Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Bu yaşta ne yaşadık ki; racon kesiyor?

Haberi tv’lerde duyunca çok mu şaşırdık ya da gazetelerde, sosyal medya da okuyunca sarsıldık mı? Ben hiç şaşırmadım; çok sayıda köşe yazımda bunlardan bahsetmiş ve yangının evimize kadar geldiğini size çok önceden haber vermiştim. Şimdi niye şaşırıp, ilk defa olmuş gibi ülke olarak afallayıp, bir birimize soruyoruz ki? Birkaç gün önce Adana’da hani köpeğine gebe kediyi parçalatan çocukların haberi vardı hatırladınız sanırım? Bunlar gibi nicesini kayıt altına alınmadığı için görmediğimizden bilemiyoruz. Yahu Bulancak’ta var böyle hayvanlara davranan ve eziyet eden çokça kişi! Kaçımızın haberi oluyor ki? Gelelim konunun aslına; bu çocuklar yakalandıktan sonra gazetecilerin sorularına kendi meşreplerince cevap vermişler ve racon kesmişler. Hem de öyle böyle değil afilli mi afili ha! Sormuşlar onlara “hiç mi üzülmediniz” diye.. Sormuşlarda okkalı bir cevap vermiş bu yaşı küçük, akılları çok büyük bu veletler, aynen yazalım da ibreti alem olsun hepimize de utanalım kendimizden! “Ben seni vursam bile üzülmem, kediye mi üzüleyim, yaşımızın yetmediği yerde yaşantımız yeter, biz Denizli çocuğuyuz” diyerek bu ülkenin vatandaşlarına gereken cevabı bir güzel vermişler. Sizin dediğiniz “o güzel insanlar, o güzel atlara binip gideli” çok oldu, anlayın artık bunu! 14-15 yaşında ki bu veletler o kadar çok şey yaşamış ki, koca ülkeye racon kesip, akıl veriyor. Dediğim gibi Bulancak’ta da var bu kafadan, Giresun’da ve çevremizde az buz değil hani! Sonra “bu nasıl oldu, ne oldu bu insanlara” diye kara kara düşünüyoruz. Hayatında bir kez aç kalmamış, yoksulluk çekmemiş, ana babadan eziyet görmemiş, sıkıntı çekmemiş, ‘bir eli yağda, bir eli balda’ bu insanlar birde racon kesiyor yaptıkları aşağılık işlerden sonra. “Hey gidinin Dünyası, kimlere kaldın böyle” diyerek şimdilik nokta koyuyorum.    
Ekleme Tarihi: 01 Ağustos 2019 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

Bu yaşta ne yaşadık ki; racon kesiyor?

Haberi tv’lerde duyunca çok mu şaşırdık ya da gazetelerde, sosyal medya da okuyunca sarsıldık mı? Ben hiç şaşırmadım; çok sayıda köşe yazımda bunlardan bahsetmiş ve yangının evimize kadar geldiğini size çok önceden haber vermiştim.

Şimdi niye şaşırıp, ilk defa olmuş gibi ülke olarak afallayıp, bir birimize soruyoruz ki?

Birkaç gün önce Adana’da hani köpeğine gebe kediyi parçalatan çocukların haberi vardı hatırladınız sanırım?

Bunlar gibi nicesini kayıt altına alınmadığı için görmediğimizden bilemiyoruz. Yahu Bulancak’ta var böyle hayvanlara davranan ve eziyet eden çokça kişi! Kaçımızın haberi oluyor ki?

Gelelim konunun aslına; bu çocuklar yakalandıktan sonra gazetecilerin sorularına kendi meşreplerince cevap vermişler ve racon kesmişler. Hem de öyle böyle değil afilli mi afili ha! Sormuşlar onlara “hiç mi üzülmediniz” diye.. Sormuşlarda okkalı bir cevap vermiş bu yaşı küçük, akılları çok büyük bu veletler, aynen yazalım da ibreti alem olsun hepimize de utanalım kendimizden!

“Ben seni vursam bile üzülmem, kediye mi üzüleyim, yaşımızın yetmediği yerde yaşantımız yeter, biz Denizli çocuğuyuz” diyerek bu ülkenin vatandaşlarına gereken cevabı bir güzel vermişler.

Sizin dediğiniz “o güzel insanlar, o güzel atlara binip gideli” çok oldu, anlayın artık bunu!

14-15 yaşında ki bu veletler o kadar çok şey yaşamış ki, koca ülkeye racon kesip, akıl veriyor. Dediğim gibi Bulancak’ta da var bu kafadan, Giresun’da ve çevremizde az buz değil hani!

Sonra “bu nasıl oldu, ne oldu bu insanlara” diye kara kara düşünüyoruz. Hayatında bir kez aç kalmamış, yoksulluk çekmemiş, ana babadan eziyet görmemiş, sıkıntı çekmemiş, ‘bir eli yağda, bir eli balda’ bu insanlar birde racon kesiyor yaptıkları aşağılık işlerden sonra.

“Hey gidinin Dünyası, kimlere kaldın böyle” diyerek şimdilik nokta koyuyorum.  

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.