Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Bulancak'tan bir haber siyasiler mi var?

Cuma günü Bulancak sanayi sitesi ile ilgili olarak sanayi sitesi kooperatifi başkanı Rahmi Zere’yle yaptığım sohbet gazetemizin ilk sayfasında yayınlandı. Belki de Bulancak'ta sanayi sitesi başkanı ile bugüne kadar yapılan sorunlar ile ilgili ilk konuşmaydı bu konuşma.Yıllarca sanayi sitesi hakkında haber elbette yapıldı. Bazı açıklamalar oldu. Onlarda haber olarak gazetelerde yer aldı. Ben her zaman sanayi sitesinin ilçe ekonomisi ve ticareti için can damarı olduğunu dile getirdim. Onun içinde sanayi sitesi söz konusu olunca hep dikkat kesilirim. Başkan Zere’ye bunun içinde sorular sordum ve cevaplarını aldım.Bulancaklılara olarak hepimiz siyasilerin 'Bulancak’a hiçte sıcak bakmadığını ve Bulancak için bir şeyler yapmayı istemediklerini' ifade ederiz. Doğru dur veya eğridir; söyleyene göre değişir bu söz. Belki de muhabirliğim sırasında yüzlerce veya binlerce kez duydum bu lafları. Yazılacakları yazdık, bazen de yazmasak ta söylenen epeyce bir sözü de hafızamıza kaydettik.Hemen hemen bir sıkıntısı olan herkes siyasiler ile muhatap olmak zorundadır. Onlardır vatandaşın işini Ankara'da çözecek olan.Ancak, siyasilere ulaşmak o kadar kolay değildir; bizim Giresun'da ve ilçelerinde. Araya birileri girmeden işiniz ile ilgili konuyu anlatamazsınız. Hadi gitti diyelim!Öyle hemen kimse sizi aramaz sormaz. Beklersiniz bir süre.Bulancak sahipsiz kalmıştır uzunca bir zamandır. Seçim zamanlarında ilçe olarak milletvekili de çıkartmış ve onu Ankara’ya göndermiştir Bulancak.Ne yapmıştır bu seçilenler derseniz; 'O’nu ne siz sorun, ne de ben sorayım.Yapılmıştır yapılmasın az çok bir şeyler. Hükümet kimden ise o siyasi kendi meşrebince el’in den geleni yapmıştır. Fakat; Bulancak için elzem olanlar konusunda ise sınıfta kalmıştır Bulancak tan Ankara’ya gidenler. Yapıldığını ileri sürenler olacaktır. Buraya bunları yazmaya kalksam çokta yer tutmaz.Bulancak çok oyalanmıştır her konuda. Bende tanırım bunları gazeteci olarak. Sorunların nasıl çözüleceği ile ilgili ağızlarından bir kelime almak için bekler durursunuz. Ha Bulancak’a bir şey gelecek olunca da birileri araya girer ve doğruca başka yerlere topu atarlar.Bizim gariban siyasilerde, bizlere bir şeyler anlatmaya çalışır. Düzelir mi dersiniz bu işler, Onu da bilemeyiz.Bulancak'ta ki dernekler, STK’lar, partilerin ilçe teşkilatları, yetkili kişiler birbirleri ile sorunlar için bir araya gelmeden de bu siyasilerin bize bakışı değişmez gibi. Yapacağız tek şey bir arada siyasilere derdimiz anlatmak.Böyle olmaz ise daha ‘Havanda çok su döveriz’.Siyasilerinde işine gelir bu durum.                                            
Ekleme Tarihi: 21 Şubat 2017 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

Bulancak'tan bir haber siyasiler mi var?

Cuma günü Bulancak sanayi sitesi ile ilgili olarak sanayi sitesi kooperatifi başkanı Rahmi Zere’yle yaptığım sohbet gazetemizin ilk sayfasında yayınlandı. Belki de Bulancak'ta sanayi sitesi başkanı ile bugüne kadar yapılan sorunlar ile ilgili ilk konuşmaydı bu konuşma.
Yıllarca sanayi sitesi hakkında haber elbette yapıldı. Bazı açıklamalar oldu. Onlarda haber olarak gazetelerde yer aldı. Ben her zaman sanayi sitesinin ilçe ekonomisi ve ticareti için can damarı olduğunu dile getirdim. Onun içinde sanayi sitesi söz konusu olunca hep dikkat kesilirim. Başkan Zere’ye bunun içinde sorular sordum ve cevaplarını aldım.
Bulancaklılara olarak hepimiz siyasilerin 'Bulancak’a hiçte sıcak bakmadığını ve Bulancak için bir şeyler yapmayı istemediklerini' ifade ederiz. Doğru dur veya eğridir; söyleyene göre değişir bu söz. Belki de muhabirliğim sırasında yüzlerce veya binlerce kez duydum bu lafları. Yazılacakları yazdık, bazen de yazmasak ta söylenen epeyce bir sözü de hafızamıza kaydettik.
Hemen hemen bir sıkıntısı olan herkes siyasiler ile muhatap olmak zorundadır. Onlardır vatandaşın işini Ankara'da çözecek olan.
Ancak, siyasilere ulaşmak o kadar kolay değildir; bizim Giresun'da ve ilçelerinde. Araya birileri girmeden işiniz ile ilgili konuyu anlatamazsınız. Hadi gitti diyelim!
Öyle hemen kimse sizi aramaz sormaz. Beklersiniz bir süre.
Bulancak sahipsiz kalmıştır uzunca bir zamandır. Seçim zamanlarında ilçe olarak milletvekili de çıkartmış ve onu Ankara’ya göndermiştir Bulancak.
Ne yapmıştır bu seçilenler derseniz; 'O’nu ne siz sorun, ne de ben sorayım.
Yapılmıştır yapılmasın az çok bir şeyler. Hükümet kimden ise o siyasi kendi meşrebince el’in den geleni yapmıştır. Fakat; Bulancak için elzem olanlar konusunda ise sınıfta kalmıştır Bulancak tan Ankara’ya gidenler. Yapıldığını ileri sürenler olacaktır. Buraya bunları yazmaya kalksam çokta yer tutmaz.
Bulancak çok oyalanmıştır her konuda. Bende tanırım bunları gazeteci olarak. Sorunların nasıl çözüleceği ile ilgili ağızlarından bir kelime almak için bekler durursunuz. 
Ha Bulancak’a bir şey gelecek olunca da birileri araya girer ve doğruca başka yerlere topu atarlar.
Bizim gariban siyasilerde, bizlere bir şeyler anlatmaya çalışır. Düzelir mi dersiniz bu işler, Onu da bilemeyiz.
Bulancak'ta ki dernekler, STK’lar, partilerin ilçe teşkilatları, yetkili kişiler birbirleri ile sorunlar için bir araya gelmeden de bu siyasilerin bize bakışı değişmez gibi. Yapacağız tek şey bir arada siyasilere derdimiz anlatmak.
Böyle olmaz ise daha ‘Havanda çok su döveriz’.
Siyasilerinde işine gelir bu durum.

                                           

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.