Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Bunlar dayak arıyor

Hemi de üç öğün. Yok kavga veya bir tartışma olduğu falan yok! Cumartesi günü evden çıkmadan önce haberleri izliyordum. Haberi sunan kişi, gazeteleri okuyor ve bazı manşetleri aktarıyordu. Birisi çok ilgi çekici geldi bana. Dünyayı salgın numarası ile iyice delirten güçlerin yeni oyunu tamda onlara göre. Haberde artık bazı ülkelerde havalimanlarında ve gümrüklerde eğitimli köpekler ile covid virüsü araması yapılacakmış. Onca bilim adamı, uzman ve testler boşmuş yani! Bu köpekler öyle bir eğitilmiş ki, virüsün bunlardan kaçması söz konusu olmayacakmış. Niye böyle bir şey akıl ettiler sizce? Yoksa sağlıkçılar bu virüsü bulamıyorlar mı? Bu güne kadar yapılan testler havadan cıvadan başka şey değil miydi yoksa? Dünya kandırıldı mı? İnsanlar o zaman niye hasta oldu ve hayatlarını kaybetti. İş yeni bir numaraya doğru gidiyor olan bu. Bu güçlerin tek bir hedefi var, fazla olduğunu ileri sürdükleri insan nüfusunu her şartta azaltmak. Salgın korkusu bitmeden, insanları suçlu ruh yapısı içine hapsederek nefes almalarını engellemek. Çoğumuz biliyoruz ki; bu köpekler suçlu aramak, uyuşturucu maddeleri saptamak gibi işlerde kullanılırdı. Şimdi tamda böyle bir işte kullanmak için yola çıktıysa vardır bir hikmeti derim. Ben öyle sağa sola çok giden biri değilim. Spor için epeyce bir yolculuk yaptım ve artık o da sona erdi gibi. Bundan sonra da gideceğimi sanmıyorum. Yok hes kodu, aşı yaptırma, sosyal mesafe, uçakla, gemiyle yolculuk gibi çok gerekmeyen şeyleri de takmadığım için bu köpeklerin asıl amacının insanların bir yerden bir yere gitmelerini engellemek olduğunu düşünüyorum. Kimse hareket etmez ise yönetenler mutlu olur. Virüs bu köpek numarası ile suçlu gibi gösterilip, virüs olan veya olmayan herkes suçlu olmaktan kaçamayacak. Hatta bu köpek taraması ile evinde oturan bile, ha bak sen köpek virüsü buluyor hemen aşı olayım, hes kodu alayım, aşı kartımı çıkartayım da, suçlu görünmeyeyim, diyerek çetenin her dediğini emir kabul ederek yapar hale gelecek. Boşuna bunlar dayak arıyor demiyorum. İşimiz çok zor demiştim. Akla hayale gelmeyen işler olacak bu gidişle. Evden bile çıkamaz olacağız, yolda giderken bile bu köpekler yolumuzu keserse şaşırmayın. 
Ekleme Tarihi: 14 Şubat 2022 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Bunlar dayak arıyor

Hemi de üç öğün. Yok kavga veya bir tartışma olduğu falan yok! Cumartesi günü evden çıkmadan önce haberleri izliyordum. Haberi sunan kişi, gazeteleri okuyor ve bazı manşetleri aktarıyordu. Birisi çok ilgi çekici geldi bana. Dünyayı salgın numarası ile iyice delirten güçlerin yeni oyunu tamda onlara göre. Haberde artık bazı ülkelerde havalimanlarında ve gümrüklerde eğitimli köpekler ile covid virüsü araması yapılacakmış. Onca bilim adamı, uzman ve testler boşmuş yani!

Bu köpekler öyle bir eğitilmiş ki, virüsün bunlardan kaçması söz konusu olmayacakmış. Niye böyle bir şey akıl ettiler sizce? Yoksa sağlıkçılar bu virüsü bulamıyorlar mı? Bu güne kadar yapılan testler havadan cıvadan başka şey değil miydi yoksa? Dünya kandırıldı mı? İnsanlar o zaman niye hasta oldu ve hayatlarını kaybetti. İş yeni bir numaraya doğru gidiyor olan bu. Bu güçlerin tek bir hedefi var, fazla olduğunu ileri sürdükleri insan nüfusunu her şartta azaltmak. Salgın korkusu bitmeden, insanları suçlu ruh yapısı içine hapsederek nefes almalarını engellemek.

Çoğumuz biliyoruz ki; bu köpekler suçlu aramak, uyuşturucu maddeleri saptamak gibi işlerde kullanılırdı. Şimdi tamda böyle bir işte kullanmak için yola çıktıysa vardır bir hikmeti derim. Ben öyle sağa sola çok giden biri değilim. Spor için epeyce bir yolculuk yaptım ve artık o da sona erdi gibi. Bundan sonra da gideceğimi sanmıyorum. Yok hes kodu, aşı yaptırma, sosyal mesafe, uçakla, gemiyle yolculuk gibi çok gerekmeyen şeyleri de takmadığım için bu köpeklerin asıl amacının insanların bir yerden bir yere gitmelerini engellemek olduğunu düşünüyorum. Kimse hareket etmez ise yönetenler mutlu olur. Virüs bu köpek numarası ile suçlu gibi gösterilip, virüs olan veya olmayan herkes suçlu olmaktan kaçamayacak. Hatta bu köpek taraması ile evinde oturan bile, ha bak sen köpek virüsü buluyor hemen aşı olayım, hes kodu alayım, aşı kartımı çıkartayım da, suçlu görünmeyeyim, diyerek çetenin her dediğini emir kabul ederek yapar hale gelecek. Boşuna bunlar dayak arıyor demiyorum. İşimiz çok zor demiştim. Akla hayale gelmeyen işler olacak bu gidişle. Evden bile çıkamaz olacağız, yolda giderken bile bu köpekler yolumuzu keserse şaşırmayın. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.