Tek bir kalp krizi, beyin kanaması, trafik kazası, cinayet, yanma, düşme, böbrek rahatsızlığı gibi çok sayıda hastalıktan eser kalmadı derken; daha saymaya yer kalmadı demeden ne dediğimi anlamışsınızdır. O kadar test çubuğu, aşı, ilaç, entübe cihazı boşuna alınmadı. “Çaya çorbaya covid 19 verelim abla her şeye iyi gelir” diyerek boşuna nefes harcamıyor. Bular ülkemizde sanki bilim kurgu filmleri gibi sinemalarda ve tv’lerde oynatılırken, birçok ülkede ortalık zamlarla, enerji sıkıntısı ve yiyecek gıdaların azalması ile savaş dönemlerini aratmayacak şekilde yola getirilirken, covidden insanlar başını dışarı çıkartıp “ne oluyor” diye soru bile soramaz halde. Siz yine de “çaya çorbaya covid” masalı üzerinden uyuyun!                     

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.