Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Bulancak’ta bir gariplik mi var?

Geçen hafta sonu koronavirüs için bakanlık birçok tedbir alarak uygulanmasını istemişti. Sen misin bunu diyen, birkaç kişi dışında ilçe genelinde bu tedbirlere kişi olarak uyan sayısı çok azdı. Nerde ise bir haftadır tedbirlere uyun diye çağrı yapılmasına rağmen Bulancak’ta başta meydan olmak üzere insan kalabalığında bir eksilme olmuş değil. Gazeteci olarak hemen hemen ilçenin çok büyük bir kısmını geziyor ve vatandaşların rahatça gezdiğini görüyorum. Hem de çok sayıda iş yeri kapanmış halde olmasına rağmen ilçenin merkezinde adam kalabalığından geçilmiyor. İşi olsun olmasın Bulancak meydanında ki kalabalık yasak masak dinlemeden gün boyu meydanda bekleyip duruyor. Çay ocakları kapalı, kahvehaneler kapalı, lokanta vs kapalı ama bu kalabalık hep aynı yerde. Hiçbir şeyde onları buradan söküp atamıyor. Bir haftalık süre içinde birkaç yere gittim ve tedbirlerin uygulanmasını takip ederken vatandaşlarında ne yaptığını izledim. İnanılmaz bir şey Bulancak’taki vurdumduymazlık başka bir yerde yok. Salgın varmış, virüs varmış, tedbir alın denilmiş hepsi fasa fiso! Polis geliyor kimlik soruyor, yaş 65 ve üstü ama vatandaş tınmıyor! Bahane üzerine bahane söylüyor ve polisi de zor durumda bırakıyor. “Acil işim var, evraklarımı şuraya götüreceğim, maaşımı alacam, ilacım bitmiş, DGD’ni soracağım, evde hanımdan kaçıyorum” gibi sürüsüne bereket bahane ile yasağı delmeye çalışıyorlar. Hele birde güneş açtığında görün ortalığı, ana baba günü gibi oluyor meydan ve çevresi. Valla yapılacak fazla bir şey yok. Virüsten önce bizim vatandaşı ikna etmek gerekiyor. İkna olur mu o da ayrı bir mevzu gibi görünüyor.                
Ekleme Tarihi: 25 Mart 2020 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Bulancak’ta bir gariplik mi var?

Geçen hafta sonu koronavirüs için bakanlık birçok tedbir alarak uygulanmasını istemişti. Sen misin bunu diyen, birkaç kişi dışında ilçe genelinde bu tedbirlere kişi olarak uyan sayısı çok azdı. Nerde ise bir haftadır tedbirlere uyun diye çağrı yapılmasına rağmen Bulancak’ta başta meydan olmak üzere insan kalabalığında bir eksilme olmuş değil.

Gazeteci olarak hemen hemen ilçenin çok büyük bir kısmını geziyor ve vatandaşların rahatça gezdiğini görüyorum. Hem de çok sayıda iş yeri kapanmış halde olmasına rağmen ilçenin merkezinde adam kalabalığından geçilmiyor. İşi olsun olmasın Bulancak meydanında ki kalabalık yasak masak dinlemeden gün boyu meydanda bekleyip duruyor. Çay ocakları kapalı, kahvehaneler kapalı, lokanta vs kapalı ama bu kalabalık hep aynı yerde. Hiçbir şeyde onları buradan söküp atamıyor.

Bir haftalık süre içinde birkaç yere gittim ve tedbirlerin uygulanmasını takip ederken vatandaşlarında ne yaptığını izledim. İnanılmaz bir şey Bulancak’taki vurdumduymazlık başka bir yerde yok. Salgın varmış, virüs varmış, tedbir alın denilmiş hepsi fasa fiso!

Polis geliyor kimlik soruyor, yaş 65 ve üstü ama vatandaş tınmıyor! Bahane üzerine bahane söylüyor ve polisi de zor durumda bırakıyor. “Acil işim var, evraklarımı şuraya götüreceğim, maaşımı alacam, ilacım bitmiş, DGD’ni soracağım, evde hanımdan kaçıyorum” gibi sürüsüne bereket bahane ile yasağı delmeye çalışıyorlar. Hele birde güneş açtığında görün ortalığı, ana baba günü gibi oluyor meydan ve çevresi. Valla yapılacak fazla bir şey yok. Virüsten önce bizim vatandaşı ikna etmek gerekiyor. İkna olur mu o da ayrı bir mevzu gibi görünüyor.              

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.