Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

ÇAN ÇİN ÇON

Nereden bilirdik ki bugün ÇİN devasa bir ekonomi ve güç olacak, o zamanlarda karate filmlerini izlerken. Uyanamadık ne yapalım. Çin güzellemesi yapacak değilim. Çokta sevdiğim bir ülke değildir. Hep bu filmler ile hayatımıza girmiş ve o zamanların “Tek Kolu Kahraman Wang Yu” filminin çocuklar ve gençler üzerindeki etkisi inanılmazdı. Hemen hemen her yerde “çan çin çon” diye karate yapanları görmek zor değildi. Belki de bizim hafızamızda Çin, bu “çan çin çon’dan” kalmış olabilir. Sonra zaman su gibi akıp gitti ve bugünlere geldiğimizde ÇİN yeni emperyal güç olarak sahnelerde ki yerini aldı. Bunlar Pazar günkü bir gazetenin ekinde Çinle ilgili bir haberi okuyunca hafızamdan sayfalara doğru döküldü. Haberde tik tok denen numarayı bulup, önce kendi ülkesinin insanlarını küresel çetenin kölesi yapmaya başlamış ve daha sonra da çoğu ülkeyi tik tok ile uyutarak çok önemli bir bağımlı yapı haline getirmesinin zararlarını görünce çark edişini yazıyordu. Çin bundan böyle, yani birkaç ay önce başta kendi ülkesinin gençlerinin internet üzerinden kurduğu sanal hayatın sınırlanmasını ve özellikle tik tokun günlük 1 saat olarak canlı yayınlanmasına karar vermiş. Diğer internet mecraları da aynı şekilde kısıtlanacakmış. Ne olmuş Çin’de gördünüz mü? Yumurta kapıya dayanınca, hemen sert tedbirler almaya ve gençler elden gidiyor, diye koca ülke kararlar alarak bunu önlemeye çalıyor. O gemi limandan çoktan ayrıldı. İstenen neyse o oluyor artık. Yeni nesil için yıllar önce hazırlanan plan çoktan sona geldi. Artık yasak ile bir yere varılmaz ne Çin’de, ne de başka bir yerde. Bu trenin duracağı istasyon kalmadı. Daha ülkemizdeki çocuk ve gençlerin halini görmeyenler, tik tok veya bir başka numaranın nelere yol açtığını görmezden gelenler çok geç kalmışlardır. Uzun zamandır bu mevzular üzerinde kaç kez yazdım, haber yaptım bende bilmiyorum. Yeni dünya düzeni denilerek, insanların harmanlamasını, hayatın dini, kültürel, toplumsal, siyasi, ekonomik buna bağlı çok sayıda alanda tam bir ezme planına karşı burada yazdık ve yazmaya da devam ediyoruz. İnternet çok iyi, çok güzel, diyerek gelinen yerin son olmadığını söylemekte sıkıntı görmüyorum. “Çan Çin Çon” işin başlangıcıymış, gözümüz kör edilmiş ve kendimizden geçmişiz. Aynen “hollywood” filmlerinin yaptığı gibi. 
Ekleme Tarihi: 26 Ekim 2021 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

ÇAN ÇİN ÇON

Nereden bilirdik ki bugün ÇİN devasa bir ekonomi ve güç olacak, o zamanlarda karate filmlerini izlerken. Uyanamadık ne yapalım. Çin güzellemesi yapacak değilim. Çokta sevdiğim bir ülke değildir. Hep bu filmler ile hayatımıza girmiş ve o zamanların “Tek Kolu Kahraman Wang Yu” filminin çocuklar ve gençler üzerindeki etkisi inanılmazdı. Hemen hemen her yerde “çan çin çon” diye karate yapanları görmek zor değildi. Belki de bizim hafızamızda Çin, bu “çan çin çon’dan” kalmış olabilir. Sonra zaman su gibi akıp gitti ve bugünlere geldiğimizde ÇİN yeni emperyal güç olarak sahnelerde ki yerini aldı.

Bunlar Pazar günkü bir gazetenin ekinde Çinle ilgili bir haberi okuyunca hafızamdan sayfalara doğru döküldü. Haberde tik tok denen numarayı bulup, önce kendi ülkesinin insanlarını küresel çetenin kölesi yapmaya başlamış ve daha sonra da çoğu ülkeyi tik tok ile uyutarak çok önemli bir bağımlı yapı haline getirmesinin zararlarını görünce çark edişini yazıyordu. Çin bundan böyle, yani birkaç ay önce başta kendi ülkesinin gençlerinin internet üzerinden kurduğu sanal hayatın sınırlanmasını ve özellikle tik tokun günlük 1 saat olarak canlı yayınlanmasına karar vermiş. Diğer internet mecraları da aynı şekilde kısıtlanacakmış. Ne olmuş Çin’de gördünüz mü? Yumurta kapıya dayanınca, hemen sert tedbirler almaya ve gençler elden gidiyor, diye koca ülke kararlar alarak bunu önlemeye çalıyor. O gemi limandan çoktan ayrıldı. İstenen neyse o oluyor artık. Yeni nesil için yıllar önce hazırlanan plan çoktan sona geldi. Artık yasak ile bir yere varılmaz ne Çin’de, ne de başka bir yerde. Bu trenin duracağı istasyon kalmadı. Daha ülkemizdeki çocuk ve gençlerin halini görmeyenler, tik tok veya bir başka numaranın nelere yol açtığını görmezden gelenler çok geç kalmışlardır. Uzun zamandır bu mevzular üzerinde kaç kez yazdım, haber yaptım bende bilmiyorum. Yeni dünya düzeni denilerek, insanların harmanlamasını, hayatın dini, kültürel, toplumsal, siyasi, ekonomik buna bağlı çok sayıda alanda tam bir ezme planına karşı burada yazdık ve yazmaya da devam ediyoruz. İnternet çok iyi, çok güzel, diyerek gelinen yerin son olmadığını söylemekte sıkıntı görmüyorum. “Çan Çin Çon” işin başlangıcıymış, gözümüz kör edilmiş ve kendimizden geçmişiz. Aynen “hollywood” filmlerinin yaptığı gibi. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.