Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Bu yol niçin yapıldı ki?

Sabah akşam eve gidip gelirken bisikletim ile yola çıkarım. Bazı haberlere de bisikletim ile giderim. Şehir içindeki işlerimi de bu şekilde hallederim. Elim ayağım gibidir bisikletim. İlçe dışında çok işim olmadığı içinde Bulancak’taki her şeyim bisiklet ile olur. Ancak bu kadar bisiklet kullanmamıza rağmen, kurallara uymayan araç sürücüleri ile epeyce bir sıkıntı yaşıyoruz. Sadece araç sürücüleri değil, bisiklet kullanırken, kendini F-16 pilotu zanneden, yolun hangi tarafından gideceğini bilmeyen çok sayıda bisiklet ve motorla da karşı karşıya kalıyoruz. Yahu bir kaç kez bisikletle kafa kafaya çarpışmaktan, bir motorun bana çarpmasından, özellikle de son aylarda patpat denilen araçlar sebebiyle kendimi sakatlanmaktan son anda kurtardım. Birde Bulancak şehir içinde 15 Temmuz Şehitler caddesi üzerine bisiklet ve engelli yolu olarak yapılan yerin, çoğu zaman araba parkı olarak kullanılmasını geçtim; bazı motor sürücüleri burayı da hız alanı yapmışlar. Birkaç defada onlarla bu alanda karşılaştım. Yine bisiklet yolunu kullanmayı bilmeyen bisiklet sürücüleri hız denemesi yapıyor ki; bunu da anlamış değilim. Burası hız demesi yapma yeri değil, lakin bu arkadaşlar sen buradan geliyormuşsun falan önemli değil.(Cumartesi günü birisi aynen üstüme geldi hızla, bende zar zor kenara kaçtım). Sonra akşam üzeri eve giderken ya da bir habere giderken, bu yol tamamı ile araç parkı olduğundan bende, yaya kaldırımına çıkmak zorunda kalıyorum. “Niye buraya park ettiniz” diye sormaya kalksam, karakolda soluğu alırız. Yani bir şey demeye de gelmiyor zatı muhteremlere. Peki, ne olacak bu işin sonu derseniz; bir gün hastanelik olursak ancak bizimle ilgileniverirler…  
Ekleme Tarihi: 27 Aralık 2019 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

Bu yol niçin yapıldı ki?

Sabah akşam eve gidip gelirken bisikletim ile yola çıkarım. Bazı haberlere de bisikletim ile giderim. Şehir içindeki işlerimi de bu şekilde hallederim. Elim ayağım gibidir bisikletim. İlçe dışında çok işim olmadığı içinde Bulancak’taki her şeyim bisiklet ile olur. Ancak bu kadar bisiklet kullanmamıza rağmen, kurallara uymayan araç sürücüleri ile epeyce bir sıkıntı yaşıyoruz. Sadece araç sürücüleri değil, bisiklet kullanırken, kendini F-16 pilotu zanneden, yolun hangi tarafından gideceğini bilmeyen çok sayıda bisiklet ve motorla da karşı karşıya kalıyoruz. Yahu bir kaç kez bisikletle kafa kafaya çarpışmaktan, bir motorun bana çarpmasından, özellikle de son aylarda patpat denilen araçlar sebebiyle kendimi sakatlanmaktan son anda kurtardım.

Birde Bulancak şehir içinde 15 Temmuz Şehitler caddesi üzerine bisiklet ve engelli yolu olarak yapılan yerin, çoğu zaman araba parkı olarak kullanılmasını geçtim; bazı motor sürücüleri burayı da hız alanı yapmışlar. Birkaç defada onlarla bu alanda karşılaştım. Yine bisiklet yolunu kullanmayı bilmeyen bisiklet sürücüleri hız denemesi yapıyor ki; bunu da anlamış değilim. Burası hız demesi yapma yeri değil, lakin bu arkadaşlar sen buradan geliyormuşsun falan önemli değil.(Cumartesi günü birisi aynen üstüme geldi hızla, bende zar zor kenara kaçtım). Sonra akşam üzeri eve giderken ya da bir habere giderken, bu yol tamamı ile araç parkı olduğundan bende, yaya kaldırımına çıkmak zorunda kalıyorum. “Niye buraya park ettiniz” diye sormaya kalksam, karakolda soluğu alırız. Yani bir şey demeye de gelmiyor zatı muhteremlere.

Peki, ne olacak bu işin sonu derseniz; bir gün hastanelik olursak ancak bizimle ilgileniverirler…  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.