Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Çarşı pazarda sükûnet var

Birkaç yazı öncesi çarşı pazardaki yangını yazmıştım. Aradan iki hafta ancak geçti. Her daim sokakta olan birisi olarak yangını yakından takip ediyorum. Gıdada çok az bir indirim raflarda yerini almış. Fakat;  bu hiçbir şey ifade etmiyor. Gezdiğim onca yerde gıdalarda sadece 2-3 lira bir indirim söz konusu. Yanisi şu: 10 liralık bir ürün de hepi topu 70 kuruş bir indirim olmuş. Bu nedir ki değil mi? Zam yaparken elini korkak tutmayanlar indirime gelince eli maşa ile yanar gibi oluyor. Sonra başka yerleri gezdim. Manav, bakkal bakındım durdum ve az buçuk manavlarda indirim olmuş. Hatta patlıcanı misal vermiştim. İki hafta önce 30-35 liraya çıkan patlıcan da fiyatlar her ne hikmet ise 15 lira civarındaydı. Biber, domates arşı alaya doğru gitmiş ve bunu satanlar zarar ediyoruz diyerek dert yanmıştı. Aradan geçen günlerde zarardan kara geçmediğine göre, bu fiyatlar bu kadar indi ise bunu birisi anlatmalı. 30-35 lirada zarar edenler, 15-16 lirada hayli hayli topu atarlar değil mi? Biz yine de sakinliğimizi koruyalım ve fiyatları takip edelim.  Sonra Salı pazarına uğradım dün ve fiyatların yumurta dışında aşağı doğru bir inişine rast geldim. Yumurta yine 40 lira bandın da, ben düşmem diyerek müşterinin yanına yaklaşmasını istemiyordu. Diğer gıda, sebze ve meyvede biraz daha düşer gibi olur denilince işime döndüm. Bu arada mevzu aslında elektrik faturaları idi. Onu es geçmeyelim. Pazartesi sabah evden çıktım ve aşağı indim kapıyı açtım sokağa çıkarken, elektrik saatini bilindik firmanın çalışanı okuyordu. Ona sordum, “kardaş indirim var mı bu ay” diyerek cevap vermesini bekledim. O da saati okudu ve “ yok be ağbim aynen devam ediyor” dedi ve gitti. O gün acele etmedim ve dükkanlar ile evlere gelen faturaların akıbetini bekledim. Salı ve dün yangın yeri gibiydi gittiğim her yer. Faturalar düşecek diyerek ferman veren hükümet yetkililerinin söyledikleri fos çıkmış gibi. Zaten bunun olmayacağını, bu şirketlerin her türlü bahane ile vatandaşı mağdur edeceğini yazmıştık. Hükümet bu işin ucunda ne olduğunu ya görmüyor ya da bildiğinden bir şey yapamıyor. Daha çok böyle faturalar gelir ve gider.        
Ekleme Tarihi: 23 Şubat 2022 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Çarşı pazarda sükûnet var

Birkaç yazı öncesi çarşı pazardaki yangını yazmıştım. Aradan iki hafta ancak geçti. Her daim sokakta olan birisi olarak yangını yakından takip ediyorum. Gıdada çok az bir indirim raflarda yerini almış. Fakat;  bu hiçbir şey ifade etmiyor. Gezdiğim onca yerde gıdalarda sadece 2-3 lira bir indirim söz konusu. Yanisi şu: 10 liralık bir ürün de hepi topu 70 kuruş bir indirim olmuş. Bu nedir ki değil mi?

Zam yaparken elini korkak tutmayanlar indirime gelince eli maşa ile yanar gibi oluyor. Sonra başka yerleri gezdim. Manav, bakkal bakındım durdum ve az buçuk manavlarda indirim olmuş. Hatta patlıcanı misal vermiştim. İki hafta önce 30-35 liraya çıkan patlıcan da fiyatlar her ne hikmet ise 15 lira civarındaydı. Biber, domates arşı alaya doğru gitmiş ve bunu satanlar zarar ediyoruz diyerek dert yanmıştı. Aradan geçen günlerde zarardan kara geçmediğine göre, bu fiyatlar bu kadar indi ise bunu birisi anlatmalı. 30-35 lirada zarar edenler, 15-16 lirada hayli hayli topu atarlar değil mi? Biz yine de sakinliğimizi koruyalım ve fiyatları takip edelim. 

Sonra Salı pazarına uğradım dün ve fiyatların yumurta dışında aşağı doğru bir inişine rast geldim. Yumurta yine 40 lira bandın da, ben düşmem diyerek müşterinin yanına yaklaşmasını istemiyordu. Diğer gıda, sebze ve meyvede biraz daha düşer gibi olur denilince işime döndüm.

Bu arada mevzu aslında elektrik faturaları idi. Onu es geçmeyelim. Pazartesi sabah evden çıktım ve aşağı indim kapıyı açtım sokağa çıkarken, elektrik saatini bilindik firmanın çalışanı okuyordu. Ona sordum, “kardaş indirim var mı bu ay” diyerek cevap vermesini bekledim. O da saati okudu ve “ yok be ağbim aynen devam ediyor” dedi ve gitti. O gün acele etmedim ve dükkanlar ile evlere gelen faturaların akıbetini bekledim. Salı ve dün yangın yeri gibiydi gittiğim her yer. Faturalar düşecek diyerek ferman veren hükümet yetkililerinin söyledikleri fos çıkmış gibi. Zaten bunun olmayacağını, bu şirketlerin her türlü bahane ile vatandaşı mağdur edeceğini yazmıştık. Hükümet bu işin ucunda ne olduğunu ya görmüyor ya da bildiğinden bir şey yapamıyor. Daha çok böyle faturalar gelir ve gider.        

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.