Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

BU YAŞTAN SONRA SOSYALİST OLMUŞ

Başkası söylese veya duysam hadi oradan derdim. Şu yaşıma geldim, kaç senelik kadim dostum, arkadaşım, yarenlik ettiğim sevdiğim bir insan. Bulancak’ta herkesin tanıdığı ettiği biri. Lakabı ile meşhur, hayatımızın içinde yer alan ve hep hikayeleri ile buna renk katan ender bir Bulancaklı. Artık yaşı kemal erdiği içinde öbür tarafa çokta uzak olmayan birisi. Bu kadar tanıtım yeter diyerek giriş yapalım mevzuya. Bu meşhur kişimiz (Şenel’dir adı çoğu bilmez) Rudi lakaplı fanatik Fenerli ve hayatı hep renkli hikayeler ile geçmiş ve bugüne gelmiş Bulancak’ın olmasa olmazlarından. Ahirete intikal etse, ilçenin en görünen yerine heykeli yapılacak kadar buranın tarihinde yer alır kendisi. Onca senedir Bulancak’tayız onunla. Spor, sinema, tiyatro, dizi oyunculuğu, at yarışı jokeyliği, siyaset ne bileyim aklınıza artık o anda ne gelirse o olan bir isim. İlçenin gülü. Kimi zaman asabi bir hal alsa da, çok bağırıp çağırsa da, sağa sola sataşsa da asla vazgeçilmez bir Bulancaklı. Hatası sevabı ile ilçemizde nefes alıp veren bir adem kişi. Hikaye şu! Cumhurbaşkanlığı seçiminin birkaç gün sonrası. Meydandan gazeteye doğru adımlamış gidiyorum. Balıkhaneyi geçtim ve benden önce giden Rudi’yi görünce, ona altılı masa şakası yapayım dedim ve o an aklıma geleni söyledim. O da her zaman olduğu gibi ezberlediği birkaç lafı etti ve bugüne kadar ondan duymadığım bir şey söyledi. “Ben artık sosyalistim” deyince, ben birden kendimden geçtim ve gözüm karararak yola doğru düştüm. Birkaç dakikada ancak kendime geldim. “La senin dilin ne diyor” diye tekrar sorunca. Artık bundan sonra bende sosyalistim, Erdoğan’a karşıyım. Emekçiyim” diye lafı devam ettirince, “hadi oradan, daha düne kadar Demirel’e baba diye diye geziyordun, şimdi döndün he mi” dedim ve Yıldız Matbaasına girdik. İçeride oturan Ali Yıldız’a, “bak rudi ne olmuş” diye söyledim. O da merak etti ve “ne olmuş” dedi. “Rudi Sosyalist olmuş” deyince gülmeye başladı ve “doğru yolu bulmuş” diyerek bir şutta o attı. Rudi yoluna devam etti ve bende gazeteye geçtim. Allah Allah olacak iş değil lakin oldu. Yahu adam fanatik fenerli ve bu ülkenin en büyük sermaye sahibi olarak bilenen kişisi de kulübün başkanı. Tezat ki ne tezat değil mi? Emek sermaye çelişkisi ne oldu o zaman Rudi?  Az biraz kitap oku mürekkep yala da, bu işin doğrusunu yap bari!         
Ekleme Tarihi: 23 Haziran 2023 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

BU YAŞTAN SONRA SOSYALİST OLMUŞ

Başkası söylese veya duysam hadi oradan derdim. Şu yaşıma geldim, kaç senelik kadim dostum, arkadaşım, yarenlik ettiğim sevdiğim bir insan. Bulancak’ta herkesin tanıdığı ettiği biri. Lakabı ile meşhur, hayatımızın içinde yer alan ve hep hikayeleri ile buna renk katan ender bir Bulancaklı. Artık yaşı kemal erdiği içinde öbür tarafa çokta uzak olmayan birisi. Bu kadar tanıtım yeter diyerek giriş yapalım mevzuya. Bu meşhur kişimiz (Şenel’dir adı çoğu bilmez) Rudi lakaplı fanatik Fenerli ve hayatı hep renkli hikayeler ile geçmiş ve bugüne gelmiş Bulancak’ın olmasa olmazlarından. Ahirete intikal etse, ilçenin en görünen yerine heykeli yapılacak kadar buranın tarihinde yer alır kendisi. Onca senedir Bulancak’tayız onunla. Spor, sinema, tiyatro, dizi oyunculuğu, at yarışı jokeyliği, siyaset ne bileyim aklınıza artık o anda ne gelirse o olan bir isim. İlçenin gülü. Kimi zaman asabi bir hal alsa da, çok bağırıp çağırsa da, sağa sola sataşsa da asla vazgeçilmez bir Bulancaklı. Hatası sevabı ile ilçemizde nefes alıp veren bir adem kişi.

Hikaye şu! Cumhurbaşkanlığı seçiminin birkaç gün sonrası. Meydandan gazeteye doğru adımlamış gidiyorum. Balıkhaneyi geçtim ve benden önce giden Rudi’yi görünce, ona altılı masa şakası yapayım dedim ve o an aklıma geleni söyledim. O da her zaman olduğu gibi ezberlediği birkaç lafı etti ve bugüne kadar ondan duymadığım bir şey söyledi. “Ben artık sosyalistim” deyince, ben birden kendimden geçtim ve gözüm karararak yola doğru düştüm. Birkaç dakikada ancak kendime geldim. “La senin dilin ne diyor” diye tekrar sorunca. Artık bundan sonra bende sosyalistim, Erdoğan’a karşıyım. Emekçiyim” diye lafı devam ettirince, “hadi oradan, daha düne kadar Demirel’e baba diye diye geziyordun, şimdi döndün he mi” dedim ve Yıldız Matbaasına girdik. İçeride oturan Ali Yıldız’a, “bak rudi ne olmuş” diye söyledim. O da merak etti ve “ne olmuş” dedi. “Rudi Sosyalist olmuş” deyince gülmeye başladı ve “doğru yolu bulmuş” diyerek bir şutta o attı. Rudi yoluna devam etti ve bende gazeteye geçtim. Allah Allah olacak iş değil lakin oldu. Yahu adam fanatik fenerli ve bu ülkenin en büyük sermaye sahibi olarak bilenen kişisi de kulübün başkanı. Tezat ki ne tezat değil mi? Emek sermaye çelişkisi ne oldu o zaman Rudi?  Az biraz kitap oku mürekkep yala da, bu işin doğrusunu yap bari!         

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Püsenek
(23.06.2023 11:13 - #72359)
Kalemine sağlık..Siyasetin geldiği durum bu zaten Saygılarımla.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.